Piškotki

Piškotki

Spletno mesto www.jeep.si shrani informacije o vaši dejavnosti na www.jeep.si. Avto Triglav d.o.o., Ljubljana kot upravljavec na svojem spletnem mestu te informacije shrani kot podatkovne enote, poimenovane piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se prenesejo na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletnega mesta, običajno vsebujejo:

Ime piškotka,
vrednost (edinstveno številko),
ime strežnika, s katerega je bil poslan,
življenjsko dobo. 

Piškotki so shranjeni v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do spletnega mesta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu, zaradi česar lahko spletno mesto nadgrajujemo in prilagajamo. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Edge
Chrome
Firefox
Opera (spletno mesto je v angleškem jeziku)
Safari (spletno mesto je v angleškem jeziku)

Če piškotke v brskalniku onemogočite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Za optimalno delovanje spletne strani priporočamo, da so piškotki omogočeni. Če se ne strinjate z uporabo piškotkov na našem spletnem mestu nadaljujte brez potrditve piškotkov ali jih kadarkoli uredite na dnu spletne strani na povezavi Politika Piškotkov.

Tehnični piškotki

Ti piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletnih mest in njihovih funkcij, saj omogočajo, da vam pošljemo sporočilo po elektronskem komunikacijskem omrežju ali omogočajo storitev informacijske družbe, ki jo zahtevate. Namestijo se lahko brez osebne privolitve uporabnika.

 

Ponudnik

Piškotki

Namen

Trajanje

FCA Italy S.p.A.

opncl_essential

opncl_performance

opncl_advertising

opncl_comfort

opncl_general

Ti piškotki so potrebni za zapomnitev izbir v zvezi s sprejetjem ali zavrnitvijo uporabnika glede uporabe piškotkov na spletnem mestu. Vsak od teh piškotkov ureja sprejemanje v zvezi z določeno kategorijo.

opncl_essential: 1 leto in 29 dni

opncl_performance: 1 leto in 24 dni

opncl_advertising: 1 leto in 24 dni

opncl_comfort: 1 leto in 29 dni

opncl_general: v času seje

FCA Italy S.p.A.

TriggerCount

Piškotek TriggerCount uporabljamo za razlikovanje med zahtevami različnih brskalnikov in za anonimno shranjevanje podatkov o brskanju uporabnikov. Piškotek se uporablja za anonimno določanje novih obiskovalcev, analizo uporabniških klikov in sledenje dejavnosti uporabnikov na spletnem mestu.

V času seje

TAWKTO

tawk_uuid_propertyId

TawkConnectonTime

Twk_uuid_propertyId se naloži ob prvem obisku spletne strani in omogoči vzpostavitev povezave z obiskovalcem preko aplikacije za spletni pogovor. TawkConnectonTime piškotek upravlja zahteve za hkratno nalaganje aplikacije za pogovor v različnih oknih.

tawk_uuid_propertyId: 6 mesecev

TawkConnectonTime: v času seje

Avto Triglav d.o.o.

pll_language

Piškotek se uporablja za nastavitev jezika, ki ga je uporabnik izbral.

1 leto

Avto Triglav d.o.o.

ASPSESSIONID****

Piškotek, potreben za delovanje spletne strani z unikatnim ID-jem, uporabljen za različne funkcije spletne strani.

Ob zaprtju brskalnika

  

Analitični piškotki

Ti piškotki omogočajo spremljanje statistike uporabe spletnega mesta. Namestijo se le ob privolitvi uporabnika.

Ponudnik

Piškotki

Namen

Trajanje

Google Analytics

__utma
__utmb
__utmc
__utmz
__ga
__gid
__gat

Spletno mesto je povezano z Google Analytics. Google Analytics uporablja niz piškotkov za zbiranje informacij in poročanje o statističnih podatkih o uporabi spletnega mesta brez osebne identifikacije posameznih obiskovalcev Googla. '_ga', glavni piškotek, ki ga uporablja Google Analytics, omogoča storitvi razlikovanje enega obiskovalca od drugega in traja 2 leti. Natančnejšo razlago o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj.

