Novi 2019 Jeep® Renegade

02 July 2018

  • Nova družina motorjev: večja zmogljivost in nižja poraba goriva

Novi 2019 Jeep® Renegade bo prvo vozilo z inovativnimi turbobencinskimi motorji, ki imajo najnižjo porabo goriva ter zagotavljajo izjemno zmogljivost na cesti in terenu. Na voljo sta dve bencinski različici: 1-litrska z 88 kW (120 KM) in 1,3-litrska s 110 kW (150 KM) oziroma 132 kW (180 KM). Ponudbo motorjev zaokrožata 1,6-litrski motor z 88 kW (120 KM) in 2,0-litrski turbodizelski motor MultiJet II s 103 kW (140 KM) oziroma 125 kW (170 KM) s sistemom SCR (selektivna katalitična redukcija).

  • Edinstvena, pristna oblika

Nova oblika vozila Jeep za segment B-SUV je moderna različica legendarne oblike znamke Jeep. Terenske zmogljivosti modela Renegade se kažejo tudi v njegovi obliki in so združene v mestnem načinu življenja. Glavni novici glede zunanjosti sta žarometi s svetilnimi diodami in nova platišča R19. Potniška kabina zagotavlja kakovost, povečano funkcionalnost in večje udobje.

  • Za ljubitelje doživetij na terenu

Za legendarno terensko zmogljivost znamke Jeep sta zaslužna dva napredna sistema 4×4, Jeep Active Drive in Jeep Active Drive Low, ki referenčno zmogljivost zagotavljata v vseh pogojih.

  • Za navdušence nad mestnimi pustolovščinami

Novi Renegade vključuje sistem UconnectTM s 5-palčnim, 7-palčnim ali 8,4-palčnim zaslonom, zaslone na dotik z visoko ločljivostjo, integracijo aplikacije Apple CarPlay in združljivost z aplikacijo Android AutoTM – da so lahko lastniki vedno povezani.

  • Popoln komplet varnostne opreme

Varnostne funkcije najsodobnejše tehnologije, vključno s sistemom za opozarjanje ob menjavi voznega pasu (različica Plus), sistemom za inteligentno zaznavanje hitrosti in prometnih znakov kot standardno opremo v celotni ponudbi in sistemom opozarjanja na čelno trčenje (različica Plus) z avtonomnim zaviranjem v sili pri različici Limited.

  • Od septembra na voljo v avtomobilskih salonih po Evropi.

Ko je bil Jeep® Renegade leta 2014 predstavljen javnosti, je razširil globalno ponudbo znamke Jeep in naznanil premiero te ameriške znamke v segmentu B-SUV. Renegade je bil tudi prvi SUV iz družine Jeep, ki je bil izdelan v tovarni Melfi SATA v Italiji. Od samega začetka se je Jeep Renegade ustalil v tem prenatrpanem tržnem segmentu in postal najbolj priljubljen med strankami, ki iščejo športna terenska vozila z neprekosljivimi terenskimi zmogljivostmi znamke Jeep ter dimenzijami in obliko, ki so popolne za mestni življenjski slog. Jeep Renegade uteleša vse te značilnosti in jih predstavlja v edinstveni Jeepovi obliki – z legendarnimi sedmimi pokončnimi odprtinami in videzom, ki poudarja moč in trdnost. Z modelom Renegade se je ponudba vozil znamke Jeep razširila na vse tržne segmente in s tem omogočila, da vsakdo brezkompromisno najde terensko vozilo, ki ga išče.

