Najlepši mali SUV: Jeep® Avenger prejel nagrado za oblikovanje “autonis”

22 September 2023

  • Avenger je najboljše oblikovana novost (“Best Design Novelty”) v kategoriji malih SUV vozil
  • S 53 odstotki glasov je občutno premagal konkurenco
  • Glasovalo je več kot 14.000 bralcev revije »auto motor und sport«

Električni Jeep® Avenger ponuja povsem električni pogon, prepoznavno obliko Jeep in kompaktne dimenzije  ̶   kombinacija, ki ne prepriča le številnih kupcev. Več kot 14.000 bralcev strokovne avtomobilistične revije »auto motor und sport« mu je oddalo svoj glas in rezultat je jasen: Jeep Avenger je z veliko prednostjo osvojil naziv najlepšega med novostmi leta 2023 (“Best Design Novelty of the Year 2023”). Avenger je zmagal s 53 odstotki prejetih glasov in si tako zagotovil prestižno oblikovalsko nagrado “autonis” v kategoriji malih SUV vozil. Nagrade “autonis” podeljujejo najpomembnejšim novostim, predstavljenim v zadnjih dvanajstih mesecih. Bralci so lahko izbirali med 105 modeli osebnih avtomobilov, razporejenih v enajst kategorij.

“Jeep Avenger je bil predstavljen šele letos in je že zvezda: S svojim popolnoma električnim pogonom in svežim dizajnom navdušuje kupce in postaja absolutna prodajna uspešnica. Nagrada “autonis” za naš kompaktni mestni električni avtomobil potrjuje, da so ga bralci in kupci dobro sprejeli,” je ob prejemu nagrade dejal Luigi Saia, vodja znamke Jeep v Nemčiji.

Jeep Avenger

Jeep Avenger je kompaktni SUV, ki je z dolžino štirih metrov umeščen v hitro rastoči B-SUV segment, drugi najhitreje rastoči segment vozil v Evropi po obsegu prodaje. Namenjen je aktivnim ljudem, ki iščejo SUV kompaktnih mer z veliko prostora in možnostmi za shranjevanje predmetov. Avenger je bil že od začetka zasnovan in izdelan kot vozilo znamke Jeep, ter pooseblja njen značaj v obliki kompaktnega SUV-ja z edinstveno kombinacijo zmogljivosti, sloga, funkcionalnosti in tehnologije.

Z električnim dosegom do 400 kilometrov v kombiniranem ciklu WLTP* in več kot 550 kilometrov v mestnem ciklu WLTP; električni pogonski sklop združuje nov 400-voltni elektromotor s 115 kW (156 KM) in 260 Nm navora ter 54 kWh baterijo.

S predstavitvijo modela Jeep Avenger v Evropi se začenja naslednja faza elektrifikacije znamke Jeep, v kateri bodo do leta 2025 proizvajali štiri povsem električne modele. Do konca leta 2030 bodo vsi novi avtomobili znamke Jeep, prodani v Evropi, povsem električni.