Informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™ z 8,4-palčnim HD zaslonom

Novi Jeep® Renegade e-Hybrid se ponaša z naprednim informacijsko-razvedrilnim sistemom Uconnect z do 8,4-palčnim HD zaslonom na dotik. Sistem je bil prenovljen z dodajanjem hibridnih strani, namensko vgrajeno funkcijo, ki nadzoruje vse parametre, povezane s hibridom. Sistem Uconnect združuje glasovno upravljanje in upravljanje na volanu s funkcijami zaslona na dotik. Poleg tega zagotavlja brezhibno povezavo s pametnim telefonom za preverjanje stikov in opravil, ne da bi bilo treba odvrniti pogled s ceste.

7-palčna digitalna instrumentalna plošča

Grafika instrumentalne plošče je preoblikovana, da integrira vse bistvene informacije za upravljanje in spremljanje tehnologije e-Hybrid. Informacije v realnem času, kot so stanje baterije in motorja – tako bencinskega kot električnega – ter ravni moči in polnjenja, skupaj z vsemi parametri, povezanimi s pogonskimi in varnostnimi sistemi, so na voljo na do 7-palčnem osrednjem digitalnem zaslonu.

My Car

Vedno bodite na tekočem o najpomembnejših parametrih vašega avtomobila. S funkcijo My Car lahko v realnem času pridobite informacije o vašem avtomobilu, kot so raven goriva, tlak v pnevmatikah, kilometrina, raven olja. Vse te informacije so vam na dosegu roke prek pametne ure, aplikacije My Uconnect™ ali prek spletnega mesta.

Napredna povezljivost z avtomobilom

Med vožnjo ostanite povezani na varen način. Zahvaljujoč funkcijam Apple CarPlay in Android Auto™, ki sta integrirani v informacijsko-razvedrilni sistem, lahko svoje stike, glasbo in potovalne načrte nosite s seboj kamorkoli greste.

Varnost dosega nove ravni

Jeep® Renegade e-Hybrid predstavlja širok nabor aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov, ki podpirajo različne vidike izkušnje vožnje.

Glejte naprej

Zahvaljujoč prednji kameri, prednjemu radarju in vrsti senzorjev okoli vozila je novi Jeep Renegade e-Hybrid vaš angel varuh med vožnjo, ki vam pomaga preveriti stanje na cesti pred vami.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (Traffic Sign Recognition - TSR)

Ta tehnologija uporablja prednjo kamero za prepoznavanje omejitev hitrosti in ustreznih prometnih znakov, medtem pa vozniku zagotavlja obvestila in navodila v realnem času, neposredno na digitalni armaturni plošči. Sistem za prepoznavanje prometnih znakov je del standardne opreme vsakega modela Renegade.

Prepoznavanje omejitve hitrosti temelji izključno na informacijah, ki jih zbere prednja kamera. Ne potrebuje podpore za zemljevide ali GPS.

Oči na hrbtu

Novi Jeep® Renegade e-Hybrid z varnostnimi sistemi, ki nudijo ključno pomoč med parkiranjem in vzvratnimi manevri, da njegov zadnji del ne ostane nenadzorovan.

Vzvratna kamera Park View®

Ko je nastavljena vzvratna prestava, vzvratna kamera Park View® na informacijsko-razvedrilnem sistemu Uconnect™ vizualizira HD posnetek območja za vašim avtomobilom. Dinamična rešetka pomaga pri vsakem manevru, saj z dinamičnimi linijami in zvočnimi signali nakazuje smer avtomobila.

Sistem za zaznavanje vozil zadaj (Rear Cross Path Detection)

V primeru manevrov z omejeno vidljivostjo, kot je zapuščanje parkirnega mesta, se lahko novi Jeep® Renegade e-Hybrid zanese na sistem za zaznavanje vozil zadaj. Ta sistem se aktivira takoj, ko je aktivirana vzvratna prestava in voznika z zvočnimi in vidnimi signali, prikazanimi na stranskih ogledalih, opozori na morebitni trk z prihajajočimi vozili ali pešci.

Prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control)

Ta tehnologija omogoča nastavitev potovalne hitrosti in varnostne razdalje od avtomobila pred nami. Z samodejnim odzivom na stopalko za plin in zavoro lahko novi Jeep® Renegade e-Hybrid vzdržuje konstantno hitrost in razdaljo, kar zagotavlja najboljšo možno podporo med kakršnimkoli potovanjem.

Sistem za nadzor mrtvih kotov

Ta sistem temelji na senzorju, ki sledi vozilom, ki se približujejo mrtvim kotom avtomobila. Ko se vozilo približa radarskemu dosegu avtomobila, na primer med prehitevanjem, sistem takoj obvesti voznika prek opozorilne lučke, prikazane na stranskih ogledalih.

Sistem za ohranjanje voznega pasu (Lane Keep Assist)

Med vožnjo lahko novi Jeep® Renegade e-Hybrid samostojno ostane znotraj meja voznega pasu. Če se avtomobil premakne izven oznak, ki označujejo rob voznega pasu, sistem za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu (različica Plus) obvesti voznika, medtem ko sistem za ohranjanje voznega pasu popravi položaj avtomobila in ga vrne na ustrezni vozni pas.

Sistem za opozarjanje na čelno trčenje (različica Plus)

Ta tehnologija začne delovati, ko vam kaj ali kdo nepričakovano prekriža pot. Zahvaljujoč prednjim senzorjem in kameri lahko novi Jeep® Renegade e-Hybrid zazna približujočo se nevarnost na cesti in, če se voznik ne odzove, skupaj z zvočnimi in svetlobnimi signali za voznika samodejno aktivira zasilno zavoro. S pomočjo sistema za opozarjanje na čelno trčenje (različica Plus) se lahko izognemo naletu ali pa ublažimo njegov izid.

Sistem za inteligentno zaznavanje hitrosti (Intelligent Speed Assist - ISA)

Takoj, ko je aktiviran sistem za prepoznavanje prometnih znakov, se vključi sistem za inteligentno zaznavanje hitrosti, da prilagodi hitrost vašega Renegada trenutnim omejitvam hitrosti, vendar vam še vedno pusti popoln nadzor nad stopalkami za plin in zavoro. Ta funkcija je je del standardne opreme v celotni ponudbi Renegade.

Prepoznavanje omejitve hitrosti temelji izključno na informacijah, ki jih zbere prednja kamera. Ne potrebuje podpore za zemljevide ali GPS.