Danes je Jeep Renegade obnovljen – gradil je na moči, s katero je spremenil tržišče, prenatrpano z mestnimi terenskimi vozili, in postal model, ki je poskrbel za rekordno prodajo znamke Jeep v Evropi. Danes je varnostna oprema še obsežnejša, informacijsko-razvedrilni sistemi pa so najnovejši. Novi Renegade ostaja zvest filozofiji znamke Jeep – presega vse omejitve in predstavlja ponudbo novih motorjev, ki so izdelani, da zagotavljajo najnižjo porabo goriva in izjemno učinkovitost pri cestni in terenski vožnji. Z novim modelom Jeep Renegade so predstavljeni novi tri- in štirivaljni bencinski turbomotorji – nova družina motorjev vključuje 1,0-litrski motor z 88 kW (120 KM) in 190 Nm navora ter 1,3-litrski motor s 110 kW (150 KM) ali 132 kW (180 KM) in 270 Nm navora. Ponudba motorjev vključuje tudi posodobljena 1,6-litrski in 2,0-litrski dizelski motor MultiJet II s tehnologijo SCR (selektivno katalitično redukcijo), oba sta združljiva z razredom Euro 6/D. Ponudba motorjev pri novem modelu 2019 Renegade se lahko primerja s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, menjalnikom DDCT (menjalnik z dvojno suho sklopko) in 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom – za gladko in udobno vozno izkušnjo.

Renegade ima zdaj še prepoznavnejši slog – spredaj je posodobljen in opremljen z nezgrešljivimi funkcijami, ki so edinstvene za znamko Jeep in njeno tehnološko dediščino. Prepoznavna in tradicionalna oblika novega modela Jeep Renegade vključuje okrogle žaromete in trapezaste blatnike. Obstaja jasna povezava med oblikama modela 2019 Renegade in novim modelom Wrangler, saj predstavljata mešanico slogov modela Renegade za mestne ulice in terenske poti. Njegove terenske zmogljivosti so najboljše v razredu in so referenčne v tem segmentu. Novi Renegade je na voljo v dveh konfiguracijah – s pogonom na sprednji kolesi in štirikolesnim pogonom. Vsebuje dva sistema štirikolesnega pogona, zaporo zadnje osi, funkcijo nadzora oprijema Selec-Terrain, sistem za pomoč pri speljevanju v klanec in sistem za nadzorovano spuščanje po strmini. Zmogljivost štirikolesnega pogona se najbolje odraža v različici Trailhawk, ki je bila izdelana za terensko vožnjo ter je polna posebnih, slogovnih in tehničnih funkcij.

V Evropi se bo prodaja modela 2019 Jeep Renegade začela v septembru. Celotna ponudba bo zajemala štiri pakete opreme – Sport, Longitude, Limited in Trailhawk, novo ponudbo motorjev z dvema bencinskima motorjema MultiAir III in dvema turbodizelskima motorjema MultiJet II, konfiguracijo s sprednjim pogonom in štirikolesnim pogonom ter tremi menjalniki (6-stopenjski ročni menjalnik, menjalnik DDCT ali 9-stopenjski samodejni menjalnik). V državah zunaj Evrope (Rusija, Srednji vzhod in Afrika) bo model 2019 Renegade na voljo v začetku naslednjega leta.

Razmere na trgu in uspeh modela Renegade

Jeep Renegade je prvo vozilo družbe Fiat Chrysler Automobiles, ki je bilo razvito v sodelovanju med italijanskimi in ameriškimi oblikovalci in inženirji, in prvi model v zgodovini znamke, ki je bil izdelan v Italiji, v obratu SATA v Melfiju (Bazilikata). Na kratko – to je prvi Jeep, ki združuje obliko, uporabnost in strokovno znanje ameriške znamke na področju terenskih vozil, ki je že 75 let sinonim za svobodo, pustolovščino in vožnjo, s štirikolesnim pogonom ter slog in dinamiko vožnje, značilna za italijanske avtomobile po vsem svetu. Renegade je hkrati tudi prvi globalni model znamke Jeep, ki je bil izdelan na treh celinah. Poleg Evrope je bil sestavljen v obratu GAC FCA v Guangdžovu na Kitajskem in v Pernambucu v Braziliji.

Z več kot 73.200 novimi registracijami v letu 2017 je bil Renegade najbolje prodajano terensko vozilo znamke Jeep v Evropi in na številnih večjih trgih po celini, tudi v Italiji, Franciji, Španiji, Nemčiji in Združenem kraljestvu.

Maja 2018 je bil Renegade najbolje prodajani model znamke Jeep na evropskem trgu. Prodaja se je glede na isto obdobje v letu 2017povečala za 19,1 odstotka. Vodilna vloga modela Renegade je bila potrjena tudi v prvih petih mesecih tega leta do danes tako v Evropi kot nasploh, pa tudi na številnih drugih pomembnejših trgih.

