ZNAMKA JEEP® OZNANILA PRODAJO PET MILIJONTEGA VOZILA JEEP WRANGLER

07 September 2023

  • Pet milijonti primerek terensko najzmogljivejšega in najbolj kultnega SUV-ja na svetu je bil prodan kupcu iz New Jerseya.
  • Lastnik novega, pet milijontega Wranglerja bo prejel Moparjeve dele Jeep Performance Parts (JPP) v vrednosti 5.000 dolarjev in bo deležen doživljenjskih ugodnosti iz programa Jeep Wave.
  • Prvi Jeep Wrangler je bil predstavljen leta 1986 kot model 1987 in je nadomestil model Jeep CJ ter nadaljeval zapuščino, ki jo je leta 1941 ustvaril prvotni Willys MB.
  • Vsaka generacija kultnega vozila 4×4 se ponaša z bogato zgodovino ter z neprekosljivo kombinacijo terenskih zmogljivosti in pristnega sloga.

Znamka Jeep® je oznanila prodajo pet milijontega modela Jeep Wrangler, ki je bil prodan kupcu iz Camdena v New Jerseyju. Lastnik bo za svoje novo vozilo prejel dele Jeep Performance Parts (JPP) podjetja Mopar v vrednosti 5.000 USD in bo deležen doživljenjskih ugodnosti za stranke Jeep Wave, ki vključujejo načrtovano vzdrževanje, dostop do ekskluzivnih dogodkov Jeep ter posebno skrb za stranke. 

“Jeep Wrangler je naravni naslednik legendarnega Willysa, vozila, ki je navdihnilo duha in dušo znamke; od svojega prihoda leta 1987 predstavlja temelj v svetu SUV vozil in zelo smo ponosni, da lahko proslavljamo pet milijonti Jeep Wrangler,” je dejal Eric Laforge, direktor znamke Jeep v Evropi.

Štiri generacije svetovne ikone

Prvi Jeep Wrangler z modelno oznako YJ je bil pred 37 leti izdelan v tovarni American Motors Corporation. Med letoma 1987 in 1995 je bilo prodanih 630.000 primerkov modela YJ.

Leta 1996 mu je sledil model TJ, leta 2006 model JK in leta 2017 model JL; vsaka nova generacija je nadgradila legendarno zgodovino z neprekosljivo kombinacijo terenskih zmogljivosti in pristnega sloga.

Od predstavitve modela Wrangler YJ je bila vsaka naslednja generacija modela Wrangler še bolj izpopolnjena in udobna, ter prilagojena vsakodnevni uporabi, ob tem pa je kupcem še vedno zagotavljala najbolj terensko zmogljiv in najbolj ikoničen SUV na svetu.

Legendarni model je osvojil srca Evropejcev tudi zaradi številnih posebnih serij, kot so “10th Anniversary”, “Golden Eagle” in “Backcountry”, če omenimo le nekatere najbolj priljubljene. Leta 2017 se začne proizvodnja četrte generacije modela (oznaka JL), projekta, ki je bil pet let prej razvit pod okriljem tedaj novonastalega podjetja Fiat Chrysler Automobiles. Kasneje, leta 2021, je bil Evropi predstavljen Wrangler 4xe Plug-in Hybrid – najbolj zmogljiv, učinkovit, trajnosten, tehnično napreden in povezan Wrangler doslej.  Osvojil je prestižne evropske nagrade, med njimi naziv “4×4 of the year 2022”, ki mu jo je dodelila ugledna francoska revija “4×4 Magazine”. 

Jeep Wrangler 4xe

Ikonični Jeep Wrangler, eno najbolj zmogljivih in prepoznavnih vozil na svetu, zagotavlja neprekosljive terenske zmogljivosti in je izdelan z več kot 80-letno inženirsko odličnostjo 4×4.

Elektrificirani Wrangler 4xe je najzmogljivejši Wrangler doslej, zahvaljujoč kombinaciji zmogljivega sprednjega motorja z notranjim zgorevanjem in električnega pogona zadaj, ki zagotavlja navor na zahtevo. 2,0-litrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom, ki zagotavlja skupno moč 280 kW (380 KM) in 637 Nm navora, 8-stopenjski samodejni menjalnik, dva elektromotorja in visokonapetostni baterijski sklop, ki zagotavlja do 53 km povsem električnega dosega v urbanih območjih in porabo goriva 3,5 l/100 km.

Znamka Jeep

Jeep je legendarna znamka vozil z več kot 80-letno zgodovino, ki prinaša visoke zmogljivosti, prefinjeno izdelavo, visoko tehnologijo  in vsestranskost, kar ljubitelji SUV vozil cenijo na svojih potovanjih. Znamka Jeep vabi, da živite življenje s polnimi pljuči, saj ponuja široko ponudbo vozil, ki lastnikom zagotavljajo občutek varnosti za samozavestno premagovanje vseh poti.

Legendarne terenske zmogljivosti vozil znamke Jeep so z uporabo elektrifikacije še izboljšane – v skladu z vizijo znamke o doseganju svobode brez emisij spreminjajo 4xe v novodobni 4×4.

Vsa vozila znamke Jeep bodo do leta 2025 na voljo v elektrificirani različici.