Jeep® odpira ekskluzivno razstavo Jeep Adventure v salonu MotorVillage na pariških Elizejskih poljanah

07 May 2018

  • Jeep® Adventure je na ogled v salonu MotorVillage na pariških Elizejskih poljanah.
  • Ekskluzivna razstava v osrčju Pariza je posvečena najnovejšim avtomobilom znamke Jeep.
  • Od prvotnih vozil Willys in vse do najnovejših modelov Jeep – razvoj znamke in njene vrednote bodo predstavljeni v vseh petih nadstropjih salona MotorVillage.
  • Na dogodku v Franciji bodo premierno predstavljeni popolnoma prenovljen model Jeep Wrangler ter prenovljena modela Jeep Cherokee in Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

 

Nova razstava v osrčju Pariza je popolnoma posvečena modelom Jeep®.
Razstava z naslovom Jeep Adventure prikazuje globalni zgodovinski razvoj vozil SUV te znamke ter daje na ogled najnovejše modele. Vse to si je mogoče do sredine poletja ogledati v vseh petih nadstropjih salona MotorVillage na pariških Elizejskih poljanah. Prvič v zgodovini se je zgodilo, da je celoten kompleks salona MotorVillage na voljo samo znamki Jeep.

Med zvezdami predstavitve bodo popolnoma prenovljen model Jeep Wrangler – to je že četrta generacija najmarkantnejšega modela znamke Jeep, prenovljeni Jeep Cherokee, ki je najzmogljivejši in najprepoznavnejši srednje velik SUV v svojem razredu, ter Jeep Grand Cherokee Trackhawk – najmočnejši SUV znamke Jeep do zdaj. Vsi trije modeli bodo v Franciji prvič na ogled, in to le dva meseca po premierni predstavitvi na ženevskem mednarodnem avtomobilskem salonu.

Obiskovalci razstavnega prostora na koncu Elizejskih poljan si bodo imeli priložnost od blizu ogledati celotno linijo vozil Jeep, obenem pa spoznati, s čim si je ta ameriška avtomobilska znamka prislužila status legende.

V pritličju razstavnega prostora so na ogled najnovejši modeli Jeep, prostor pa navdihuje deskarska tematika, saj smo se povezali s svetovno deskarsko ligo World Surf League (WSL).

Popolnoma prenovljeni štirivratni model Wrangler Rubicon je postavljen v okolje deskarjev, v svoji svetlo rumeni barvi je videti presunljivo, za še pristnejši videz pa smo mu odstranili vrata. Prav ta model bo kmalu odigral odločilno vlogo na letnem srečanju ljubiteljev terenskih vozil Camp Jeep, ki bo potekalo v Avstriji od 13. do 15. julija.

V pritličju bo prav tako na ogled prenovljeni Cherokee, srednje velik SUV, ki bo doživel francosko premiero v Parizu, pri pooblaščenih prodajalcih vozil v Evropi pa bo na voljo pozneje v tem letu. Model Cherokee se ponaša z zunanjostjo Crystal Granite in je prikazan v poslovnem mestnem okolju, ki se odlično sklada z njegovim prvovrstnim značajem.
Njegovo pravo nasprotje je prenovljeni Jeep Compass Trailhawk z najbolj pustolovskim paketom opreme v paleti vozil Compass, prikazan pa je v podeželski kulisi.

V prvem nadstropju je prenovljeni Jeep Compass na ogled v urbanem okolju. Tako lahko obiskovalci še izraziteje uživajo v njegovi sodobni in moderni zasnovi.

Prav tako v prvem nadstropju je v gorski kulisi predstavljen nedavno osveženi model Renegade s posodobljeno notranjostjo in informacijsko-razvedrilnim sistemom, njegova umestitev v tako okolje pa odgovarja na vprašanje, zakaj je najnovejši posebni model na francoskem trgu poimenovan Aspen.

Skrajni navdušenci znamke bodo na svoj račun prišli v drugem nadstropju, saj je popolnoma posvečeno vozilom Willys – to je prvo vozilo Jeep, ki ga ves svet priznava za začetnika legende znamke Jeep.

Da bi obeležili nedavno sklenjeno partnerstvo med francosko košarkarsko ligo (LNB) in znamko Jeep, sta v košarkarskem okolju predstavljena uradna modela Jeep® ELITE – Renegade in Compass, poimenovana po moški francoski košarkarski ligi.

Za konec je v cevnem delu drugega nadstropja predstavljen, kako premaguje ekstremna brezpotja, popolnoma prenovljeni model Wrangler Sahara, ki ima dvoje vrat, ob strani pa je pod mestnimi lučmi predstavljen še novi Grand Cherokee Trackhawk. Gre za najmočnejši SUV znamke Jeep, postavlja se z dih jemajočimi zmogljivostmi osemvaljnega motorja prostornine 6,2 litra s tlačnim polnilnikom, ki zmore 520 kW (700 KM) pri 6.000 vrt./min in nudi 868 Nm navora pri 4.800 vrt./min, opremljen pa je s posebej zmogljivimi zavorami Brembo.

Razstava Jeep Adventure bo pripomogla k uveljavitvi vseh modelov SUV znamke Jeep. Na razstavi bodo vašo pozornost pritegnili tudi drugi modeli te znamke, med drugim omejena serija modela Brooklyn (samo za francoski trg) in Wrangler JK.