Izboljšati uspešno formulo izjemno cenjenega modela ni nikoli preprosto. Danes ima novi model 2019 Jeep Renegade posodobljen slog z novimi žarometi s tehnologijo Full-LED in predstavlja novo ponudbo motorjev za evropske kupce ter poleg naprednega informacijsko-razvedrilnega sistema ponuja še bolj obsežno varnostno opremo.

Posodobljeni model edinstvenega terenskega vozila, ki je na trgu z mestnimi terenskimi vozili resnično Jeep, še poveča drzno slogovno osebnost modela Renegade in njegovo dvojno poslanstvo izpopolnjevanja prepoznavnih funkcij. Renegade je zahvaljujoč okretnosti in vodljivosti vozilo za kratke izlete v mesto, vendar pa je zaradi vrhunske terenske zmogljivosti tudi idealno terensko vozilo za odkrivanje novih poti.

Nova ponudba turbobencinskih motorjev

Renegade je opremljen z novimi turbobencinskimi motorji. Zaradi modularne strukture so na voljo v dveh konfiguracijah: 1-litrski trivaljni motor z 88 kW (120 KM) razvije 190 Nm navora v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in 1,3-litrski štirivaljni motor s 110 kW (150 KM) v kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko DDCT – oba s sprednjim pogonom. Na voljo je tudi živahen 1,3-litrski turbomotor s 132 kW (180 KM) v kombinaciji z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom s pretvornikom navora in štirikolesnim pogonom. Najvišji navor obeh 1,3-litrskih motorjev je enak 270 Nm.

Novi bencinski motorji so skladni s standardi Euro 6/D in vsebujejo filter GPF (filter delcev v gorivu).

Novo družino turbomotorjev je razvila skupina FCA, da bi zagotovila omejeno ponudbo bencinskih motorjev z visokim izkoristkom goriva in referenčno zmogljivostjo pri različnih načinih uporabe. Osnovna struktura novih motorjev zagotavlja učinkovitost, modularnost in znatno stopnjo standardizacije glede na dele in postopek izdelave, prilagodljivost in potencial za nadaljnji razvoj.

Novi motorji so zaradi lahkosti v celoti izdelani iz aluminija (začetna teža je 93 kg). Okrov ročične gredi, ki so ga razvili v sodelovanju z družbo Teksid, je izdelan iz visokotlačnega bloka iz aluminijeve zlitine. Obrobe iz železa se uporabljajo za povečanje strukturne trpežnosti. Debele so 1,8 milimetra in na zunaj obložene z aluminijem, da ustvarijo »metalurško vez« med obrobo in blokom. Po proučitvi številnih okrovov ročične gredi je bila izbrana struktura s ploščatim podstavkom, ki omogoča najboljše razmerje med hrupom, vibracijami, težo in strukturalno učinkovitostjo.

Da bi kar se da povečali učinkovitost ter zagotovili boljše delovanje in manjšo porabo goriva od tistih motorjev, ki jih menjajo, imajo novi motorji 70-milimetrski premer bata z razmerjem med gibom bata in vrtino valja 1,24 ter 10-milimetrsko izravnavo ročice. To ustvarja zelo kompaktno zgorevalno komoro, ki izkorišča termično učinkovitost. Zaradi konstrukcije ročične gredi z izboljšano mehansko učinkovitostjo je trenje minimalno. Vsi tri- in štirivaljni turbomotorji so opremljeni s tem inovativnim modulom za notranje zgorevanje z 0,33-litrsko prostornino.

Glava ima štiri ventile na valj in eno odmično gred. Kompaktna struktura zgorevalne komore in dovodni kanali s hitrim obračanjem zagotavljajo zračne turbulence in kratek čas zgorevanja z običajnim širjenjem ognja, ki povzroči visoko termično učinkovitost in nadzor udarcev. Visoka stopnja inženiringa novega pogona se kaže v prisotnosti številnih inovativnih tehničnih funkcij, kot so denimo neposredni vbrizg goriva za maksimalno povečanje prostorninske učinkovitosti in turbopolnilnik z nizko vztrajnostjo, ki ga upravlja elektronsko krmiljen sprožilec Wastegate v kombinaciji z vodno hlajenim tlačnim polnilnikom v polnilnem zbiralniku za zagotavljanje hitrejšega začasnega odziva.

