NAJNOVEJŠA TEHNOLOGIJA

Novi priključni hibrid Jeep Compass 4xe dosega novo raven z novim inovativnim in inteligentnim 10,1-palčnim informacijsko-razvedrilnim sistemom Uconnect™, 10,25-palčno digitalno instrumentno ploščo ter ekskluzivnim glasovnim pomočnikom »Hey Jeep«.

Nov informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™ z 10,1-palčnim zaslonom

Boljši v vseh pogledih. Novi priključni hibrid Jeep Compass 4xe vključuje najnovejšo generacijo inteligentnega informacijsko-razvedrilnega sistema Uconnect™ z večjim zaslonom, hitrejšim procesorjem in posodobljeno programsko opremo za izboljšano povezljivost.

Nov sistem strojne opreme

Novi radio Uconnect™ resnično izstopa. Novi inteligentni informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™ z 10,1-palčnim zaslonom izhaja iz armaturne plošče. V primerjavi s prejšnjo generacijo se ponaša s 30 % večjim zaslonom ultra HD. Novi visoko zmogljiv proces je petkrat hitrejši, zaradi česar so odzivi glasovnih ukazov hitrejši, izračun navigacijske poti pa bolj tekoč.

Najbolj razvit operacijski sistem

Operacijski sistem novega priključnega hibrida Jeep Compass je zasnovan tako, da vas popelje hitreje in lažje, kamorkoli želite. Nove vsebine in ekskluzivne funkcije omogočajo, da imate vse nadzorne tipke na dosegu rok z bolj intuitivnim preslikavanjem vsebine in odzivnimi potezami na dotik. Prilagodite interaktivno drsno vrstico s potegom, povlecite in spustite aplikacijo med priljubljene in uživajte v vožnji.

Brez kablov, brez težav.

Z inteligentnim informacijsko-razvedrilnim sistemom Uconnect™ se lahko povežete s pametnim telefonom brez kakršnihkoli kablov. Prek povezave Bluetooth se povežite in dostopajte do vseh združljivih aplikacij ter uživajte v resničnih brezžičnih zmogljivostih. Povežite do dva pametna telefona hkrati in dostopajte do vseh združljivih aplikacij, pri tem pa vam ni treba uporabiti kabla.

Glasovni pomočnik »Hey Jeep«

Odslej lahko svoje vozilo Jeep tudi nagovorite in odzval se bo. Novi priključni hibrid Jeep Compass 4xe je opremljen z glasovnim pomočnikom “Hey Jeep”, s katerim lahko prilagajate klimatsko napravo, spreminjate glasbo ali nastavljate vaš cilj, tudi prek novih zemljevidov TomTom™. Samo recite: »Hej Jeep«.

Samodejne posodobitve

Novi priključni hibrid Jeep Compass 4xe predstavlja še eno novost v paleti vozil Jeep: samodejne posodobitve. Z uporabo 4G Wi-Fi lahko v vozilu posodobite zemljevide in vsebino novega inteligentnega informacijsko-razvedrilnega sistema Uconnect™ prek aplikacije My Uconnect™, ne da bi vam bilo treba obiskati prodajalca.

Novi brezžični polnilnik za pametni telefon

Novi Jeep Compass 4xe omogoča polnjenje pametnih telefonov z novim brezžičnim polnilnikom za pametni telefon. Brez uporabe kablov preprosto postavite združljivo napravo na odlagalni predal, vgrajen v sredinsko konzolo, in počakate, da zasveti modra lučka za polnjenje. Ko lučka zasveti zeleno, je telefon popolnoma napolnjen.

Varno povezani

Bodite pozorni na cesto, imejte roke na volanu in ostanite povezani s sporočili, klici in glasbo.

Apple CarPlay

Z novim priključnim hibridom Jeep Compass 4xe ostanite povezani s pametnim telefonom, brez da bi odvrnili pogled s ceste. Brezžična funkcija Apple CarPlay® vam omogoča popolnoma varno uporabo vašega iPhona in dostop do storitev Apple Maps, Messaging, Phone in Apple Music z uporabo glasovnih ukazov Siri.

*CarPlay, iPhone in Siri so blagovne znamke družbe Apple.

Android Auto™

Funkcije Android Auto™, vgrajene v nov inteligentni informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™ novega priključnega hibrida Jeep Compass 4xe z brezžično zmogljivostjo, omogočajo preprost in varen dostop do glasovnih ukazov, Google Zemljevidov in Google Play Music prek upravljalnih tipk zaslona na dotik ali volana. Zahvaljujoč preprosti uporabi navigacije in prepoznavanju govora lahko prispete na cilj, izbirate glasbo in ostanete povezani ter hkrati osredotočeni na cesto.

