Jeep Winter Experience: svoboda v vožnji v vseh letnih časih

27 December 2018

  • CampZero, prvo letovišče za aktivne počitnice ljubiteljev gora, je bil izbran za ekskluzivno prizorišče »Jeep Winter Experience« za celotno zimsko sezono 2018/2019.
  • Mopar ponuja izjemne možnosti prilagajanja vozil Jeep na edinstven in prepoznaven način, da bodo pripravljena za neverjetne podvige na snegu.
  • Ponudba vozil Jeep s štirikolesnim pogonom – vključno z novima modeloma Wrangler Rubicon in Sahara, novimi modeli Renegade Trailhawk, Cherokee Limited 4×4, Compass Limited 4×4 ter zmogljivim modelom Grand Cherokee Trackhawk – bo navduševala goste v središču doline Ayas v bližini kraja Champoluc.
  • Dogajanje na prizorišču slavi legendarne terenske zmogljivosti SUV vozil znamke Jeep ter obeležuje zaključek leta uspehov in novosti, vključno z novimi modeli Renegade, Wrangler in Cherokee.
  • Jeep je najhitreje rastoča znamka na evropskem trgu (EU 28 + EFTA), saj se je njena prodaja v primerjavi z letom 2017 povečala za skoraj 50 %. Poleg tega bo kmalu zabeležila že petnajsti zaporedni mesec rasti.
  • Znamka se pripravlja na doseganje novih ciljev v letu 2019, začenši s proizvodnjo modela Jeep Compass v tovarni v Melfiju, kjer se bo začela tudi predproizvodnja priključnohibridne različice modela Renegade.

 

Čudovita, divja pokrajina je bila izbrana za prizorišče dogodka, ki izraža pustolovski duh in svobodo, ki navdihujeta ljubitelje gora in lastnike vozil Jeep. To sta vrednoti, ki ju cenijo kupci, ki se zadovoljijo le z najboljšim. Pri obiskovanju gora ter cestnih in terenskih vožnjah užitek ni le v končnem cilju, ampak predvsem v potovanju. Za volanom vozila Jeep lahko vozniki premagajo najzahtevnejše terene, tudi če vremenske razmere še otežujejo izziv. Gore so najprimernejši kraj za prikaz inženirstva, zanesljivosti in varnosti vozil Jeep.

 

Za znamko Jeep je bilo leto 2018 izjemno, saj je letos dosegla 12-mesečno stalno rast. SUV vozila znamke Jeep se namreč z enako lahkoto spopadajo z mestnimi ulicami, s širokimi avtocestami ter peščenimi, blatnimi in skalnatimi tereni. V določenem pogledu je »Jeep Winter Experience« zadnja etapa dolgega potovanja, ki se je začelo pozno spomladi na preizkusni stezi Balocco z razkritjem novega modela Renegade modelnega leta 2019, najzmogljivejšega SUV-ja v razredu B-SUV, ter premierno predstavitvijo nove družine turbomotorjev, zasnovanih za zmanjšanje porabe goriva in zagotavljanje izjemne zmogljivosti tudi pri različici Trailhawk, ki se ponaša z najboljšimi terenskimi zmogljivostmi v razredu.

 

Potovanje se je nadaljevalo poleti z dogodkom Camp Jeep 2018 v avstrijskem Spielbergu. Dobro poznano letno srečanje ljubiteljev znamke Jeep je bilo priložnost za mednarodno novinarsko predstavitev novega modela Wrangler. Kultni Wrangler ostaja zvest svojemu pristnemu slogu ter združuje legendarne terenske zmogljivosti z najvišjimi ravnmi udobja in vodljivosti.

Letošnje potovanje se je od vrhov v Alpah nadaljevalo do sončnih ulic Sredozemlja na Siciliji. Ta očarljiva lokacija je bila izbrana za pozdrav začetka jeseni z novim modelom Cherokee, enim bolj vsestranskih in prepoznavnih srednje velikih SUV-jev na trgu. Model združuje kombinacijo edinstvenih lastnosti, vključno z legendarno terensko zmogljivostjo štirikolesnega pogona, ki je najboljši v razredu, pristno in sodobno obliko, odlično cestno dinamiko ter veliko uporabniku prijaznih tehnologij za povezljivost in varnost.

 

Znamka Jeep je zdaj obiskala dolino Aoste, pobeljeno s prvim snegom v letošnji zimi, kjer bo potekal zanimiv dogodek »Jeep Winter Experience«, na katerem bo predstavljena popolnoma osvežena ponudba, kar zadeva izdelke, motorje, obliko, sisteme za povezovanje, sisteme za pomoč vozniku in varnost. Na dogodku »Jeep Winter Experience« bodo obiskovalce navdušili dovršeni štirikolesni pogoni – od pogona Active Drive pri modelu Renegade do visokozmogljivega pogona Rock-Trac pri modelu Wrangler Rubicon –, ki so opremljeni z Jeepovim sistemom za preprečevanje zdrsa pogonskih koles Selec-Terrain (razen legendarnega modela Wrangler), ter najnaprednejše varnostne funkcije, vključno s sistemom opozarjanja na čelno trčenje, sistemom za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu, prilagodljivim tempomatom in sistemom za spuščanje po strmini.

Vznožje gore Monte Rosa predstavlja kuliso za moto znamke »pridem povsod, naredim vse« (Go Anywhere, Do Anything), ki popolnoma izraža svobodo gibanja in duha, in vsak izlet spremeni v izjemno potovanje, ne glede na vreme ali razmere na cesti. Takšna čustva izraža zmogljivi model Grand Cherokee Trackhawk, ki ga bodo obiskovalci dogodka »Jeep Winter Experience« lahko tudi preizkusili.