__utma: 2 leti
__utmb: 1 uro
__utmc: do konca seje
__utmz: 26 tednov
__ga: 2 leti
__gid: do konca seje
__gat: do konca seje

 

Oglaševalski piškotki

Ti piškotki se uporabljajo za namene prikazovanja bolj zanimivih promocijskih ponudb in oglasov in se namestijo le ob privolitvi uporabnika.

Ponudnik

Piškotki

Namen

Trajanje

Google Ads in Google zemljevidi

APISID
HSID
NID
PREF
SAPISID
SID
SSID
SNID
khcookie
bc
GAPS 
rememberme
MPRF

Spletno mesto je povezano z Google Ads. Google ADs je Googlova oglaševalska platforma, ki uporablja piškotke za oglaševanje, vključno s prikazovanjem in prikazovanjem oglasov, prilagajanjem oglasov, omejevanjem števila prikazov oglasa uporabniku, utišanjem oglasov, za katere ste se odločili, da jih ne želite več videti, in merjenjem učinkovitosti oglasov.

Spletno mesto uporablja Google zemljevidi. Google zemljevidi je platforma za interaktivni zemljevid, ki uporablja piškotke za izboljšave uporabniške izkušnje. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini). Google upravlja tudi digitalno oglaševalsko platformo DoubleClick: temelj oglaševalske tehnologije za ustvarjanje, transakcije in upravljanje digitalnega oglaševanja za svetovne kupce, ustvarjalce in prodajalce. Platforma DoubleClick vključuje DoubleClick Advertising Exchange in Double Click Bid Manager.

APISID: 10 let
HSID: 10 let
NID: 26 tednov
PREF: 2 leti
SAPISID: 10 let
SID: 10 let
SSID: 10 let
SNID: 6 mesecev
khcookie: do konca seje
bc: do konca seje

GAPS: 3 mesece

rememberme: 3 mesece

MPRF: 24 let

Facebook

datr
locale
reg_fb_gate
reg_fb_ref
highContrastMode
wd
act
_e_0ceM_0
csm
c_user
lu
s
xs
sb
_fbp

 

Spletno mesto je povezano z družbenim omrežjem Facebook. Ob interakciji in nalaganju spletnega mesta se odložijo piškotki, ki omogočijo povezljivost in sledenje preko različnih spletnih mest. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj.

datr: 2 leti
locale: 1 teden
reg_fb_gate: do konca seje
reg_fb_ref: do konca seje
highContrastMode: do konca seje
wd: do konca seje
act: 1 teden
_e_0ceM_0: 1 mesec 
csm: 1 mesec
c_user: 1 mesec
fr_:1 mesec
lu: 2 leti
s: 1 mesec 
xs: 1 mesec

Google Preferences

PREF

Večina Google uporabnikov ima shranjen piškotek PREF, katerega namen je shranjevanje nastavitev Google storitev. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj.

PREF: 2 leti

Active Campaign

prism.app-us1.com

ActiveCampaign je platforma za avtomatizacijo uporabniške izkušnje. Ustvarja optimizirano uporabniško izkušnjo z avtomatizacijo številnih postopkov trženja, prodaje in podpore v zakulisju. Ta storitev uporablja piškotke za določanje uporabe in prilagajanje dostavljenih vsebin uporabnikovim potrebam. Politiko zasebnosti tega ponudnika storitev si lahko ogledate na https://www.activecampaign.com/privacy-policy/.

prism.app-us1.com: 1  mesec

iProm d.o.o.

UID

_tcf_ts

iPROMov oglaševalski piškotek deluje na način, da sistem namesti piškotek na podlagi katerega se po zapustitvi spletne strani na drugih spletnih medijih prikazuje prilagojene oglase. Sistem namesti piškotek uporabniškemu profilu (brskalniku) ob predhodno izrecno pridobljenem soglasju na spletni strani.

UID: 16 let

_tcf_ts: 36 mesecev

 

Če se ne strinjate z uporabo piškotkov na našem spletnem mestu, se lahko odjavite preko spodnjega obrazca. Odjava je veljavna 30 dni.
Želim odjaviti uporabo piškotkov na tem spletnem mestu.