Tabor Camp Jeep® 2018 je tu

20 July 2018

  • Tabor Camp Jeep® 2018 bo potekal v dneh od 13. do 15. julija na avstrijskem Štajerskem.
  • Ta vsakoletna prireditev je najpomembnejši dogodek v koledarju skupine lastnikov Jeep® Owners Group (J.O.G.).
  • Sijajno prizorišče trenutno gosti mednarodno predstavitev popolnoma novega modela Jeep Wrangler svetovnim medijem.
  • V ospredju je tudi največkrat nagrajeni program vozil SUV vseh časov.
  • Več terenskih voženj različnih stopenj težavnosti, ki bodo pomenile preskus legendarnih zmogljivosti štirikolesnega pogona znamke Jeep in sposobnosti voznikov ob sodelovanju voznikov iz strokovne akademije Jeep na poligonu za tehnično vožnjo.
  • Še posebej pomemben dan za ameriško znamko je 15. julij, saj bo takrat praznovala obletnico podpisa sporazuma z ameriško vojsko leta 1941 za dobavo neustavljivih vozil Willys-Overland MA/MB: v muzejskem predelu je na ogled privlačen oris zgodovine modela Wrangler.
  • Na posebnih mestih bodo razstavljeni uradni izdelki znamke Jeep in dodatna oprema Mopar®, organizirani pa bodo tudi prireditve, pikniki, dejavnosti za otroke in koncerti v živo.

 

Tabor Camp Jeep® 2018 – največji dogodek v letnem koledarju skupine lastnikov Jeep Owners Group (J.O.G), se bo za obiskovalce odprl konec tedna in bo priložnost za razburljivo doživetje znamke v izvirnem Jeepovem slogu.

Dogodek, ki bo potekal v okolici Spielberga na avstrijskem Štajerskem od tega petka do nedelje (od 13. do 15. julija), bo privabil več kot 1.000 ljubiteljev vozil Jeep in prikazal več kot 600 vozil.

Sijajno prizorišče trenutno gosti mednarodno predstavitev popolnoma novega modela Jeep Wrangler svetovnim medijem.

Predstavitev obsega različne posebej zasnovane tečaje cestne in terenske vožnje, ki omogočajo obiskovalcem temeljito preskusiti model Wrangler, pa tudi druge modele iz programa Jeep – največkrat nagrajenega programa vozil SUV v zgodovini – in ob tem še lastne sposobnosti terenske vožnje v spremstvu izkušenih voznikov iz Jeepove akademije.

 

Na sporedu bo še niz prireditev, otroških dejavnosti, koncertov v živo in piknikov za zabavo obiskovalcev za enkratno vzdušje ves konec tedna.

Med izstopajočimi atrakcijami bo privlačni Jeepov muzej, ki bo razgrnil zgodovino modela Wrangler in počastil obletnico podpisa sporazuma z ameriško vojsko leta 1941 za dobavo neustavljivih vozil Willys-Overland MA/MB – pionirskih in bleščečih predhodnikov modela Wrangler.

Prav Wrangler bo zvezda dogodka, ki bo z vrsto atrakcij predstavil vsestranske zmogljivosti in čare najnovejše generacije najznamenitejšega modela te blagovne znamke. Ob legendarnih terenskih zmogljivostih, ki so glavna odlika modela Wrangler, je novi model enako doma tudi na cesti, ponuja pa tudi široko paleto naprednih tehnologij in posebne opreme, vključno z dvema naprednima sistemoma aktivnega stalnega štirikolesnega pogona na zahtevo – Command-Trac in Rock-Trac, elektronsko zaporo prednje in zadnje osi Tru-Lock, diferencial z omejenim zdrsom Trac-Lok in elektronski izklop sprednjega stabilizatorja.

Največkrat nagrajeni program vozil SUV vseh časov

Poleg preskusa neustavljivega modela Wrangler bodo navdušenci, ki so se prijavili na peto izvedbo tabora, uživali v vsebin polnem programu, ki vključuje tudi priložnost preskusiti neverjetne zmogljivosti novega modela Grand Cherokee Trackhawk, najmočnejšega in najhitrejšega vozila znamke Jeep doslej – z vgrajenim 8-valjnim 6,2-litrskim motorjem s turbopolnilnikom, ki razvije 514 kW (700 KM) –, imeli pa bodo tudi možnost razburljivih testnih voženj z vozili celotnega programa SUV.

Obiskovalci bodo lahko na preskusno vožnjo zapeljali tudi novi Jeep Renegade 2019 s prenovljenimi bencinskimi turbomotorji, ki zagotavljajo manjšo porabo goriva ter boljše zmogljivosti na cesti in tudi po brezpotjih.

Lahko si bodo podrobneje ogledali tudi novi Jeep Cherokee, najnovejšo različico zmogljivega SUV-ja iz srednjega segmenta. Novi Cherokee poleg vseh terenskih zmogljivosti, ki jih upravičeno pričakujete od vsakega modela znamke Jeep, odlikuje tudi svež pristop pri sicer klasičnih za znamko značilnih slogovnih elementih, poln pa je tudi uporabniku prijaznih tehnoloških rešitev za še večje udobje, povezljivost in varnost potnikov.

