Znamke Jeep®, Mopar in Ram na letošnjem severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu

16 January 2019

  • Premierna predstavitev novega modela Ram Heavy Duty, modelno leto 2019 – merilo za učinkovitost, zmogljivost, tehnologijo in prestiž.
  • Znamka Jeep® predstavlja novi Jeep Gladiator – najzmogljivejši srednje velik poltovornjak vseh časov.
  • Prikazani Jeep Gladiator Rubicon 2020 s prilagoditvami Mopar prikazuje možnosti prilagoditev za novi Jeepov poltovornjak z odprto streho.

 

Znamke Jeep®, Mopar in Ram bodo na letošnjem severnoameriškem avtomobilskem salonu, ki bo potekal od 14. do 27. januarja v ameriškem Detroitu, predstavile vrsto novih modelov – med drugim Ram Heavy Duty 2019, popolnoma novi Jeep Gladiator ter popolnoma novi Jeep Gladiator Rubicon s prilagoditvami Mopar.

 

Premierno bo predstavljen Ram Heavy Duty 2019, ki je najmočnejši in najzmogljivejši poltovornjak v razredu z vlečno zmogljivostjo 15.921 kg in nosilnostjo 3.483 kg. Vse to omogoča turbodizelski motor Cummins I6, ki premore neverjetnih 1.356 Nm navora. Novi Ram Heavy Duty postavlja merila glede voznih lastnosti in vodljivosti, prestiža, uporabljenih materialov, inovativnosti ter tehnologije in z vsem tem sega daleč pred konkurenco. Ker lahko samozavestno daje vso svojo moč ves dan in vsak dan, se linija poltovornjakov Ram Heavy Duty 2019 postavlja pred tekmece s polno močjo sodobnih zmogljivosti.

 

Podroben opis modela s slikami in besedilom je na voljo na tej povezavi.

 

V središču pozornosti na Jeepovem razstavnem prostoru je Jeep Gladiator, ki s tem zaznamuje vrnitev znamke v razredu poltovornjakov.  Popolnoma novi Jeep Gladiator, najzmogljivejši poltovornjak vseh časov, temelji na legendarni zgodovini nepopustljivih in zanesljivih vozil Jeep z neprekosljivo kombinacijo robustne uporabnosti, oblike, značilne za znamko Jeep, svobode vožnje s spuščeno streho, premišljene funkcionalnosti in vsestranskosti, največje vlečne zmogljivosti, nosilnosti in štirikolesnega pogona v razredu, naprednih in varčnih pogonskih sistemov, vrhunske vozne dinamike tako na cesti kot na terenu ter inovativnih varnostnih in naprednih tehnoloških funkcij.

 

Podroben opis popolnoma novega modela Jeep Gladiator s slikami in besedilom je na voljo na tej povezavi.

 

Z Moparjevimi dodatki predelan Jeep Gladiator Rubicon, ki je na ogled na Moparjevem razstavnem prostoru, prikazuje možnosti prilagoditve najzmogljivejšega srednje velikega poltovornjaka z odprto streho.
Zunanje modifikacije Mopar na razstavljenem modelu vključujejo komplet za 5 centimetrov višjega vzmetenja Jeep Performance Parts (JPP), vrata iz cevi JPP in zaščitne drogove ter 13- in 18-centimetrske luči LED JPP za vožnjo po brezpotjih. Mrežasta streha za zaščito pred soncem skupaj z vrati iz cevi daje izjemen občutek odprte strehe, česar ne more ponuditi noben serijsko izdelan srednje velik poltovornjak. Logotip JPP je dodan na koncu obeh stranic kesona. V dodatni opremi Mopar so edinstvena petkraka platišča, nalepka na motornem pokrovu, črna mreža hladilnika Mopar in privezni pasovi za prekucnjeno vetrobransko steklo.