Jeep® Grand Cherokee v privlačni športni različici S

30 January 2018

Pri znamki Jeep® so predstavili Grand Cherokee S – športno različico paradnega konja in največkrat nagrajenega športnega terenskega vozila na svetu. Novi model v omejeni izdaji temelji na 26 letih prodajnega uspeha in tehnoloških rekordov. Model Grand Cherokee je leta 1992 uvedel razred vrhunskih športnih terenskih vozil in po vsem svetu pomagal razširiti priljubljenost tega razreda med različnimi vozniki.

 Nova različica S, ki je na voljo na več evropskih trgih, vrhunsko obliko modela Jeep Grand Cherokee nadgradi s športnim videzom s prepoznavno zunanjostjo, obogateno s poudarki v barvi Low Gloss Granite Crystal na oznakah, obrobah mreže hladilnika, pohodni stopnici, zadnjih lučeh in platiščih R20. Agresiven videz novega modela v omejeni izdaji je podkrepljen še z mrežo hladilnika in kromiranimi oblogami oken v sijajno črni barvi ter črnim kromiranim dvojnim zaključkom izpušne cevi. Športni značaj se kaže še v športnem vzmetenju, ki je vključeno v serijsko opremo za obvladovanje zmogljivosti.

 V kabini modela Jeep Grand Cherokee S najdemo anodizirane poudarke v modro sivi, črno leseno končno obdelavo in instrumentno ploščo s črnimi poudarjenimi šivi. Svetle kovinske stopalke znamke Mopar in sedeži v perforiranem črnem usnju napa kot v modelu SRT s črnimi poudarjenimi šivi še poudarijo športni značaj.

 Novo posebno izdajo poleg posebnih oblikovalskih potez odlikujejo še številne napredne, uporabniku prijazne tehnološke rešitve, denimo najnovejša različica avtoradia UconnectTM z 8,4-palčnim zaslonom na dotik in aplikacijo Apple CarPlay, ki je združljiva z aplikacijo Android AutoTM ter omogoča upravljanje številnih funkcij vozila, na primer klimatske naprave in informacijsko-razvedrilnega sistema. Na voljo sta še instrumentna plošča s 7-palčnim nastavljivim zaslonom, ki ponuja več pogledov, ter zvočni sistem znamke Alpine s 506-vatnim nizkotonskim zvočnikom in serijskim sistemom za aktivno dušenje hrupa, ki izboljša kakovost poslušanja, saj zazna hrup v kabini in ga zaduši z nasprotnimi zvočnimi valovi.

 Dvodelna električna pomična steklena streha, volanski obroč v usnju, ogrevani sprednji sedeži s prezračevanjem, ogrevani zadnji sedeži in dvopodročna klimatska naprava so vključeni v serijsko opremo in poskrbijo za vrhunski občutek v modelu Grand Cherokee S.

 Jeepov legendarni pogon 4×4 omogoča sistem Quadra-Drive II, ki ima stalni pogon na štiri kolesa in elektronski zadnji diferencial z delno zaporo ter zagotavlja oprijem, ki ga lahko doživite samo v vozilu znamke Jeep. Sistem takoj zazna zdrs koles in navor tekoče preusmeri na kolesa z oprijemom. V nekaterih primerih vozilo predvidi slab oprijem in ustrezno ukrepa, da aktivno omeji ali prepreči zdrs. Nova različica S ponuja še Jeepov sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles Selec-Terrain s petimi načini (Auto (samodejno), Snow (sneg), Sand (pesek), Mud (blato) in Rock (skalovje)), ki zagotavlja najboljšo zmogljivost na vsaki podlagi, in nadzorovano spuščanje po klancu ali omejevalnik hitrosti za počasno spuščanje po razgibanem klancu, da lahko voznik z obvolanskima prestavnima ročicama uravnava hitrost med spuščanjem po strmem in grobem terenu, ne da bi pritisnil na stopalko za plin ali zavoro.