Novi turbomotorji so opremljeni z ekskluzivno tehnologijo MultiAir tretje generacije, ki učinkovitost zgorevanja izboljšuje s prilagajanjem dviganja ventila in časa. Najnovejša nadgradnja tehnologije MultiAir III še bolj optimizira neodvisno odpiranje in zapiranje sesalnega ventila. Ob uporabi določenih sesalnih in izpušnih profilov je učinkovitost nizke obremenitve izboljšana z vračanjem izpušnih plinov z vnaprejšnjim odpiranjem sesalnih ventilov, medtem ko je hkrati z zadržanim zapiranjem sesalnega ventila poudarjen visok učinek. Z drugimi besedami – tehnologija MultiAir III lahko zmanjša pravo kompresijsko razmerje, nadzoruje udarce in bistveno izboljša učinkovitost porabe goriva, tudi ko motor zagotavlja povečano moč motorja.

Novi motorji s turbopolnilnikom so prestali več kot 75.000 ur virtualne analize, 60.000 ur preizkušanja zunaj vozila in pet milijonov kilometrov, prevoženih po svetovnih cestah in brezpotjih, za preizkus trpežnosti in zanesljivosti.

Novi Jeep Renegade je prvi model skupine, za katerega so na voljo inovativni motorji s turbopolnilnikom, ki ponujajo vrhunski užitek v vožnji, značilen za SUV znamke Jeep, in hkrati porabijo 20 odstotkov manj goriva v primerjavi s predhodniki.

Zmogljiva turbodizelska motorja MultiJet II s prostorninama 1,6 litra in 2 litra ter tehnologijo Stop&Start

Novi 2019 Jeep Renegade je lahko opremljen tudi z 1,6- ali 2-litrskim turbodizelskim motorjem. Oba motorja imata tehnologijo MultiJet druge generacije, ki jo je razvila in patentirala skupina FCA. Na voljo so dve prostornini in tri različne moči, in sicer 1,6-litrski motor z 88 kW (120 KM) v kombinaciji z ročnim menjalnikom ali menjalnikom z dvojno sklopko DDCT in 2-litrski motor s 103 kW (140 KM) ali 125 kW (170 KM) v kombinaciji z ročnim ali 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Za kar najučinkovitejšo naknadno obdelavo izpušnih plinov je za te motorje uvedena rešitev »SCR on filter«, ki združuje selektivno katalitično redukcijo (SCR) in substrat DPF, da spodbuja:

– zmanjšanje emisij NOx z vbrizgavanjem aditiva AdBlue (pasivni SCR upravlja preostali amonijak in nadaljuje zmanjšanje),

– zmanjšanje trdnih delcev z upravljanjem regeneracije.

Močnostne in navorne krivulje potrjujejo odličnost družine MultiJet II v zmogljivosti in učinkovitosti.

Brezkompromisni slog

Novi 2019 Renegade se ponaša z novo obliko sprednjega dela, ki zahvaljujoč novi sprednji maski zagotavlja bolj moderni videz. Maska je na novo oblikovana, ima silhueto Jeepove mreže hladilnika s sedmimi režami, podobno kot model Wrangler, nove žaromete in sprednje meglenke. Strešni nosilci pri modelih Longitude, Limited in Trailhawk so črni.

Ključne nove funkcije modela so novi žarometi z dnevnimi lučmi s tehnologijo Full-LED, dolge luči, kratke luči in meglenke (na voljo pri modelih Limited in Trailhawk), ki povečujejo učinkovitost in varnost vozila. Zahvaljujoč novim sprednjim lučem se je vidljivost v primerjavi s halogenskimi žarnicami izboljšala za 50 odstotkov, svetlost v primerjavi s ksenonskimi žarnicami pa za 20 odstotkov. Izboljšana sta tudi zaznavanje globine in stranska osvetlitev. Te spremembe zagotavljajo osebni, razvit in moderen videz maske modela Renegade, ki je skladen z običajno obliko, značilno za znamko Jeep. Tudi zadek ima posodobljene zadnje luči z novimi lučmi LED, ki so na voljo pri modelih Limited in Trailhawk. Luči s prepoznavnim X-vzorcem, zasnovane po modelu Wrangler, so ključni oblikovalski element zadnjega dela vozila – še en nezmotljivi element oblike znamke Jeep, ki opredeljuje karakter obeh modelov.

