NOVI JEEP WRANGLER 4XE

NOVI JEEP WRANGLER 4XE

Pripravljen na dogodivščino

Novi priključni hibrid Jeep Wrangler 4xe ponuja več kot 65 aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov, ki podpirajo vsakodnevno vožnjo po cestah in dogodivščine po brezpotjih.

Sistem Selec-Speed

Kombinacijo nadzora vzpona in spusta po strmini omogoča sistem Selec-Speed. To je varnostni sistem, ki omogoča vzdrževanje konstantnih hitrosti pri vzpenjanju ali spuščanju po hribih, na skalnatem in grobem terenu ter na številnih drugih vrstah nizkohitrostnih brezpotjih. S to funkcijo lahko Elektronski sistem stabilnosti (ESC) nadzoruje navor motorja in zavorni tlak, hkrati pa ohranja vnaprej nastavljeno hitrost med vožnjo po brezpotjih.

Prilagodljiv tempomat

Novi priključni hibrid Wrangler 4xe je opremljen s prilagodljivim tempomatom z integrirano funkcijo popolnega ustavljanja. Ta sistem vam omogoča nastavitev hitrosti tempomata in hkrati ohranja varnostno razdaljo do vozila pred vami. Poleg tega se s funkcijo Stop vozilo popolnoma ustavi, če zazna neposredno nevarnost.

Aktivni varnostni sistemi

Priključni hibrid Jeep Wrangler s štirikolesnim pogonom lahko zaradi različnih senzorjev in varnostnih sistemov neodvisno spremlja hitrost ali razdaljo drugih vozil v okolici, tudi v neugodnih razmerah.

Parkirni senzorji zadaj in kamera za vzvratno vožnjo ParkView®

S senzorji v zadnjem odbijaču novega Wranglerja 4xe lahko zahvaljujoč zvočnemu opozorilu zaznate ovire in se izognete potencialnim nevarnostim med parkirnimi manevri. Poleg tega lahko s kamero za vzvratno vožnjo ParkView® s prilagodljivo dinamično mrežo, ki je prikazana na zaslonu na dotik informacijsko-razvedrilnega sistema Uconnect™ NAV, vidite vozila in predmete, ki ovirajo prehod.

SISTEM ZAPREPOZNAVANJE MRTVIH KOTOV IN PREČNEGA PROMETA PRI VZVRATNI VOŽNJI

V priključnem hibridu Jeep Wrangler 4xe lahko zahvaljujoč sistemu za prepoznavanje mrtvih kotov in prečnega prometa pri vzvratni vožnji spremljate obodno razdaljo okoli vozila, mrtve kote in enostavno parkirate v prostorih, kjer druga vozila otežujejo pogled. Prva funkcija opozori voznika na drugo vozilo, ki vstopi v mrtvi kot z opozorilno lučko in zvočnim opozorilom, druga pa zazna vozila in predmete med manevri pri parkiranju ter opozori voznika s kontrolno lučko na stranskih ogledalih.

Sistem za opozarjanje na nevarnost naleta

Novi priključni hibrid Jeep Wrangler s štirikolesnim pogonom zaznava velike predmete ali vozila, ki se približujejo, z radarjem in video senzorji, ki voznika opozorijo z zvočnimi in vizualnimi opozorili ali, če je potrebno, s samodejnim zaviranjem.

Samodejni vklop in izklop dolgih luči

Novi sistem Full LED priključnega hibrida Wrangler 4xe zaznava prihajajoča vozila in prilagaja svetlobni snop, da se izogne bleščanju.

Tehnologija štirikolesnega pogona na dosegu roke

Novi priključni hibrid Jeep Wrangler s štirikolesnim pogonom predstavlja vse nove funkcije 4xe, kot so hibridne strani informacijsko-razvedrilnega sistema Uconnect™, nove vozne parametre na instrumentnem zaslonu TFT in namenske storitve Uconnect™.

Način e-Coasting

Edinstven sistem e-Coasting omogoča polnjenje novega priključnega hibrida Jeep Wrangler 4xe med vožnjo. Ko je ta tehnologija aktivirana optimizira energijo, proizvedeno med zaviranjem, upočasnjevanjem in vožnjo v prostem teku ter samodejno ponovno napolni baterijo.

7-palčni digitalni instrumentni zaslon za voznika

Digitalni instrumentni zaslon za voznika s 7-palčnim zaslonom TFT ponuja več kot 100 različnih načinov za preprosto in intuitivno branje informacij o hitrosti, preostalem dosegu, tlaku v pnevmatikah in še več.

Storitve Uconnect™*

Informacijski sistem je zasnovan tako, da brezhibno deluje s storitvami Uconnect™, ki vam omogočajo, da se z vašim vozilom na daljavo pogovarjate prek pametnega telefona ali pametne ure z aplikacijo My Uconnect™.

*Nekatere spodaj naštete storitve so trenutno na voljo le za določene trge in niso na voljo v Sloveniji.