Nova digitalna instrumentna plošča z 10,25-palčnim zaslonom

Podatki o vožnji in stanje vozila so sedaj prikazani na novem 10,25-palčnem digitalnem barvnem instrumentnem zaslonu – nova funkcija, ki postavlja notranjost novega priključnega hibrida Jeep Compass 4xe v ospredje. Izbirate lahko med 12 različnimi konfiguracijami, ki vam priskrbijo vse informacije, ki jih potrebujete na poti.

e-Coasting

Napolnite baterijo z uporabo kinetične energije vozila kar med vožnjo. Ko je ta inovativna tehnologija aktivna, izkorišča negativni navor motorne zavore, da napolni baterijo.

Varnost na višjem nivoju

Potujte povsem brezskrbno v popolnoma novem priključnem hibridu Jeep Compass 4xe, opremljenem z najnovejšimi sistemi za pomoč vozniku, ki zagotavljajo varnost potnikov in ostalih udeležencev v prometu.

Prilagodljivi tempomat

Najnovejši elektronski nadzorni sistem, prilagodljiv tempomat (ACC), samodejno prilagaja hitrost vozila, da ohrani varno in ustrezno razdaljo do vozila pred seboj.

Sistem za ohranjanje vozila znotraj voznega pasu

Ohranjanje vozila znotraj voznega pasu zahvaljujoč temu sistemu še nikoli ni bilo bolj preprosto. Voznik prejme vidno opozorilo, medtem ko sistem samodejno popravi položaj vozila.

Sistem avtonomne vožnje druge stopnje

Prvič je pri kateremkoli vozilu znamke Jeep na voljo nov sistem za pomoč pri vožnji na avtocesti. S kombinacijo prilagodljivega tempomata in sistema za ohranjanje vozila znotraj voznega pasu zagotavlja, da vozilo ohranja ustrezno hitrost in razdaljo do drugih vozil v okolici, hkrati pa poskrbi, da tudi v ovinkih ostanete znotraj voznega pasu.

Ves čas pozoren na okolico

Najsodobnejši varnostni sistemi novega priključnega hibrida Jeep Compass 4xe so bili zasnovani tako, da so vozniku v pomoč – v vseh pogojih spremljajo hitrost in razdaljo do drugih vozil.

Prepoznavanje prometnih znakov

Sprednja kamera med vožnjo prepoznava in bere prometne znake, vključno z znaki o omejitvah hitrosti. Omejitev hitrosti se prikaže na digitalni instrumentni plošči, da je voznik obveščen in varen.

Informacije o prometnih znakih

Zemljevidi novega informacijsko-razvedrilnega sistema Uconnect™ Nav in TomTom™ delujejo usklajeno s tehnologijo informacij o prometnih znakih, da prilagodijo predhodno nastavljeno hitrost vozila predpisanim omejitvam.

Sistem za nadzor hitrosti

Ko zazna novo omejitev hitrosti, tehnologija sistema za nadzor hitrosti prilagodi hitrost vozila brez posredovanja voznika.

Zagotovljena varnost

Popolnoma novi Jeep Compass 4xe uporablja inovativne tehnologije za spremljanje voznikove pozornosti in omogoča samodejno zaviranje. Ti proaktivni sistemi pomagajo ohranjati najvišjo raven varnosti voznika, sopotnikov in drugih udeležencev v prometu.

Sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika

Novi priključni hibrid Jeep Compass 4xe je opremljen s sistemom za prepoznavanje utrujenosti, ki podatke o vožnji primerja s prejšnjimi sedmimi minutami, da lahko nenehno spremlja pozornost voznika. Če sistem zazna, da je voznikova pozornost padla pod najnižjo raven, bo vozniku z vizualnimi in zvočnimi opozorili samodejno predlagal, da med vožnjo naredi premor.

Sistem samodejnega zaviranja s prepoznavanjem peščev

Če se pravočasno ustavite, lahko preprečite nesrečo ali skorajšnji trk. Jeep Compass 4xe uporablja sprednjo kamero in senzorje okoli vozila, ki zaznavajo vozila, ovire in pešce ter samodejno aktivira zavore, če se voznik ne odzove dovolj hitro. Tako bistveno zmanjša možnost nesreče.

360° kamera

Manevrirajte enostavneje, bolj odločno in brezskrbno z novim sistemom za pomoč pri parkiranju s 360° kamero, ki omogoča virtualni pogled na vozilo.