Zunanjost je dopolnjena z novimi platišči, ki poudarjajo ekskluzivni videz modela Renegade in še povečajo številne možnosti prilagajanja, ki so strankam na voljo. Vozilo novega modelnega leta ponuja sedem različnih platišč – R16, R17, R18 in R19 – slednja so predstavljena prvič in so ekskluzivna za paket opreme modela Limited, vsa pa imajo posebno površinsko obdelavo.

Rezultat je vozilo, ki ga s slogovnimi dodatki in vplivi navdihuje oblika modela Jeep Wrangler ter odlikuje še bolj prepoznavna in inovativna oblika, medtem ko ostaja zvest tradiciji znamke Jeep. Zunanjost vozila ohranja uporabnost, ki je bila vedno značilen element oblike in trpežne karoserije modela Renegade. Na voljo je sistem dveh pomičnih panoramskih streh, ki strankam omogoča svobodo vožnje na prostem – še ena skupna in značilna funkcija za model Wrangler: velika, električna panoramska pomična streha z dvema ploščama in ekskluzivnim sistemom My Sky z značilnimi lahkimi ploščami, ki se preprosto odstranijo in pospravijo v prtljažni prostor.

Notranjost: skrb za podrobnosti, prostornost in uporabnost

Notranjost predstavlja pristen in moderen videz, skladen s tradicijo znamke. Potniška kabina je izdelana z izjemno skrbjo za podrobnosti, inovativnimi barvnimi kombinacijami, kakovostnimi materiali, visokotehnološko opremo ter praktičnimi in prostornimi predali.

Vse od predstavitve javnosti model Renegade izstopa s svojo vsestransko uporabnostjo. Ta je še večja zaradi nove sredinske konzole, ki ima zdaj vgrajeni nosilec za pametni telefon, nova držala za pijačo in dodatne predale, vključno z žepom za iPad Mini ali druge manjše pripomočke. Nova je tudi namestitev dodatnega vhoda USB, ki je zdaj na zadnjem delu sredinskega naslona za roke za lažji dostop potnikov na zadnjem sedežu; serijska oprema od opreme Longitude dalje. Te pametne rešitve zagotavljajo več kot 1,2 litra dodatnega prostora v predalih.

Tudi prostornost notranjosti modela Renegade je najboljša v kategoriji, saj izstopa po prostoru nad glavo in širini sedežev.

Renegade zahvaljujoč različnim konfiguracijam, ki so posebne za vsako različico, zagotavlja tudi številne možnosti prilagoditve. To strankam omogoča, da izberejo paket opreme, ki najbolj ustreza njihovim potrebam – Trespass Black ali Polar Plunge. Slednje je denimo v različici Limited na voljo v kombinaciji sivega Ski Grey in črnega usnja s sivimi šivi Ski Grey. Nadaljnje izboljšave oblike vključujejo osvežene gumbe na radiu, klimatske prezračevalne šobe, sredinsko konzolo in zvočnike. V notranjosti je mogoče najti tudi nekatere podrobnosti, ki so enake kot pri modelu Wrangler, vključno s široko, vodoravno instrumentno ploščo z osrednjimi informacijskimi točkami in trapezastimi detajli.

Legendarna zmogljivost terenske vožnje znamke Jeep

Novi Jeep Renegade je na voljo v dveh konfiguracijah – s sprednjim pogonom ali pogonom na štiri kolesa. Legendarno terensko zmogljivost znamke Jeep zagotavljata dva napredna sistema 4×4, Jeep Active Drive in Jeep Active Drive Low, ki v vseh pogojih poskrbita za referenčno zmogljivost. Vgrajen je Jeepov sistem Selec-Terrain s štirimi nastavitvami (samodejni način (Auto), ki je privzeti način s funkcijo zapore zadnje osi; Snow, ki je štiripogonski način, umerjen za zmanjševanje podkrmiljenja; ter Sand in Mud, ki sta štiripogonska načina za maksimalni oprijem pri nizki hitrosti, kar zagotavlja nadaljnje vrtenje koles) za kar najboljši odziv na vseh voznih površinah.

