Novi Jeep® Cherokee

11 September 2018

 • Najnovejša nadgradnja najzmogljivejšega SUV-ja srednje velikosti vključuje novo, vrhunsko obliko Jeep in napredne tehnološke funkcije.
 • Prenovljena notranjost se ponaša z novimi materiali, priročnimi odlagalnimi mesti in večjo prostornino prtljažnega prostora.
 • Evropski modeli so opremljeni z 2,2-litrskim dizelskim motorjem MultiJet II z močjo 110 kW (150 KM) ali 143 kW (195 KM).
 • Na trgih zunaj Evrope bosta na voljo tudi 3,2-litrski motor Pentastar V-6 z 200 kW (272 KM) in 2,4-litrski motor Tigershark MultiAir2 s 130 kW (177 KM).
 • Leta 2019 bo ponudbo motorjev dopolnil nov 2,0-litrski turbobencinski motor z neposrednim vbrizgom, ki bo predvidoma razvil 199 kW (270 KM).
 • Ponudba treh štirikolesnih pogonov in tehnologije zapore zadnje osi.
 • Na voljo s sistemom UconnectTM četrte generacije, ki vključuje 7,0- ali 8,4-palčni zaslon na dotik v visoki ločljivosti ter tehnologiji Apple CarPlay in Android AutoTM.
 • Široka paleta zaščitnih in varnostnih sistemov vključuje aktivni sistem opozarjanja na čelno trčenje (različica Plus) z zaviranjem v sili, napredno pomoč pri zaviranju, prilagodljivi tempomat (različica Plus), sistem za opozarjanje ob menjavi voznega pasu LaneSense (različica Plus), sistem za spremljanje mrtvih kotov s preverjanjem prostora za vozilom, kamero za vzvratno vožnjo ParkView z dinamično mrežo, aktivni omejevalnik hitrosti in osem serijskih varnostnih blazin.
 • V Evropi bo od septembra na voljo s paketi opreme Longitude, Limited in Overland, leta 2019 pa bosta evropsko ponudbo dopolnili različici Sport in neustavljivi Trailhawk.
 • Več kot 90 kosov originalne opreme Mopar® za prilagajanje novega modela Cherokee ter inovativni paket povezanih storitev Mopar® Connect, namenjenih varnosti in zaščiti ter daljinskemu upravljanju vozila.
 • Jeep Cherokee in podjetje FCA Bank: popolna ponudba rešitev financiranja za »popolnoma brezskrbno« izkušnjo vožnje.
 • Komunikacijska kampanja na podlagi koncepta »Born to be wild« (»Rojen za divjino«), ki temelji na ideji, da vsi v sebi nosimo terenskega duha, ki se razvije v udobje, varnost in uporabnost – vse to pa so značilnosti vrednot svobode in pustolovskega duha, ki jih lahko zagotavlja le znamka Jeep.

Bogata dediščina, napredna tehnologija, kakovostna izdelava in vrhunska oblika se brezhibno združujejo ter ustvarjajo nov model Jeep® Cherokee – najnovejšo nadgradnjo najzmogljivejšega SUV-ja srednje velikosti, ki enako dobro izpolnjuje zahteve sodobnega mestnega življenja in pustolovščin stran od obljudenih poti.

Novi Cherokee z novim prepoznavnim videzom, ki ostaja zvest genskemu zapisu znamke, in uporabniku prijazno tehnologijo ponuja večje ravni udobja, povezljivosti, varnosti, priročnosti in zaščite. To je prava izbira za kupce, ki doživljajo »mestne pustolovščine«, ter iščejo vozilo, ki omogoča udobje in uporabnost, ter hkrati zagotavlja referenčne terenske zmogljivosti in prepoznavno obliko.

Najnovejša nadgradnja modela Cherokee s štirimi naprednimi motorji v kombinaciji z izboljšanim izjemno učinkovitim menjalnikom, ponudbo treh štirikolesnih pogonov ter neodvisnim sprednjim in zadnjim vzmetenjem zagotavlja izjemne vozne lastnosti in vodljivost ter referenčno terensko zmogljivost.

Novi model Cherokee bo v Evropi poganjal varčni 2,2-litrski turbodizelski motor MultiJet II s 110 kW (150 KM) ali 143 kW (195 KM) v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali izboljšanim 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Naslednje leto bo ponudbo motorjev dopolnil nov 2,0-litrski vrstni štirivaljni turbobencinski motor z neposrednim vbrizgom, ki bo predvidoma razvil 199 kW (270 KM) ter zagotavljal izjemno zmogljivost in varčno porabo goriva. Zunaj Evrope bosta ob predstavitvi na trgu na voljo 3,2-litrski motor Pentastar V-6 z 200 kW (272 KM) (na voljo na Bližnjem vzhodu, v Rusiji in Afriki) in 2,4-litrski motor Tigershark MultiAir2 s 130 kW (177 KM) (za afriške in ruske trge), oba v kombinaciji z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Novi Jeep Cherokee bo na voljo v paketih opreme Longitude, Limited in Overland ter bo v Jeepovih prodajnih salonih na ogled od septembra 2018. Novo ponudbo Cherokee bosta naslednje leto dopolnili različici Sport in neustavljivi Trailhawk.