Znamka Jeep® blestela na letošnji podelitvi nagrad revije OFF ROAD

13 July 2020

  • Modeli Jeep® so dominirali na letošnji podelitvi nagrad vozilom s štirikolesnim pogonom, ki jih podeljujejo bralci strokovne revije OFF ROAD – prejeli so kar 5 priznanj.
  • Jeep Renegade je že šesto leto zapored imenovan za ‘Best Compact SUV’.
  • Jeep Grand Cherokee je znova najbolj priljubljeno prestižno terensko vozilo med uvoženimi znamkami.
  • Jeep Wrangler je osvojil drugo mesto v kategoriji ‘Off-roader’, prav tako drugo mesto je – že pred svojo predstavitvijo trgu – zasedla tudi različica 4xe v kategoriji alternativnih pogonov ‘Alternative Drives’.  
  • Jeep Gladiator bil drugi v kategoriji ‘Pick-up’ – še pred svojim prihodom na evropski trg.

 

Modeli Jeep® so znova prevladovali na prestižni podelitvi nagrad po izboru bralcev nemške revije OFF ROAD, specializirane za vozila s štirikolesnim pogonom.

Znamka je prejela pet najvišjih priznanj, potem, ko so bralce pozvali, naj izberejo najboljša 4×4 in SUV vozila na tržišču. Izbirali so izmed 248 modeli, razvrščenimi v 13 kategorij.

Največji zmagovalec je Jeep Renegade, ki je bil že šesto leto zapored proglašen za ‘Best Compact SUV’.

Renegade, ki je premagal 19 konkurenčnih modelov, se lahko pohvali z največjo zmogljivostjo štirikolesnega pogona v svojem razredu in z nezgrešljivim slogom Jeep.

Jeep Grand Cherokee je bil proglašen za najboljše prestižno terensko vozilo med uvoženimi avtomobili, v skupni razvrstitvi kategorije ‘Luxury Off-Roader’ pa je bil drugi.

Ikonični Jeep Wrangler je dosegel drugo mesto v kategoriji ‘Off-Roader’ in osvojil 28,4 % glasov strokovno podkovanih bralcev – le 0,6 % manj od zmagovalca in precej več (15,1 %) od tretjeuvrščenega. Jeep Wrangler je osvojil drugo mesto tudi v kategoriji alternativnih pogonov ‘Alternative Drives’ –  to je pomembno priznanje modelu Wrangler 4xe s priključno hibridno tehnologijo.

Prav tako je še pred svojo predstavitvijo evropskemu trgu popolnoma novi Jeep Gladiator osvojil drugo mesto v ‘Pick-up’ kategoriji.

Podeljevanje nagrad OFF ROAD se je pričelo leta 1982; s tem so bralcem revije omogočili, da glasujejo za svoje najljubše modele. Več kot 41.500 bralcev je glasovalo v letošnji izdaji revije OFF ROAD 2020 (rezultati bodo objavljeni v tiskani verziji revije OFF ROAD št. 8/20, ki bo izšla 14. julija 2020).