Sistem Jeep Active Drive

Popolnoma samodejni sistem Jeep Active Drive zagotavlja nemoteno delovanje pri štirikolesnem pogonu ali brez njega ne glede na hitrost, s čimer zmanjša izgubo moči, ko štirikolesni pogon ni potreben, da varčuje pri porabi goriva. Sistem ne zahteva posredovanja voznika, omogoča popravke pri dinamičnem zavijanju ter izboljša odziv podkrmiljenja in prekrmiljenja. Sistem Jeep Active Drive lahko prenese navor motorja na zadnja kolesa do 2.000 Nm, s čimer omogoča optimalno oprijemljivost na spolzkih podlagah. Popolnoma spremenljiva mokra sklopka v zadnjem pogonskem modulu uporablja patentirane algoritme znamke Jeep za zagotavljanje ustrezne stopnje navora za vse vozne razmere – na spolzkih podlagah, ob energičnem zagonu ali pri dinamični vožnji.

Sistem Jeep Active Drive Low

Sistem Jeep Active Drive Low vključuje sistem Jeep Active Drive in zvišuje prestavno razmerje na 20 : 1 za pristno zmogljivost štirikolesnega pogona. Sistem v kombinaciji z 2,0-litrskim dizelskim motorjem in 9-stopenjskim menjalnikom zagotavlja najboljšo terensko zmogljivost v kategoriji v ekstremnih voznih razmerah na terenu. Sistem Jeep Active Drive Low sistemu Selec-Terrain dodaja še funkcijo za nadzorovano spuščanje po klancu.

Sistem za pomoč pri spuščanju po klancu (HDC) omogoča postopno in nadzorovano spuščanje po neravnem ali spolzkem terenu, ne da bi voznik moral pritisniti zavorno stopalko. Ko je vozilo aktivirano, lahko premaguje strme klance s sistemom proti blokiranju koles (ABS), ki upravlja hitrost vsakega kolesa ter zagotavlja optimalno gibalno količino vozila in hitrost.

Model Trailhawk

Jeep Renegade Trailhawk z neodvisnim vzmetenjem koles, ki zagotavlja maksimalno artikulacijo koles do 205 mm in oddaljenost od tal do 210 mm, določa referenčno vrednost v segmentu in ponuja štiripogonsko zmogljivost, ki je najboljša v razredu. Poleg tega ima ta različica sistema Selec-Terrain vgrajeno funkcijo Rock, ki maksimalno poveča oprijem koles na podlago.

Povezljivost in informacijsko-razvedrilni sistem

Novi Jeep Renegade lahko v različnih paketih opremite s 5-palčnim, 7-palčnim ali 8,4-palčnim sistemom z aplikacijo UconnectTM NAV, ki vključuje zaslon na dotik in preproste funkcije ter zmogljivejši procesor z izboljšano odzivnostjo. To vozniku omogoča nadzor klimatske naprave, zvočnega sistema in veliko drugega neposredno na zaslonu UconnectTM, s čimer zagotavlja dodatno varnost med vožnjo.

7- ali 8,4-palčni sistem UconnectTM NAV ima tudi kapacitivni zaslon z visoko ločljivostjo na dotik z vsemi barvami, ki znatno poveča uporabnikovo vmesniško izkušnjo in omogoča pomanjšanje ali povečanje ter prilagodljivo menijsko vrstico z možnostjo »povleci in spusti«. Funkcije sistema UconnectTM vključujejo tudi prostoročno klicanje, navigacijo in funkcije za pretvorbo besedila v govor – za varno, udobno in povezano vsakdanjo vozno izkušnjo. Na voljo je tudi vgrajen avtoradio, ki vozniku in potnikom prek vmesnika Bluetooth ali osebnih naprav, ki se priključijo v vhod USB ali AUX, omogoča predvajanje internetnih radijskih postaj. Navigacijski sistem UconnectTM s podrobnimi navodili je standardna oprema pri 8,4-palčnih sistemih UconnectTM NAV z uporabniku prijaznim glasovnim upravljanjem, kar strankam znamke Jeep omogoča, da preprosto izgovorijo naslov cilja in zaženejo navigacijo.

