Novi Jeep® Grand Cherokee SRT8® oblečen v Ferrari rdečo za zvezdnika Formule 1 Fernanda Alonsa in Felipeja Masso

07 February 2012

Dve posebej prilagojeni visoko zmogljivi vozili Jeep® Grand Cherokee SRT8®, v ekskluzivni barvi karoserije Rosso Corsa, rdečem usnju v notranjosti ter dodatki v Ferrarijevem slogu sta namenjeni prvima dvema Ferrarijevema “ambasadorjema” Fernandu Alonsu in Felipeju Massi.

Gre za prvi vozili Jeep® Grand Cherokee SRT8®, ki sta v letu 2012 namenjena evropskemu trgu, na katerem se bo sicer prodaja tega visoko zmogljivega modela v Jeepovi SUV paleti začela v maju. Omenjeni vozili sta zasnovali ekipi oblikovalcev in inženirjev v oddelku Chrysler Group Street and Racing Technology (SRT).

Posebni vozili Jeep® Grand Cherokee SRT8® sta najbolj zmogljivi in vodljivi Jeepovi vozili doslej, voznika Scuderie Ferrari v Formuli 1, Fernando Alonso in Felipe Massa, pa sta ju prevzela na dirkališču Fiorano, v italijanskem Maranellu. Obe vozili Jeep® Grand Cherokee SRT8® se ponašata z agresivno zunanjostjo ekskluzivnega sloga SRT, v kombinaciji z dodatki, ki so značilni za znamko Ferrari in značilno, nezamenljivo barvo Rosso Corsa.

Sprednja maska, z značilnimi Jeepovimi sedmimi režami, je črne mat barve z rdečimi poudarki. Na sprednjih in zadnjih odbijačih, pokrovu motorja, strehi in spojlerju so črne črte z belim robom, ki so značilne za dirkalne avtomobile. Panoramska streha je v črni mat barvi, pokrovi stranskih ogledal so iz ogljikovih vlaken, črna letvica med zadnjimi lučmi pa ima logo Jeep z rdečo obrobo. Edinstveno zunanjost dveh posebnih SRT8 modelov zaokrožuje italijanska zastava na spodnji strani zadnjega spojlerja: poklon Ferrariju F150º, dirkalniku Formule 1.

Za poudarjen športni videz so vozilo znižali za 3,8 cm in ju opremili z edinstvenimi litimi platišči R20.

Skladno s slogom zunanjosti, je zasnovana tudi notranjost: ekskluzivno Ferrari-rdeče usnje na robovih sedežev,na vzglavnikih, na vratih, sprednjemu naslonu za roke, ter na armaturni plošči. Usnjen športni SRT8 volanski obroč z obvolanskimi prestavnimi ročicami ima šive v rdeči barvi. Obrobe merilnikov v rumeni barvi prikličejo vtis GT avtomobilov, proizvedenih v Maranellu.

Jeep® Grand Cherokee SRT8® poganja povsem novi 6,4 litrski HEMI® V8 motor, s tehnologijo Fuel Saver, ki ob manjših obremenitvah izklopi štiri od osmih valjev, kar omogoča manjšo porabo goriva. Zmogljiv agregat HEMI® V8 razvije moč 344 kW (468 KM) in navor 624 Nm. Vrhunski je tudi pospešek od 0 do 100 km/h, za kar potrebuje 5 sekund, najvišja hitrost je 257 km/h, pot zaviranja pri 100 km/h je le 35 metrov.

Vozila SRT

Znamka Street and Racing Technology (SRT) v Skupini Chrysler združuje paleto visoko zmogljivih vozil Chrysler, Dodge in Jeep®. Vsa vozila z oznako SRT imajo 5 ključnih značilnosti: izjemen pogonski sklop, uporabno športni slog, vrhunske vozne lastnosti, izjemno učinkovite zavore ter notranjost z navdihom dirkalnih vozil.