BOLJE POVEZANI

Raziskujte svet in ostanite povezani. Jeep® Renegade je opremljen s sistemom Uconnect™ LIVE, ki se preko aplikacije Android Auto™ ali Apple CarPlay™ poveže z vašim pametnim telefonom ter tako podpira predvajanje glasbe in pregledovanje družbenih omrežij, novic in zemljevidov. Jeep® Renegade omogoča tudi merjenje lastnih zmogljivosti, pri čemer je, kot veleva tradicija in inovativnost znamke, prvi v svojem razredu.

UCONNECT™ NAV DAB RADIO Z 8,4-PALČNIM ZASLONOM

Vsak podvig potrebuje pravo glasbeno podlago, zato je Jeep® Renegade opremljen s sistemom UCONNECT™ NAV DAB RADIO z 8,4-palčnim zaslonom. Uživajte v glasbi, ki prihaja iz katerega koli izbranega vira, vključno s podprtimi iPodi, MP3-predvajalniki, napravami USB in digitalnim radiom. UCONNECT™ z 8,4-palčnim zaslonom podpira 3D-navigacijo in prometne informacije v živo, preko ponudnika TomTom, zato ste vedno na tekočem z vremenom, s stanjem v prometu in z mestnimi prometnimi kamerami. Sprostite se v udobju, saj lahko klimatsko napravo upravljate na zaslonu radia ali pa temperaturo v vozilu nastavite kar s svojim glasom.

UCONNECT™ DAB RADIO S 5-PALČNIM ZASLONOM

Ker je tehnologija njegovo bistvo, naj vas ne preseneča, da je informacijsko-razvedrilni sistem Jeep® Renegada opremljen z vgrajenim 5-palčnim barvnim zaslonom, upravljate pa ga z gumbi na volanskem obroču. V vhode USB lahko priključite iPod, MP3-predvajalnik in druge naprave, poleg tega pa lahko poslušate še digitalni radio z odličnim zvokom. Tehnologija pa se tu ne ustavi. Informacijsko-razvedrilni sistem podpira povezovanje s tehnologijo Bluetooth® (prostoročni profil); ne da bi vam bilo treba spustiti volanski obroč, lahko kličete, sprejemate klice in pošiljate ali poslušate prejeta sporočila.

VZVRATNA KAMERA PARKVIEW®

Zaslon na dotik sistema Uconnect™ in vzvratna kamera ParkView®, na voljo za doplačilo v paketu parkiranje, vam omogočata pregled nad okolico – mesto za vašim avtomobilom bo v barvah prikazano na zaslonu.

APPLE CARPLAY™

Ostanite povezani s svojim iPhonom z novo funkcijo, ki je na voljo s sistemom Uconnect™ NAV z 8,4-palčnim zaslonom. Apple CarPlay™ omogoča, da uporabniki iPhona do aplikacij Apple Maps in Apple Music, sporočil ter telefona dostopajo z glasovnim upravljanjem Siri® ali zaslonom na dotik Uconnect™.

ANDROID AUTO™

Android Auto™ omogoča preprosto in varno dostopanje do aplikacij Google Zemljevidi in Glasba Google Play prek zaslona na dotik Uconnect™ ali volanskih ukaznih tipk. Vse to vam ne omogoča le preprostejše navigacije, saj glasovno upravljanje pomaga, da ostanete pozorni na pot pred seboj.

7-PALČNI ZASLON TFT

Iz vsake poti iztisnite kar največ z nastavljivim 7-palčnim digitalnim zaslonom instrumente plošče, ki vam omogoča nastavljanje merilnikov in grafike. Barvni zaslon lahko prikazuje podrobne informacije navigacijske naprave (če je avtomobil z njo opremljen) ter glasbenega predvajalnika, kot so naslov pesmi, izvajalec in radijska postaja, stanje razdelilnika pogona, informacije o terenu in drugo.

JEEP® SKILLS

Izkusite vožnjo na višji ravni zahvaljujoč funkciji Jeep® Skills, ki je del sistema Uconnect™ LIVE. Funkcija spremlja in beleži parametre vaše poti ter vam omogoča analizo opravljene poti. Zastavite si izzive, preskusite se z raziskovanjem poti Jeep® in dosegajte nove cilje, še preden poti in dosežke objavite na spletu v skupnosti Jeep®.

UŽIVAJTE V MOČI ZVOKA

Naj vaša pot ne bo le lepa, temveč tudi prijetna za uho. Za to bo poskrbel vrhunski zvočni sistem BeatsAudio™. Uglasili so ga vrhunski strokovnjaki, da bi predvajal izjemno čist in točen zvok iz devetih zvočnikov; dva 3,5-palčna visokotonska zvočnika sta na armaturni plošči, dva 1-palčna visokotonska zvočnika v zadnjih vratih in štirje 6×9-palčni zvočniki so v sprednjih ter zadnjih vratih. Napaja jih osem kanalni digitalni ojačevalnik z močjo 560 vatov, ki ustvarja zvok studijske kakovosti.