Integracija z aplikacijo Apple CarPlay in združljivost z aplikacijo Android AutoTM

7- in 8,4-palčna sistema UconnectTM NAV v modelu Renegade se lahko integrirata z aplikacijo Apple CarPlay, kar je najpametnejši in najvarnejši način uporabe pametne naprave iPhone med vožnjo.

Informacijsko-razvedrilni sistem je združljiv tudi z aplikacijo Android AutoTM, ki najboljše iz Googla prinese neposredno v srednje veliko terensko vozilo znamke Jeep.

Aplikacija Apple CarPlay bolj podrobno prikazuje navodila za pot, ki so optimizirana glede na prometne razmere, in se lahko uporablja za klicanje ali prejemanje klicev, odpiranje besedilnih sporočil in predvajanje glasbe, medtem ko ostanete osredotočeni na cesto. Aplikacija Android Auto™ strankam omogoča nadaljevanje izkušnje Android v vozilu, tako da zrcali aplikacije in storitve osrednjega zaslona, ter je izdelana tako, da pridobiva podatke med preprosto in varno vožnjo. Voznik lahko uporablja aplikacijo Google Zemljevidi™, da pridobi navodila za pot ter preprosto dostopa do glasbe, večpredstavnostne vsebine in priljubljenih aplikacij za sporočanje.

Storitev Waze za aplikacijo Android Auto lastnikom omogoča, da v funkcijah skupnosti Waze uživajo neposredno na osrednjem zaslonu vozila. Preprosta in takojšnja interakcija z napravami zagotavlja priročnost glede ohranjanja istega operacijskega sistema tudi v vozilu – za varno, preprosto in nenehno povezano vožnjo. To pa pomeni visoko kakovost življenja v vozilu in izboljšano ergonomijo.

Android Auto™ in Google Zemljevidi sta blagovni znamki družbe Google Inc.

Storitve Jeep UconnectTM LIVE na voljo v vseh sistemih UconnectTM

Trije sistemi – 5-palčni UconnectTM, 7-palčni UconnectTM in 8,4-palčni UconnectTM NAV – strankam omogočajo storitve UconnectTM LIVE za gledanje in nadziranje številnih aplikacij na zaslonu sistema UconnectTM, tako da preprosto povežejo pametni telefon in vozilo. Aplikacijo UconnectTM LIVE je mogoče prenesti iz spletne trgovine »App Store« ali »Google Play« in jo namestiti v pametni telefon.

Z aplikacijo UconnectTM LIVE in zaslonom na dotik se uporabniki lahko povežejo s storitvijo TuneIn Internet, spletnim radijem z več kot 100.000 postajami z vsega sveta, s platformo Deezer Internet Music, ki vsebuje več kot 35 milijonov skladb, s storitvijo Reuters za spremljanje novic po svetu in, seveda, s storitvami Facebook, Facebook CheckIn in Twitter, da ostajajo v stiku s prijatelji in sledilci. Sistem UconnectTM LIVE lahko uporabite tudi za dostopanje do storitve my:Car, ki omogoča sprotne opomnike za servis ter navodila za uporabo in vzdrževanje vozila, da imate nadzor nad vzdrževanjem vozila.

Jeep Skills, ekskluzivna aplikacija za sprotno merjenje voznih zmogljivosti na terenu

Stranke, ki želijo izboljšati svoje vozne zmogljivosti na terenu in doživeti pustolovščine na najbolj pristen Jeepov način, lahko 8,4-palčni sistem UconnectTM NAV opremijo z aplikacijo Jeep Skills. Ta neverjetno preprosta aplikacija omogoča določene kazalnike, ki voznikom omogočajo spremljanje zmogljivosti na terenu.