MY eCHARGE

My eCharge je paket storitev, ki olajšajo vsak vidik polnjenja baterije. Funkcija My easy charge vam pomaga najti najbližjo polnilno postajo in prikazuje specifikacije priključkov, odpiralni čas in razpoložljivost. Dostopate lahko tudi do plačila za polnjenja na javnih postajah in preko aplikacije My Uconnect™ spremljate svojo zgodovino. Namesto tega vam funkciji »My easyWallbox« in »My connected Wallbox« prek aplikacije My Uconnect™ omogočata komunikacijo z osebnim Wallboxom, tako da lahko na daljavo upravljate polnjenje in modulirate napajanje.

My Remote

Zahvaljujoč aplikaciji My Uconnect™ se lahko na daljavo pogovarjate z novim priključnim hibridom Wrangler 4xe. Funkcija »Charging Stations Locator« vam bo pomagala vizualizirati najbližje javne polnilne postaje. Na daljavo lahko glede na prednastavljene parametre prejemate tudi opozorila za vožnjo, si ogledate lokacijo svojega Jeepa in preko glasovnih pomočnikov komunicirate z avtomobilom od doma.

My Assistant

S paketom My Assistant imate namenskega pomočnika na voljo 24 ur na dan. Prek mobilne aplikacije My Uconnect™ lahko pokličete klicni center za pomoč na cesti in se obrnete na podporo za stranke. Poleg tega lahko novi priključni hibrid Wrangler s štirikolesnim pogonom pokliče državno številko za klic v sili**.
V primeru okvare sistem samodejno posreduje lokacijo in VIN številko vozila. S poročili o stanju vozila lahko preverite stanje novega priključnega hibrida Wrangler s štirikolesnim pogonom.

**Klicev v sili ni mogoče opravljati z zaslona na dotik v vozilu ali prek aplikacije My Uconnect™.

My Car

My Car v realnem času v mobilni aplikaciji My Uconnect™ ali na spletnem portalu ponuja informacije o vašem vozilu. To vam omogoča, da ostanete obveščeni, prejemate obvestila, preverite tlak v pnevmatikah, število prevoženih kilometrov, porabo goriva in baterije.

My Alert

Z My Alert lahko upravljate svoje vozilo tudi na daljavo. Mobilna aplikacija My Uconnect™ vam lahko pošlje takojšnje obvestilo o sumljivih poskusih kraje. Po potrditvi kraje in prijavi policiji se bo aktiviralo sledenje vozilu, sistem pa bo posredoval natančno lokacijo avtomobila.

Varno povezani

Novi priključni hibrid Jeep Wrangler s štirikolesnim pogonom vam omogoča varno povezavo vašega pametnega telefona in istočasno osredotočenost na vožnjo.

Android Auto™

Novi Jeep Wrangler 4xe v informacijsko-razvedrilnem sistemu Uconnect™ združuje nove funkcije Android Auto™. Prek zaslona na dotik ali kontrol na volanu omogoča preprost in varen dostop do vaših najljubših aplikacij, kot so Google Zemljevidi in YouTube Music.

Android Auto, Google Play in druge povezane blagovne znamke so blagovne znamke družbe Google Inc.

Apple CarPlay™

Z novim priključnim hibridom Jeep Wrangler s štirikolesnim pogonom lahko ostanete povezani s pametnim telefonom, ne da bi vas med vožnjo karkoli zmotilo. Informacijski sistem Uconnect™ vključuje nove brezžične funkcije, kot je Apple CarPlay™. Uporabnikom iPhone-a omogoča dostop do aplikacij Apple Maps, sporočil, telefona in Apple Music prek glasovnih ukazov Siri ali radijskega zaslona na dotik.

CarPlay, iPhone in Siri so blagovne znamke družbe Apple.

Poglejte onstran

Zahvaljujoč sprednji in zadnji kameri novega priključnega hibrida Jeep Wrangler s štirikolesnim pogonom je manevriranje še lažje.
Ta tehnologija olajša tudi vožnjo z mrtvimi koti in ovirami ter omogoča hitro in preprosto manevriranje.

Kamera Parkview®

Nepogrešljiva tehnologija, zahvaljujoč kateri so tudi najbolj zapleteni manevri videti preprosti. Kamera za vzvratno vožnjo Parkview® je opremljena s prilagodljivo dinamično mrežo, ki je prikazana na zaslonu na dotik informacijsko-razvedrilnega sistema Uconnect™ NAV.

Sprednja kamera TrailCam

Kamera na 8,4-palčnem zaslonu Uconnect™ prikaže posnetke ceste z visoko ločljivostjo. Sprednja kamera TrailCam s funkcijo samočiščenja omogoča jasno vidljivost mestnih cest in terenskih poti.

Zvočni sistem Alpine® Premium

Novi Jeep Wrangler 4xe povečuje kakovost zvoka z zvočnim sistemom Alpine® Premium. Zvočni sistem opremljen z 12-kanalnim 552-vatnim ojačevalnikom, devetimi zvočniki, vključno z zadnjim globokotoncem oddaja zvok višje kakovosti.