Muzejski predel razkriva zgodovino znamke Jeep in ikonskega modela Wrangler

Znamka Jeep ves čas razvija in izpopolnjuje tehnične kakovosti vozil svoje palete vozil SUV, ob tem ji uspeva graditi največkrat nagrajeni program vozil, hkrati pa ostaja zvesta svoji tradiciji in edinstvenosti. Ljubitelji bodo lahko vse korake te dolge in veličastne zgodovine doživeli v muzejskem predelu, kjer so prikazani tri pretekle generacije modela Wrangler in razvoj od prvih vozil Willys iz leta 1941 do danes. Tega leta, natančneje 15. julija, je namreč kot odziv na potrebe ameriške vojske stekla proizvodnja modela Willys MA/MB, malega terenskega vozila s štirikolesnim pogonom, razvitega za premagovanje zahtevnih brezpotij, za prevoz vojakov in izvidništvo. Vozilo, ki je bilo v proizvodnji do leta 1945, je imelo oznako »General Purpose«, katere akronim »G.P.« se v angleščini izgovarja kot »Jeep«. Ob koncu druge svetovne vojne leta 1945 je bilo vojaško vozilo s štirikolesnim pogonom uporabljeno kot osnova za Jeep CJ-2A za civilno rabo – prvo sodobno terensko vozilo na svetu. Od takrat je Jeep pojem svobode kot stanja duha in odločenosti slediti svojim instinktom ter sposobnosti obvladovanja izzivov s svojimi neprekosljivimi terenskimi zmogljivostmi. Te zmogljivosti so vpisane v DNK vseh modelov Willys in Wrangler, tudi tistih, ki bodo na ogled v muzejskem predelu: modela Willys MB iz leta 1944, modela CJ-2A iz leta 1945, modela YJ iz leta 1991 (model Wrangler prve generacije), modela TJ 4.0 Sahara z letnico 1998 (model Wrangler druge generacije) in 3,6-litrskega modela Rubicon Recon, posebne izvedenke na osnovi Jeepa tretje generacije.

Drugi posebni »tematski« predeli

Program tabora Camp Jeep vključuje tudi prireditve, piknike, dejavnosti za otroke in živo glasbo ter nudi obiskovalcem priložnosti za preskus vozil Jeep in svojih sposobnosti terenske vožnje v spremstvu strokovnjakov akademije Jeep na poligonu za tehnično vožnjo, pri čemer lahko osvojijo tudi kak vrhunski trik.

Na posebnem območju je razstavljenih nekaj najpomembnejših po meri razvitih konceptnih vozil za zadnja štiri leta velikonočnega safarija Jeep – dogodka za navdušence za terensko vožnjo, ki se odvija v tednu pred veliko nočjo v Moabu. Trojica od teh vozil – Jeep Safari, Jeep Trailcat in Jeep Wrangler Africa – predstavlja enkratno, skrajno prilagoditev modela Wrangler in pomeni počastitev te ikone iz programa Jeep – B-Ute in Wagoneer Roadtrip pa sta izpeljana iz modelov Renegade oziroma Wagoneer.

Kdor pa bo želel domov odnesti kak spominek na ta gotovo sijajni dogodek, bo našel uradne izdelke znamke Jeep na posebnem območju za uradne izdelke, na območju za opremo Mopar® pa široko ponudbo dodatne opreme ter delov za prilagajanje Jeepovih vozil SUV lastnim potrebam in okusu.

Na tem posebnem območju znamke Mopar® sta obiskovalcem v užitek razstavljeni tudi dve različni predelavi modela Jeep Wrangler Sahara: ena izpostavlja legendarne terenske zmogljivosti tega ikonskega vozila znamke Jeep, druga pa je namenjena obiskovalcem, ki bi želeli izstopati z enkratnim slogom tudi v mestu. Prva, »terenska« predelava vključuje komplet dvignjenega vzmetenja za 50,8 milimetra, terenska platišča R17 s terenskimi pnevmatikami, grafiko na pokrovu motorja »1941« in grafiko »Moab« na karoseriji, oblikovane blatnike, mrežast bikini, cev za zrak in posebne luči na vetrobranskem steklu za vožnjo po brezpotjih. Druga, »urbana« predelava ima srebrne kapice na ventilih pnevmatik z logotipom Jeep, grafiko na karoseriji »1941« in 32-palčni pokrov za nadomestno pnevmatiko, cevne stopnice, vratne pragove in vratca za točenje goriva pa krasijo kromirani detajli.

Vse je torej nared za novo dogodivščino v izvirnem slogu Jeep Jamboree, ki sledi ameriški tradiciji zbiranja in užitkov v izkušnji, ki jih je deležen vsak, ki se pridruži velik družini lastnikov vozil znamke Jeep. Vsako leto je organiziranih okoli 30 takih dogodkov, od Kalifornije do Maina, od Arizone do Tennesseeja. Dogodkom Jeep Jamboree je skupna zmagovita formula, ki je zaznamovala že prvi tak dogodek leta 1953 na legendarnem prizorišču Rubicon Trail v gorah med Kalifornijo in Nevado.