Dediščina herojev

Legendarna znamka Jeep je svetovno znana – vedno in povsod povezana s svobodo, zmogljivostjo in avanturo. Vsako vozilo Jeep pripoveduje edinstveno zgodbo z bogato dediščino, ki ga povezuje s prvotnim modelom Willys MA.

Naša zgodba je tudi vaša. Lastniki vozil Jeep od nekdaj vedo, da so besede »Go-Anywhere, Do-Anything®« (Gremo-Kamorkoli, Delamo-Karkoli) več kot le slogan, pomenijo način življenja. Raziščite legendarno zasedbo in nato ustvarite svojo brezčasno zgodbo v Jeepu 4×4.

ŠTIRIDESETA

Rojen v vročici bojev, Gremo-Kamorkoli, Delamo-Karkoli Jeep® 4×4 je nastal junak tisočev vojakov zavezniških sil po vsem svetu. Prav tako junaška civilna vozila Jeep so v 40-ih letih trdno zasidrala blagovno znamko Jeep kot nespornega vodjo na področju tehnologije 4×4.

PETDESETA

Petdeseta leta so minevala v znamenju razcveta vozila za prosti čas, kot tudi tehnološke premoči. Dober glas jubiteljev znamke je pripomoglel k lansiranju Jeep® Jamborees, ki je izvirno svobodo vožnje s sedmimi edinstvenimi modeli popeljala do izjemnega prodajnega uspeha.

ŠESTDESETA

Popolnoma nov Jeep® Wagoneer predstavi neprimerljivo prefinjenost in inovacije. Zavladala sta prestiž in individualnost. Paleti Jeep se pridruži 14 modelov – za delo, igro, rekreacijo in prestižno terensko vožnjo.

SEDEMDESETA

Blagovna znamka Jeep® 4×4 v 70-ih letih utrjuje svoje vodstvo z uvedbo prvega stalnega sistema štirikolesnega pogona. Športni dvovratni a nič manjši Cherokee (SJ) pomete s konkurenco na podelitvi nagrad za vozilo s štirikolesnim pogonom leta (4×4 of the Year). Šest modelov popelje prodajne uspehe na najvišjo raven vseh časov.

OSEMDESETA

Prihod novega modela Jeep® Cherokee (XJ) pripomore k revoluciji na trgu vozil 4×4. Zmogljivi XJ je v avtomobilsko industrijo uvedel številne novosti, med njimi: prvi kompaktni 4-vratni SUV, prvi sistem s stalnim pogonom 4×4, ki je med vožnjo omogočal preklop iz štirikolesnega pogona na dvokolesni pogon.

DEVETDESETA

Leta 1993 novi Jeep® Grand Cherokee (ZJ) zaradi svojega edinstvenega ravnotežja med cestnimi in terenskimi zmogljivostmi postavi nova merila v avtomobilski industriji. Leta 1997 je bil predstavljen zelo zmogljivi Wrangler (TJ) z novimi spiralnimi vzmetmi. Leta 1999 je na trg prišel novi Grand Cherokee (WJ), najbolj zmogljivi SUV do tedaj. Prodaja v dekadi je narasla na 629 tisoč vozil.

OBDOBJE PO LETU 2000

Radikalen Jeep® Wrangler Rubicon (leto 2003) je bil najbolj zmogljivo vozilo blagovne znamke Jeep. Novi štirivratni Wrangler je navdušil. Modela Compass in Partiot sta prvi Jeepovi vozili, ki sta uspeli v segmentu manjših terenskih vozil.