Veliko izbire imajo tudi lastniki vozil Jeep, ki želijo svoja vozila prilagoditi za zimsko sezono. Zanje je Mopar razvil edinstveno zbirko originalne dodatne opreme – nekaj te opreme bo nameščene na modelih Renegade in Wrangler, parkiranih pred letoviščem CampZero.

 

Obiskovalci dogodka »Jeep Winter Experience« se bodo lahko bolje seznanili s celotno ponudbo vozil Jeep, ki je ena najnovejših na trgu SUV vozil na območju Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike ter je bila v nekaj več kot enem letu razširjena s pomembnimi novostmi. Prodaja vozil Jeep se je dvignila za skoraj 50 %, od tega se je v Španiji podvojila, v Italiji pa povečala za 77 %. V primerjavi s prejšnjim letom je Jeep najhitreje rastoča znamka na evropskem trgu (EU 28 + EFTA) in je na dobri poti, da zabeleži rast že petnajsti mesec zapored. Ob koncu leta 2018 bo znamka v ZDA dosegla še en rekord, saj bo prodajo v primerjavi z letom 2010 povečala za skoraj desetkrat. Eden najuspešnejših modelov je novi Renegade – najbolje prodajani model znamke Jeep na območju Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. Novembra se je število njegovih naročil v Italiji v primerjavi z letom 2017 več kot podvojilo, s čimer se je povzpel na drugo mesto med manjšimi SUV-ji. Do konca leta bo prodanih 300.000 primerkov od predstavitve. Novi Wrangler je v primerjavi s prejšnjim letom zabeležil 80-odstotno povečanje prodaje v Evropi, oktobra pa se je število registracij v Italiji skoraj potrojilo. Tudi novi Cherokee je dosegel približno 50-odstotno povečanje naročil v primerjavi z letom 2017. Podoben uspeh je požel novi Compass, ki je utrdil svoj položaj kot najbolje prodajani model Jeep v Evropi s skoraj 65.000 prodanimi primerki. Poleg tega je bil oktobra v Italiji še vedno vodilni SUV v razredu C. Prodaja modela Compass se je v Nemčiji podvojila, v Španiji pa je oktobra dosegel več kot 33-odstotno povečanje naročil v primerjavi s prejšnjim letom.

Leto 2018 se zaključuje s temi odličnimi rezultati, v novem letu pa bo znamka Jeep pripravljena na doseganje novih ciljev, začenši s proizvodnjo modela Jeep Compass v tovarni v Melfiju (Italija), kjer se bo začela tudi predproizvodnja priključnohibridnega električnega modela Renegade. V letu 2019 bo ponudba dodatno razširjena z novimi posebnimi različicami in pomembnimi inovacijami, kar zadeva motorje, povezljivost in informacijsko-razvedrilni sistem.

 

Originalna dodatna oprema znamke Mopar za modela Renegade in Wrangler

Jeep in Mopar, znamka družbe FCA za poprodajne izdelke in storitve, sta tesno povezana in že dolgo sodelujeta skupaj na področju predelav.

Zato bosta pred letoviščem CampZero parkirana modela Renegade in Wrangler z izbrano dodatno opremo znamke Mopar. Ti dve vozili sta še privlačnejši in bolje prilagojeni za zimske dejavnosti – Jeep Wrangler ima na strehi nameščen poseben nosilec za smuči, Renegade pa nosilec za snežno desko. Izstopajočo kovinsko modro barvo Ocean karoserije legendarnega modela Wrangler poudarjata črna grafika »1941« na pokrovu motorja in nalepka »Moab« na strani, drugi črni elementi, kot so mreža hladilnika, čep odprtine za točenje goriva, cevne stranske stopnice, prag in kapice na ventilih pnevmatik

z logotipom Jeep, pa poudarjajo njegov športni videz. Avtomobil ima celo vrsto ekskluzivne dodatne opreme, kot so trda streha, pokrova zunanjih vzvratnih ogledal v barvi karoserije, nedrseče preproge, posebna držala za roke za vožnjo z odprto streho in mizica na prtljažnih vratih z legendarno obliko znamke Jeep. To je le del dodatne opreme Mopar, ki obsega več kot 130 izdelkov, razvitih za legendarni model Wrangler. Ti omogočajo najširše in najcelovitejše možnosti prilagajanja za najrazličnejše življenjske sloge voznikov. Po zaslugi inovativnega postopka nakupa delov po meri Mopar je mogoče številne kose dodatne opreme konfigurirati za vozilo že ob nakupu, tako da so vgrajeni neposredno v tovarni ob izpolnjevanju enakih standardov kakovosti. Ko vozilo prispe k pooblaščenemu prodajalcu, ga lahko takoj odpeljete.

 

Gosti v letovišču CampZero bodo prav tako lahko občudovali model Renegade z nekaj dodatne opreme Mopar, ki obsega več kot 120 izdelkov za najrazličnejše ravni prilagoditev. Zunanjost vozila izstopa z originalnimi nalepkami na pokrovu motorja, črnima odbijačema z logotipom Renegade, posebno oblikovanimi zavesicami za kolesa in paleto sivih elementov, kot so mreža hladilnika, lita platišča R16 in pokrova zunanjih vzvratnih ogledal. Poleg tega zaščita podvozja in posebne terenske stopalke dodatno izkazujejo ekstremni značaj predstavljenega vozila. Ponaša se tudi z znakom za dele Jeep Performance Parts, ki so del ponudbe originalne dodatne opreme ter so jih pri znamki Mopar razvili posebej za zagotavljanje največje zaščite in neprekosljive zmogljivosti pri terenski vožnji.