Z aplikacijo Jeep Skills lahko stranke odkrivajo potencial modela Jeep Renegade na terenu in v celoti izkoristijo njegove zmogljivosti. Aplikacija Jeep Skills voznika nenehno obvešča o sistemih za terensko vožnjo ter na 8,4-palčnem zaslonu sproti prikazuje preproste povratne informacije z določenimi parametri, kot so denimo oprijem, nagib, naklon, tlak in nadmorska višina.

Dostopati je mogoče tudi do dodatnih uporabnih informacij o vozilu – tlak olja, kot zavijanja, pospešek, pritisk na stopalko in zavoro, pospeševanje od 0 do 50 km/h in od 0 do 100 km/h, razdalja zaviranja in hitrost.

Vozniki lahko izberejo tečaj iz kataloga in se naučijo več o funkcijah ali pa delijo svoje priljubljene poti s celotno Jeepovo skupnostjo in uporabniki aplikacije Jeep Skills. Skladno z voznimi zmogljivostmi in doseženimi cilji na izbranih poteh potem lahko vozniki osvojijo značke, ki se razlikujejo glede na stopnjo zahtevnosti dosežka. Vse osvojene nagrade se shranijo na določeno stran, v nekakšno navidezno vitrino.

Vrhunske varnostne funkcije

Novi Jeep Renegade je bil izdelan, da zagotavlja najboljšo zaščito številnih najsodobnejših varnostnih sistemov, ki so na voljo kot standardna ali dodatna oprema ter vključujejo šest standardnih varnostnih blazin in sistema ESC (elektronski nadzor stabilnosti) in ERM (elektronski sistem proti prevračanju vozila).

Vozilo modelnega leta 2019 je bilo posodobljeno in vključuje novo vsebino, ki izboljšuje ponudbo z vidika varnosti ter zagotavlja največjo zaščito in udobje. Zdaj sta standardna oprema v celotni ponudbi sistem za opozarjanje ob menjavi voznega pasu (različica Plus) in sistem za inteligentno zaznavanje hitrosti in prometnih znakov.

Sistem za opozarjanje ob menjavi voznega pasu (različica Plus) uporablja optično tipalo kamere, da vzpostavi položaj vozila na cesti. Ob nenamerni menjavi voznega pasu, do katere pride, ko sistem zazna menjavo voznega pasu brez uporabe smernika, sistem za ohranjanje voznega pasu zagotovi popravek manevriranja, da vozilo vrne na izhodiščni položaj.

Novi sistem za prepoznavanje prometnih znakov (TSR) prepoznava prometne znake, vključno z omejitvami hitrosti z omejitvami in brez, ter voznika opozori z opozorilom, ki se prikaže na instrumentni plošči. V kombinaciji s sistemom za inteligentno zaznavanje hitrosti (ki ga je mogoče preprosto upravljati prek ukaznih tipk na volanu) lahko nastavite omejitve hitrosti, ki jih je sistem TSR zaznal prehodno. Vendar pa ima voznik možnost, da prezre sistemska obvestila in zavrne omejitev hitrosti, ki jo navaja prometni znak.

Posodobljeni sistem za pomoč pri samodejnem parkiranju ParkSense® (na voljo bo po začetnem obdobju) poenostavlja manevriranje na parkirno mesto (zdaj tudi z njega). Osnovan je na istih funkcijah kot predhodna različica sistema. Samodejno obračanje volana omogočajo tipala in kamere s funkcijo za zaznavanje ovir ob strani.

Da bi zagotovili več udobja in prepoznavno uporabnost modela Renegade, ima osveženi model posodobljeni paket funkcionalnosti, ki zdaj vključuje nove funkcije, kot sta denimo preklop zunanjih ogledal, ki jih je mogoče upravljati ob zaklepanju vozila, in električni pomik stekel, ki deluje s funkcijo na daljinskem upravljalniku. Vsa stekla je navzgor ali navzdol mogoče premakniti z enim pritiskom.

Da bi zagotovili kar največjo varnost, celotna ponudba izbirnih varnostnih sistemov modela Jeep Renegade vključuje tudi sistem opozarjanja na čelno trčenje (različica Plus) z avtonomnim zaviranjem v sili (standardna oprema pri različici Limited), prilagodljivi tempomat, zaznavanje mrtvega kota in preverjanje prostora za vozilom (RCP).