VARNOST

VEČ KOT 60 VARNOSTNIH IN ZAŠČITNIH FUNKCIJ

Jeep® Renegade je opremljen z velikimi bočnimi varnostnimi zavesami spredaj in zadaj, napihljivo varnostno blazino za zaščito voznikovih kolen, stranskima varnostnima blazinama, vgrajenima v sedeže za potnika spredaj, in naprednima večstopenjskima varnostnima blazinama za voznika in sovoznika.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV (TSR)

Popolnoma nova funkcija s sprednjo kamero prepoznava omejitve hitrosti in z njimi povezane prometne znake ter o tem opozarja voznika. Za njeno delovanje niso potrebni zemljevidi ali podpora GPS. Varnost v vozilih Renegade je s funkcijo TSR v serijski opremi tako postavljena še stopničko višje.

SISTEM ZA INTELIGENTNO ZAZNAVANJE HITROSTI (ISA)

Inovativni sistem vam s funkcijo prepoznavanja prometnih znakov (TSR) predlaga hitrost vozila Renegade, ki jo potrdite z ukaznimi tipkami na volanskem obroču. Po potrebi lahko funkcijo izklopite in jo tako »spremenite« v običajen omejevalnik hitrosti. S pritiskom na stopalko za plin pa lahko funkcijo vedno izklopite.
Za najvišjo varnost v vseh modelih Renegade je tako več kot priskrbljeno s sistemoma TSR in ISA.

Podatek o najvišji hitrosti je pridobljen izključno s sprednjo kamero. Za delovanje niso potrebni zemljevidi ali podpora GPS.

AKTIVNA IN PASIVNA VARNOST

Če želite uživati v edinstveni vozni izkušnji, je pomembno, da ste varni za volanom. Jeep® Renegade ponuja več kot 60 funkcij aktivne in pasivne varnosti, med drugim sistem opozarjanja na čelno trčenje s samodejnim zaviranjem in sistem za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu LaneSense®. Najnaprednejša tehnologija (imenovana tudi napredni sistem za pomoč vozniku) je zasnovana tako, da se nanjo lahko zanesete v vseh voznih razmerah, vključuje pa dva sistema: sistem za prepoznavanje prometnih znakov in sistem za nadzor hitrosti – oba sta v vozila vgrajena serijsko. Jeep® Renegade je prejel 5 zvezdic pri uglednem preskusu Euro NCAP, s tem ko je presegel zahtevane meje glede varnosti odraslih, otrok in pešcev. K doseganju tega dosežka sta pripomogli inovativna majhna in široka štirikolesna pogonska konstrukcija ter vrsta izboljšanih varnostnih sistemov, ki so na voljo serijsko ali pa za doplačilo.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA NENAMERNO SPREMEMBO VOZNEGA PASU (RAZLIČICA PLUS)

Položaj vozila na voznem pasu spremljajo kamere. Če voznik nenamerno zapelje čez črte, ki označujejo rob voznega pasu, sistem sproži vizualno in zvočno opozorilo. Sistem za ohranjanje voznega pasu ob zaznavi zamenjave voznega pasu, z elektronskim servokrmiljenjem, proaktivno popravi smer vozila in ga usmeri nazaj na vozni pas.

SISTEM ZA NADZOR MRTVIH KOTOV IN SISTEM ZA ZAZNAVANJE VOZIL ZADAJ

Sistem za nadzor mrtvih kotov vam pomaga ohranjati ustrezno varnostno razdaljo, tako da nenehno nadzoruje razdaljo med vašim vozilom in drugimi vozili. Kadar kdo vstopi v stranski ali zadnji mrtvi kot, vas o tem obvestijo osvetljene ikone na stranskih ogledalih ali zvočni signal.

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT (ACC)

Vaš Renegade je lahko opremljen tudi s prilagodljivim tempomatom (ACC), ki izjemno pripomore k udobju in pomenu tempomata – še zlasti pri vožnji v gostem prometu. Sistem uporablja radarsko tipalo na sprednji strani avtomobila za zaznavanje predmetov pred njim. Kadar zazna predmet, samodejno prilagodi varnostno razdaljo.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA NEVARNOST NALETA S SAMODEJNIM ZAVIRANJEM

Ta inovativni sistem z radarskimi in video tipali zaznava, če se Jeep® Renegade približuje drugemu vozilu ali veliki oviri pred seboj prehitro, in opozori voznika, oziroma mu pomaga pri preprečevanju/blaženju nesreče z zvočnimi in vizualnimi opozorili ali celo s samodejnim zaviranjem.

SAMOZAVESTNO PARKIRANJE

Preprosto zapeljite na parkirno mesto ali se odpeljite z njega ob pomoči kamere za vzvratno vožnjo ParkView®. Ta vam ponuja širokokotni pogled na okolico za Renegadom in na zaslonu na dotik sistema Uconnect™ izriše dinamično mrežo, ki vam pomaga pri natančnem parkiranju. Kadar sistem zazna oviro za vami, ki je vi ne vidite, se oglasi zvočno opozorilo, prav tako se opozorilo pojavi na zaslonu, tako da imate dovolj časa za ukrepanje.

PARKIRANJE NA MAJHNEM PROSTORU

Sistem za pomoč pri vzvratnem parkiranju ParkSense® za odkrivanje nepremičnih predmetov za vozilom uporablja sonar. Zvočna in vidna opozorila dajo vozniku vedeti, da je blizu ovire, zato lahko prilagodi način parkiranja. Sistem preverjanja prostora za vozilom opozori voznika na promet za Renegadom, kadar prestavi v vzvratno prestavo. Sistem prevzame nadzor nad volanom, voznik mora le prestavljati ter upravljati stopalko za plin in zavoro.