JEEP® WRANGLER

JEEP® WRANGLER

NEPREKOSLJIVA ZMOGLJIVOST

Jeep Wrangler je narejen za ljudi, ki ne le govorijo o pustolovščinah, ampak jih tudi doživijo. Opremljen je lahko z enim od treh sistemov štirikolesnega pogona, robustno jekleno zaščito podvozja in še veliko več. Prav zato so njegove zmogljivosti prilagojene za vse izkušnje, ki presegajo meje.

POGON

Ključna pri pogonu je zmožnost učinkovitega prenašanja moči motorja na vozno podlago. Wrangler je lahko opremljen z različnimi vrstami štirikolesnega pogona, da se spoprime z najbolj nepredvidljivimi razmerami.

PREČKANJE VODE

Ker ima Wrangler zatesnjene električne povezave, odprtine karoserije odporne na vlago in dovod zraka nameščen višje, lahko brezskrbno prečkate potočke, reke in globoke luže po hudi nevihti.

SANJSKA VODLJIVOST

Preprosto se prebijte čez ozke vratolomne poti in premagajte prepreke, kot so skale ali padlo drevje, saj vam to omogočajo natančni sistemi krmiljenja in optimizirana medosna razdalja.

GIB KOLES

Dobro vzmetenje in gib vzmeti izboljšata zmogljivost s povečanjem prožnosti. Kadar se prebijate čez ovire, je ključno za najboljši oprijem čim daljše ohranjanje stika koles s podlago.

ODDALJENOST OD TAL

Wrangler je zasnovan in preizkušen za vožnjo čez ovire, kot so drevesna debla, skale in vse drugo, kar se lahko pojavi na poti. Robustne zaščitne plošče ščitijo glavne sestavne dele podvozja.

PREIZKUSITE NEPREKOSLJIVO MOČ

Zmogljivost modela Jeep® Wrangler je plod 75-letnega mojstrstva štirikolesnega pogona. Sistema štirikolesnega pogona Command-Trac® in Rock-Trac® zagotavljata močan oprijem na zahtevnem terenu in v neugodnem vremenu, na voljo pa je tudi sistem stalnega štirikolesnega pogona Selec-Trac®, ki vsemu temu dodaja še preprosto uporabo.

PREMAGAJTE VSE POTI

Wrangler Rubicon je tovarniško izdelan bojevnik, ki ima vse lastnosti, da se z vsem suvereno spoprimete od trenutka, ko sedete za volan.

BOLJŠI OPRIJEM

Model Rubicon, opremljen s sistemom Rock-Trac®, ima nizko prestavno razmerje 4:1 in lahko v kombinaciji z ročnim menjalnikom doseže razmerje za plazenje 84:1. Vzdržljiv razdelilnik pogona daje več navora in več nadzora za izjemne terenske zmogljivosti.

NAJ BODO KOLESA V STIKU S TLEMI

Sistem Rock-Trac® je del serijske opreme pri modelu Rubicon in omogoča izklop sprednjega stabilizatorja, zato se lahko prednja kolesa spustijo ali dvignejo, kar izboljša hod vzmetenja za večjo terensko zmogljivost.

NE IZGUBITE OPRIJEMA

Zaradi raznolike podlage in njenih krivin se lahko zgodi, da je moč napačno razporejena in se kolesa zavrtijo v prazno. Elektronska zapora sprednjega in zadnjega diferenciala Tru-Lok® enakomerno razporeja moč med vsa kolesa, kar se kaže v izjemnem oprijemu.

PREVZEMITE VODSTVO

Ker je toliko krajev, ki jih želite obiskati, pod pokrovom potrebujete nekaj resnega. Izberite 2,0-litrski turbo motor z neposrednim vbrizgavanjem goriva.

ZAŠČITENO PODVOZJE

Vsak Wrangler je okrepljen z zaščito podvozja, ki pomagati obvarovati ključne dele. Zaščita podvozja iz čvrstega jekla varuje pomembne dele, kot sta posoda za gorivo in razdelilnik pogona, medtem ko cevna prečka pomaga varovati oljno korito samodejnega menjalnika.

ROBUSTEN IN SPOSOBEN

Jeep® Wrangler Rubicon ima tako spredaj kot zadaj os Dana® 44. Osi sta ojačani z debelejšimi cevmi in odkovki, kar se kaže v izjemni trdnosti, togosti in vzdržljivosti.

