SODOBNA TEHNOLOGIJA

Compass predstavlja nadgradnjo znamke Jeep: inovativni informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™ z 10,1-palčnim zaslonom, 10,25-palčni digitalni instrumentni zaslon in ekskluzivni glasovni pomočnik Hey Jeep.

INFORMACIJSKO-RAZVEDRILNI SISTEM UCONNECT™ Z 10,1-PALČNIM ZASLONOM

Informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™ v primerjavi s prejšnjo generacijo združuje izboljšano strojno in programsko opremo, zaslon ter povezljivost.

Vrhunska strojna oprema

Prvič doslej se na armaturni plošči pojavi informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™. 30 odstotkov večji 10,1-palčni zaslon se ponaša z visoko ločljivostjo HD. Procesor je do 5-krat hitrejši, odziv na glasovne ukaze je takojšen, poleg tega pa je tudi bolj odziven pri izračunu načrtovane poti.

Najbolj razvit operacijski sistem na svetu

Inovativni operacijski sistem modela Jeep Compass odpira vrata novim vsebinam in ekskluzivnim funkcijam. Do vseh nadzornih ukazov lahko enostavno in intuitivno dostopate z najsodobnejšim zaslonom na dotik, ki med drugim omogoča tudi zrcaljenje zaslona pametnega telefona. Interaktivno drsno vrstico lahko preprosto prilagodite s potegom ter tako izboljšate pomikanje po straneh in možnost uvrščanja aplikacij med priljubljene.

Brezžična zmogljivost

Inovativni informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™ se ponaša z novo brezžično zmogljivostjo. Z novo generacijo sistema Bluetooth™ lahko hkrati povežete do dva pametna telefona in dostopate do vseh združljivih aplikacij, ne da bi se povezali prek kabla.

Glasovni pomočnik Hey Jeep

Glasovni pomočnik Hey Jeep, ki je na voljo v Compassu vam omogoča, da govorite neposredno s svojim avtomobilom in prilagodite klimatsko napravo, spremenite glasbo ali določite cilj naslednjega potovanja, samo recite Hey Jeep. Poleg tega lahko s sistemom za prepoznavanje glasu dostopate do zemljevidov TomTom™.

Novi brezžični polnilnik za pametni telefon

Compass prvič predstavlja brezžični polnilnik, najsodobnejši sistem za polnjenje pametnih telefonov, ki omogoča polnjenje brez uporabe kablov. Preprosto namestite združljivo napravo v odlagalni predal za brezžično polnjenje, ki je vgrajen v osrednjo konzolo. Modra lučka označuje, da se naprava polni, zelena pa, da je naprava popolnoma napolnjena.

10,25-PALČNI INSTRUMENTNI DIGITALNI ZASLON ZA VOZNIKA

Vse potrebne informacije o vožnji in stanju vozila najdete na 10,25-palčnem instrumentnem digitalnem barvnem zaslonu Full HD. Popolna harmonija sodobnega sloga notranjosti in funkcij, ki omogočajo konfiguracijo, organiziranje in prilagajanje vsebine z izbiro do 12 različnih konfiguracij.

Varno povezani

Pošiljajte in prejemajte sporočila, opravljajte klice in poslušajte svojo najljubšo glasbo, ne da bi umaknili roke z volana in pogled s ceste.

Apple CarPlay

Z Jeep Compassom ostanite povezani s pametnim telefonom brez da bi odvrnili pogled s ceste. Informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™ vključuje vse brezžične funkcije Apple CarPlay, ki uporabnikom iPhonov s pomočjo glasovnega pomočnika Siri omogočajo dostop do funkcij Apple Maps, Messaging, Phone in Apple Music.

CarPlay, iPhone in Siri so blagovne znamke družbe Apple.

Android Auto™

Funkcije sistema Android Auto™, vgrajene v inteligentni informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™ Jeep Compassa, omogočajo preprost in varen dostop do glasovnih ukazov, Google Zemljevidov in glasbe Google Play prek zaslona na dotik ali ukaznih tipk na volanu. Zahvaljujoč enostavnima funkcijama navigacije in prepoznavanja govora lahko brezksrbno in popolnoma varno prispete do cilja.

Android Auto, Google Play in druge povezane blagovne znamke so blagovne znamke družbe Google Inc.

Varnost na najvišji ravni

Jeep Compass vključuje napredne sisteme za pomoč vozniku, ki zagotavljajo varnost vam, vašim potnikom in drugim udeležencem v prometu.

Prilagodljivi tempomat (ACC)

Prilagodljivi tempomat (ACC) je elektronski nadzorni sistem, ki prilagaja hitrost vozila in samodejno vzdržuje varnostno razdaljo do vozila spredaj.

Sistem za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu

Sistem za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu je varnostna funkcija, ki pomaga ohranjati položaj vašega vozila na voznem pasu. Opozori voznika in popravi položaj vozila zaradi zavorne sile, ki deluje na vsa kolesa.

Sistem avtonomne vožnje druge stopnje

Prvič je pri kateremkoli vozilu znamke Jeep vgrajen sistem za pomoč pri zastojih v prometu, sistem avtonomne vožnje druge stopnje, ki vam pomaga med vožnjo po avtocesti, hitri cesti z omejenim dostopom ali ločenih voznih pasovih. S kombinacijo prilagodljivega tempomata (ACC) in sistema za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu zagotavlja, da vozilo ohranja ustrezno hitrost in razdaljo do drugih vozil v okolici, hkrati pa poskrbi, da tudi med zavoji ostanete v sredini voznega pasu.

Ostanite varni na cesti

Jeep Compass je opremljen s sistemi za pomoč vozniku, ki so zasnovani tako, da upoštevajo prometne predpise in ščitijo varnost tistih, ki potujejo okoli vas.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov

Sprednja kamera prepozna prometne znake, vključno s prometnimi znaki za omejitev hitrosti in jih prikazuje na zaslonu instrumentne plošče.

Informacije o prometnih znakih

Skupaj z inteligentnim informacijsko-razvedrilnim sistemom Uconnect™ so informacije o prometnih znakih tehnologija, ki s pomočjo zemljevidov TomTom™ zazna omejitve hitrosti in samodejno prilagodi vašo hitrost omejitvam.

Sistem za nadzor hitrosti

Ko sistem za nadzor hitrosti zazna omejitev hitrosti, samodejno prilagodi hitrost vozila v skladu z ustreznimi omejitvami.

Sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika

S spremljanjem sloga vožnje voznika ta tehnologija preprečuje morebitne trke. Senzor zazna voznikovo utrujenost s primerjavo trenutnega stanja s prejšnjimi 7 minutami. Če pozornost pade pod najnižjo raven, se bo na instrumentnem zaslonu prižgala opozorilna lučka skupaj z zvočnim opozorilom, ki vozniku svetuje, da si vzame odmor.

Sistem samodejnega zaviranja s prepoznavanjem peščev

Jeep Compass lahko zahvaljujoč naboru sistemov za pomoč vozniku, kot je samodejno zaviranje v sili, prepreči trke z vozili, ovirami in pešci.

360° kamera

Sistem za pomoč pri parkiranju s 360° kamero, s pomočjo katere je manevriranje v obe smeri varnejše zaradi virtualnega pogleda s ptičje perspektive.