Naredite si svoje igrišče z novim modelčkom LEGO® Technic™ Jeep® Wrangler

07 December 2020

Znamka Jeep® in skupina LEGO predstavljata novost  iz programa LEGO® Technic™, edinstveni Jeep Wrangler Rubicon. Prvi model terenskega vozila Jeep iz programa LEGO Technic zvesto posnema obliko in legendarne off-road zmogljivosti originala in je pripravljen na igrive pustolovščine.

Novi modelček tega zmogljivega terenskega vozila bo navdušil ljubitelje LEGO kock vseh starosti, ki bodo s sistemom za sestavljanje LEGO Tehnic lahko poustvarili visoko zmogljiv štirikolesni pogon, robustne pnevmatike, zložljive zadnje sedeže in klasično masko s sedmimi režami.

Ko bodo sestavljavci iz 665 delčkov sestavili svoj model, se neskončne terenske dogodivščine lahko začnejo. Krmilni sistem, ki ga je mogoče upravljati s tipko, delujoče vzmetenje in močno gibljivo podvozje omogočajo, da bodo svoj model lahko preizkusili tudi na ovirah. Rumeno-črna barvna kombinacija ga naredi privlačnega, ko je v akciji ali pa ko je samo razstavljen.

LEGO Technic Jeep Wrangler je zasnovan tako za ljubitelje vozil Jeep kot ljubitelje LEGO kock. Komplet je namenjen starejšim od  9 let.  Na voljo bo 1. januarja 2021 na LEGO.com, v trgovinah LEGO in pri specializiranih prodajalcih igrač, po ceni 49,99 EUR.

“Jeep Wrangler je ikona v off-road svetu,” je povedal Lars Thygesen, oblikovalec pri LEGO Technic. “Rubicon ima veliko ikoničnih elementov, ki navdušujejo ljubitelje terenskih vozil 4×4 po vsem svetu, zato se mi je zdelo pomembno, da v repliko LEGO Technic vključim čim več pristnih lastnosti in zmogljivosti resničnega vozila. Upam, da bodo ljubitelji LEGO kock in ljubitelji vozil uživali v vseh vidikih, vključno z vzmetenjem, vitlom in odprto zasnovo vozila, ki smo jo razvili skupaj z nadarjeno oblikovalsko ekipo Jeep.”

“Z 80-letno dediščino, ki je osvojila ves svet, so lastniki in ljubitelji naših vozil trdno povezani,” je dejal Christian Meunier, predsednik znamke Jeep. “Partnerstvo s skupino LEGO našim in njihovim navdušencem ponuja priložnost, da delijo strast do Jeepa Wranglerja, globalne avtomobilske ikone, ki predstavlja zabavo, svobodo in brezmejno pustolovščino.”

“Vprašajte kateregakoli lastnika modela Jeep Wrangler in povedal vam bo, da je njegovo vozilo le večja različica tega novega kompleta LEGO,” je dejal Mark Allen, vodja oblikovanja pri znamki Jeep. “Zasnova Jeep Wranglerja jim omogoča, da ga razstavijo, snamejo streho in  vrata, ga na novo konfigurirajo, dodajo nove elemente opreme Mopar in ga znova sestavijo.

LEGO Technic Jeep Wrangler bo navdušil ljubitelje vozil Jeep in navdihnil bodoče oblikovalce vozil te znamke.”

Skupina LEGO

Poslanstvo skupine LEGO je skozi igro spodbujati in razvijati »graditelje« prihodnosti. Sistem LEGO jim omogoča, da iz LEGO kock lahko zgradijo in sestavijo vse, kar si zamislijo.

Podjetje LEGO je leta 1932 ustanovil Ole Kirk Kristiansen, v Billundu na Danskem; ime izhaja iz danskih besed LEg GOdt, kar v prevodu pomeni »igraj se dobro«. Skupina LEGO je še danes družinsko podjetje s sedežem v Billundu. Vendar pa se njihovi izdelki zdaj prodajajo v več kot 130 državah po vsem svetu. Za več informacij obiščite www.LEGO.com.

Znamka Jeep

Jeep, zgrajen na skoraj 80-letni legendarni dediščini, je pristen visoko zmogljivi in vsestranski terenec, namenjem vsem, ki si želijo neobičajnih potovanj. Znamka Jeep odkrito vabi k polnemu življenju in ponuja široko paleto vozil, ki lastnikom zagotavljajo občutek varnosti in zaupanja, da bodo vsako pot premagali brez težav.

Modelno paleto Jeep sestavljajo Cherokee, Compass, Gladiator, Grand Cherokee, Renegade in Wrangler. Da bi zadostili potrebam kupcev z vsega sveta, so vsi modeli Jeep, ki se prodajajo zunaj Severne Amerike, na voljo z levim ali desnim volanom in s široko ponudbo pogonskih agregatov. Jeep je del portfelja blagovnih znamk, ki jih ponuja svetovni proizvajalec avtomobilov Fiat Chrysler Automobiles. Več informacij o FCA na www.fcagroup.com.