Strinjam se z uporabo piškotkov

Cherokee

Že za 32.890 EUR

Cherokee

Že za 32.890 EUR

Tehnologija

Na voljo so trije sistemi za vse razmere

Jeep® Active Drive I ima enostopenjski prenosnik moči (PTU), ki je povsem elektronsko nadzorovan in deluje nemoteno pri štirikolesnem pogonu ali brez njega ne glede na hitrost.

Jeep® Active Drive II s štirikolesnim pogonom in reduktorjem je odlična rešitev za zagotavljanje oprijema pri izjemno nizki hitrosti. 

Jeep® Active Drive Lock
Jeep® Cherokee Trailhawk® s serijskim štirikolesnim pogonom Trail Rated® Active Drive Lock, ki zagotavlja izjemno zmogljivost.

Jeep® Active Drive I

Jeep® Active Drive I ima enostopenjski prenosnik moči (PTU), ki je povsem elektronsko nadzorovan in deluje nemoteno pri štirikolesnem pogonu ali brez njega ne glede na hitrost. Sistem ne zahteva udeležbe voznika in je odlična rešitev za voznike, ki želijo majhno športno terensko vozilo s štirikolesnim pogonom, ki omogoča vožnjo v vseh vremenskih razmerah in je preprost za uporabo. Jeep® Active Drive I ponuja uravnoteženo porazdelitev navora in preprečevanje zdrsa pogonskih koles z zaviranjem. Zmogljivost štirikolesnega pogona izhaja iz povsem spremenljive mokre sklopke, vgrajene v zadnjo pogonsko enoto. Sklopka zagotavlja ustrezno stopnjo navora v različnih voznih razmerah, na primer na spolzkih tleh, ob agresivnem zagonu ali pri dinamični vožnji. Dodelani algoritmi omogočajo, da sistem izboljšuje vozno dinamiko in hkrati sodeluje z elektronskim nadzorom stabilnosti (ESP), ko se približuje mejnemu oprijemu na cestišču. Funkcija zapore zadnjega diferenciala vključi štirikolesni pogon le, kadar je to potrebno za manjšo porabo goriva.

Jeep® Active Drive II 

Jeep® Active Drive II s štirikolesnim pogonom in reduktorjem je odlična rešitev za zagotavljanje oprijema pri izjemno nizki hitrosti. Ima tudi nevtralni način, ki omogoča vleko za avtodomom.

Jeep® Active Drive Lock 

Jeep® Cherokee Trailhawk® s serijskim štirikolesnim pogonom Trail Rated® Active Drive Lock, ki zagotavlja izjemno zmogljivost.
Jeep® Active Drive II ima dvostopenjski prenosnik moči (PTU) z vektoriranjem navora in reduktorjem, ki mu je dodana še zapora zadnjega diferenciala za večjo moč pri nizki hitrosti za ekstremno terensko vožnjo. Pri štirikolesnem pogonu z reduktorjem pride do zapore sprednje in zadnje pogonske gredi, da se zagotovi več moči pri nizki hitrosti in večja vlečna zmogljivost. Reduktor omogoča redukcijsko razmerje 2,92 : 1 izboljša zmogljivost vzpenjanja in zagotavlja izjemno razmerje pri plazenju po zahtevnem terenu. Zapora zadnjega diferenciala je na voljo v vseh načinih terenske vožnje z reduktorjem, v nekaterih načinih, na primer Rock (skalovje), pa se samodejno vklopi, da se doseže najboljši oprijem pnevmatik. Jeep® Active Drive Lock je del serijske opreme pri različici Trailhawk®.

Selec-Terrain® za nadziranje zdrsa pogonskih koles

Vsi štirikolesni sistemi Cherokeeja vključujejo Jeepov priznani sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles Selec-Terrain® s štirimi načini; pet za različice Trailhawk®, ki ima še način Rock (skalovje), poleg načinov Auto (samodejno), Snow (sneg), Sport (športno) in Sand/Mud (pesek/blato). S sistemom Selec-Terrain® lahko voznik s pritiskom gumba izbere cestne in terenske nastavitve, ki omogočajo doseganje optimalne zmogljivosti na kateri koli podlagi, poleg tega je sistem zasnovan tako, da optimizira štirikolesne pogonske sisteme za nadziranje in zmogljivost brez primere.