NA POMOČ

Vzdržljivi kavlji iz kovanega jekla, nameščeni na okvir vozila, pridejo prav pri reševanju manj zmogljivih vozil, kadar zabredejo v težave.

VARNOST IN ZAŠČITA

Pot pred vami – z vsemi svojimi vijugami, ovinki in občasnimi presenečenji – je tam zato, da jo prevozite z modelom Jeep Wrangler. Na voljo je vrsta serijskih in dodatnih sistemov, ki vam pomagajo varno priti na cilj.

VARNI NA VSAKEM TERENU

Na voljo je paket za napredno varnost, ki vključuje najnaprednejše aktivne varnostne sisteme, ki vam pomagajo, da se na vsaki poti izognete težavam. Vključeni so sistem opozarjanja na čelno trčenje pri polni hitrosti z aktivnim zaviranjem, prilagodljivi tempomat (pri samodejnem menjalniku) in napredni prilagodljivi tempomat (pri 6-stopenjskem ročnem menjalniku).

NIČ VEČ NAKLJUČIJ PRI PARKIRANJU

Sistem za pomoč pri vzvratnem parkiranju ParkSense® za odkrivanje predmetov za vozilom uporablja sonar, ki je nameščen v zadnjem odbijaču. Kadar se približate oviri med bočnim ali vzvratnim parkiranjem, se oglasi zvočno opozorilo.

BOLJŠI PREGLED NAD CESTO

Serijsko nameščena kamera za vzvratno vožnjo ParkView® vam pomaga opaziti sicer skrite predmete za vozilom. Kadar je vozilo v vzvratni prestavi, vas nanje opozori na zaslonu na dotik, in sicer preko sistema Uconnect®.

S SPREMLJANJEM OKOLICE PAZI NA VAS

Vaš Jeep® Wrangler lahko opremite z najsodobnejšimi aktivnimi sistemi za varnost in varovanje, ki vam pomagajo ohranjati pozornost na okolico, ter z že preverjenimi sistemi pasivne varnosti, ki vas pomagajo zaščititi, kadar je to potrebno.

ODNESITE JO LE Z OPOZORILOM

Na voljo sta sistema za nadzor mrtvega kota in preverjanja prostora za vozilom, ki se zanašata na radarska tipala, ki zaznavajo druga vozila. Sistema vas opozorita, kadar se druga vozila znajdejo v vašem mrtvem kotu ali pa kadar vozila prečkajo vašo pot, medtem ko vi peljete vzvratno.

IZKORISTITE NJEGOVO PRIROČNOST

Z Wranglerjevimi priročnimi dodatki se na podvige podajte svobodno in varno. Med te dodatke sodijo sistem za nadzor stabilnosti prikolice, sistem nadzora tlaka v pnevmatikah in brezstično odklepanje/zaklepanje vozila.

USPEŠEN TUDI POD PRITISKOM

Ustrezen tlak v pnevmatikah izboljša učinkovitost, varnost in zaščito. Sistem nadzora tlaka v pnevmatikah vas opozori, kadar je tlak v pnevmatikah neustrezen, če pa je pnevmatika popolnoma izpraznjena, je Wrangler opremljen z rezervno pnevmatiko ( v polni velikosti).

USEDITE SE IN SE ODPELJITE

Ključa vam ni treba nikoli vzeti iz žepa. Sistem za brezstično odklepanje/zaklepanje Enter ‘n Go™ samodejno odklene vrata ali zadnja nihajna vrata, kadar primete ročaj vrat.

NAJ GRE PRIKOLICA VEDNO VARNO ZA VAMI

Nepredvidene okoliščine lahko privedejo do tega, da prikolica za vami začne poplesovati. Sistem za nadzor stabilnosti prikolice izmenično povečuje pritisk v zavorah in prilagodi dodajanje plina ter tako ohranja stabilnost prikolice.

ČVRSTA ZANESLJIVOST

Jeep® Wrangler je zasnovan na preizkušenih temeljih premišljene konstrukcije, ki je združena s tako imenovanim preventivnim inženirstvom. Od naprednih sistemov sprednjih in bočnih varnostnih blazin do prečk iz jekla z visoko trdnostjo, ki izboljšajo odziv na bočni trk ter čvrstost vozila – Wrangler je pripravljen, da zaščiti svoje potnike.