Znamka Jeep® in „velikonočna jajca” presenečenj

10 April 2020

  • Velikonočna jajca” su slogovni dragulji, ki so jih oblikovalci skrili v vozila Jeep, da bi kasneje presenetili in navdušili svoje kupce
  • „Velikonočna jajca” povečujejo uporabniško izkušnjo pri raziskovanju novega modela
  • So dokaz kreativnosti in strasti oblikovalcev ter zabave, s katero so se lotili oblikovanja vozil Jeep   

V velikonočnem času je običaj, da obarvana in okrašena jajca, pirhe, skrijemo na najbolj nenavadna mesta v hiši, ter otroke spodbudimo k vznemirljivemu lovu na iskanje zaklada. Na ta način domače okolje poživimo z majhnimi privlačnimi presenečenji, ki jih uspe najti le najspretnejšim.

Podobno tradicijo ima tudi znamka Jeep®, ki je “velikonočna presenečenja” vključila v proces snovanja vsakega vozila Jeep in s tem ustvarila edinstveno in zelo posebno oblikovno značilnost.  „Velikonočna jajca” so drobni okrasni motivi, ki jih oblikovalci skrili v vozila Jeep, da bi jih tam kasneje našli njihovi lastniki.

„Velikonočna jajca” Jeep dodajo element presenečenja k izkušnji spoznavanja novega vozila in vzbudijo veselje ob odkritju. So dokaz kreativnosti in strasti oblikovalcev ter vizualno izražajo, kako zelo so se zabavali pri razvoju novih modelov Jeep.

Ti skriti dragulji so edinstveni in nepričakovani, pojavljajo se na različnih mestih različnih  modelov Jeep in jih najdemo tako v notranjosti kot na zunanjosti vozil. Sprva so bila ta drobna presenečenja oblikovni dodatek na standardnih delih vozil, kasneje pa so postala značilna oblikovna posebnost vseh vozil Jeep. Pogosto gre za slogovne elemente, ki spominjajo na oblikovalsko dediščino znamke – na primer značilno masko s sedmimi režami ali ikonični model Wrangler -, ter dodatno poudarjajo filozofijo oblikovanja vozil znamke Jeep. Za izbiro motivov jemljejo navdih iz narave ali pustolovščin. Največkrat jih najdemo na majhnih, funkcionalnih delih vozila, kot so npr. predalčki za shranjevanje in kjer jih kupci odkrivajo pri vsakodnevni uporabi svojega vozila.

Danes se ta običaj nadaljuje z vsakim novim modelom Jeep, kupci pa bodo imeli kmalu priložnost odkriti velikonočna presenečenja, ki se skrivajo v novih modelih Jeep Renegade in Compass 4xe.