Cherokee Trailhawk® z masivnim in mogočnim videzom ponuja zaščito podvozja, dvignjeno podvozje za dobra dva centimetra, celoletne pnevmatike ter sprednjo in zadnjo vlečno kljuko. Vse te funkcije so povezane s certifikatom Trail Rated®, ki pomeni pripravljenost za skoraj vse vremenske razmere ali terene.

Zapora zadnjega diferenciala

S pritiskom gumba lahko Trailhawk® elektronsko blokira obe zadnji kolesi skupaj, kar zagotavlja izjemen oprijem pri nizkih hitrostih. Zapora zadnjega diferenciala je na voljo v vseh načinih terenske vožnje z reduktorjem, v nekaterih načinih, na primer Rock (skalovje), pa se samodejno vklopi, da se doseže najboljši oprijem pnevmatik.

Zaščita podvozja

Trailhawk® je opremljen z zaščitnimi ploščami, ki med terensko vožnjo ščitijo glavne sestavne dele na podvozju.

Nadzorni sistem Selec-Speed®

Nadzorni sistem Selec-Speed® voznikom pomaga pri vzpenjanju in spuščanju po strminah. Vključuje sistem za nadzorovano spuščanje po strmini in tudi sistem za pomoč pri speljevanju navkreber. Nadzorni sistem Selec-Speed® je na voljo samo pri modelih Cherokee Trailhawk®.

Zapora zadnjega diferenciala

Jeep® Cherokee je tudi prvo srednje veliko športno terensko vozilo, opremljeno z zaporo zadnjega diferenciala, kar zmanjša izgubo moči, ko ne potrebujete štirikolesnega pogona, in zniža porabo goriva. Zapora zadnjega diferenciala neopazno preklopi med dvokolesnim in štirikolesnim pogonom, kar zagotovi nenehno vektoriranje navora brez udeležbe voznika.

Paket za hladno podnebje

Ogrevani sedeži so prijetno razkošje v mrzlih zimskih dneh. Paket za hladno podnebje vključuje ogrevana prednja sedeža, ogrevan volanski obroč, odtajanje brisalcev za vetrobransko steklo in talne preproge (gumi tepihi) za vse vremenske razmere.

Varnost

Na voljo je več kot 70 varnostnih funkcij

Jeep® Cherokee ponuja več kot 70 varnostnih funkcij iz serijske in dodatne opreme, kot so okenske varnostne blazine in stranske varnostne blazine za prsni koš po celotni dolžini vozila, LaneSense™ sistem za opozarjanje ob menjavi voznega pasu, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop&Go, sistem za pomoč pri bočnem in pravokotnem parkiranju, ParkSense® tipala za parkiranje spredaj in zadaj, sistem za spremljanje mrtvih kotov in sistem za zaznavanje vozil na zadnji strani avtomobila.

Sistem za pomoč pri bočnem in pravokotnem parkiranju

Parkiranje je včasih težavno. Da bi vam to nekoliko olajšali, Cherokee vključuje napreden sistem, ki prepozna prosta parkirna mesta in z ukazi daje navodila, kako parkirati na parkirno mesto. Preprosto pritisnite stikalo, da vklopite ultrazvočna tipala za pomoč pri parkiranju. Ta sistem deluje skupaj s sistemom za čelno in vzvratno parkiranje ParkSense® ter zagotavlja dodatno mero varnosti.

Sistem za izogibanje nesrečam

Jeep® Cherokee ponuja sklop varnostnih funkcij in pripomočkov za dajanje navodil, da laže ohranite nadzor in sprejemate boljše odločitve. Samo nekaj sistemov od številnih, ki so na voljo: sistem za spremljanje mrtvih kotov (različica +), ParkView® kamera za vzvratno vožnjo z dinamično mrežo in lektronski nadzor stabilnosti.

Sistem Enter 'n Go™ brez ključa

Sistem Enter ‘n Go™ brez ključa omogoča, da odklenete vozilo tako, da se dotaknete ročaja prednjih vrat, ko imate pri sebi daljinski upravljalnik. Ko ste v vozilu, hkrati pritisnite stikalo START/STOP (zagon/ustavitev) in stopalko za zavoro, da zaženete motor.

ParkView® kamera za vzvratno vožnjo

S kamero za vzvratno vožnjo ParkView® boste lahko samozavestno vozili vzvratno. Sistem prikazuje vzvratni pogled z dinamično mrežo, ko je vozilo v vzvratni prestavi. Sistem omogoča, da med parkiranjem in drugim podobnim manevriranjem na zaslonu opazite ovire za vozilom, ki so bile doslej skrite.