JEEP® CHEROKEE

JEEP® CHEROKEE

ZMOGLJIVOST

NEPOPUSTLJIV S PRIZNANIM CERTIFIKATOM TRAIL RATED®

Jeep® Cherokee Trailhawk® se ponaša s certifikatom Trail Rated®, ki označuje njegove zmogljivosti za vsakršne razmere na brezpotjih. S tem nadaljuje tradicijo vozil znamke Jeep®, ki so znana po svojem pogonu, oddaljenosti od tal, vodljivosti in zmožnosti giba koles ter prečkanja vode.

POGON: OHRANJA STIK

Pogon je ključen za vožnjo po brezpotjih, saj si želite, da vsako kolo poskrbi za to, da gre vozilo v pravo smer. Cherokee je na voljo s tremi različnimi sistemi štirikolesnega pogona Jeep® Active Drive, ki zagotavljajo, da ima vsako kolo oprijem takrat, ko ga potrebuje.

RAZMERJE PRI PLAZENJU DO 51,2:1

PREČKANJE VODE: OSTANITE NA SUHEM

Ne dovolite, da vam malo vode prekriža načrte. Vaš Jeep® Cherokee, s certifikatom Trail Rated®, ima dodatno tesnjenje elektronike in karoserije, poleg tega pa je dovod zraka nameščen višje, kar vam pomaga prečkati potoke in poplavljene podvoze, medtem ko drug tega ne zmorejo.

SPREJEMLJIVA GLOBINA VODE DO 480 MILIMETROV

Vodljivost: VELIKA OKRETNOST

Okretnost modela Jeep® Cherokee Trailhawk® vam daje na izbiro, ali boste ovire, kot so skale ali debla, obvozili ali preplezali.

  • MEDOSNA RAZDALJA 2,72 m 
  • DOLŽINA VOZILA 4,62 m
  • OBRAČALNI KROG 11,61 m

GOR IN ČEZ

Velika oddaljenost od tal vam pomaga pri prečkanju ovir, kot so skale ali debla. Pomembne so tri mere: vstopni kot, prehodni kot in izstopni kot.

  • VSTOPNI KOT 29,9°
  • PREHODNI KOT 22,9°
  • IZSTOPNI KOT 32,2°

SISTEMI ŠTIRIKOLESNEGA POGONA

Jeep® Cherokee ima izjemne zmogljivosti, ki jih zagotavljajo trije inovativni sistemi štirikolesnega pogona. Zasnovani so tako, da vam omogočajo drzno in brezskrbno premikanje.

PRIPRAVLJEN ZA VSE VREMENSKE RAZMERE

Ohranite mirno kri, četudi se morate spoprijeti z ledom, snežno brozgo in močnim sneženjem. Vaš Jeep® Cherokee je lahko opremljen s štirikolesnim pogonom s sistemom za preprečevanje zdrsa pogonskih koles Jeep® Selec-Terrain® z načinom Snow (sneg). Način Snow (sneg) zmanjša možnost zdrsa in prekrmiljenja ter izboljša stabilnost in onemogoči zdrsavanje koles v zimskih razmerah.

PREMAGAJTE NAJTEŽJI TEREN

Sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles Jeep® Selec-Terrain® vam zagotavlja moč in zmogljivost za premagovanje skoraj vsega, kar vam na pot nastavi mati narava. Sistem vključuje pet načinov delovanja: Auto (samodejno), Sport (šport), Snow (sneg), Sand/Mud (pesek/blato) in pri dodatni opremi še Rock (skalovje). Zasnovani so za to, da usklajujejo delovanje dvanajstih sistemov vozila in tako omogočajo neprekosljivo stabilnost med vožnjo.

ZMOGLJIVOST IN UČINKOVITOST

Cherokee je na voljo s sledečimi različicami motorjev 2,2-litrski dizelski motor MultiJet z močjo 110 kW (150 KM) ali 143 kW (195 KM) ter 2,0-litrski turbobencinski motor, ki ima izjemno učinkovitost in izrazito moč.

VOZNE LASTNOSTI IN VZMETENJE

Neodvisno prednje in zadnje vzmetenje omogoča izjemno cestno vozno dinamiko in izkušnjo zabavne vožnje. Struktura karoserije modela Cherokee je narejena iz jekla z visoko trdnostjo, ki omogoča izjemno torzijsko togost za čvrsto in lahko zasnovo vozila. Vse to pripomore k izjemni vodljivosti in neverjetni tišini v potniški kabini.

VARNOST IN ZAŠČITA

BREZSKRBNA VOŽNJA

Cherokee je zasnovan z napredno tehnologijo, ki pripomore k temu, da ste vi in vaši sopotniki varni in zaščiteni v vsakem zavoju.

ZMOGLJIVA ZAŠČITA

Robustna struktura karoserije je sestavljena iz jekla z visoko trdnostjo, ki poveča zaščito med trkom ter izboljša dinamiko in težo vozila. Serijsko je nameščenih osem naprednih varnostnih blazin, vključno s stranskimi varnostnimi blazinami ter varnostnimi blazinami za zaščito voznikovih in sovoznikovih kolen, ki delujejo v tandemu, da bi zaščitile potnike v vozilu.

FUNKCIJE ZA VEČJO VARNOST

Izbirate lahko med številnimi aktivnimi varnostnimi funkcijami, ki vam pomagajo ohranjati pogled in dogajanje na cesti.

NADZOR MRTVEGA KOTA

Sistem za nadzor mrtvega kota nenehno spremlja prostor med vami in drugimi vozniki. Dvojni radarski tipali zaznata vozilo v vašem mrtvem kotu. Kadar sistem zazna vozilo, se oglasi zvočno opozorilo in v zunanjem ogledalu se prikaže vidno opozorilo.

SISTEM OPOZARJANJA NA ČELNO TRČENJE PRI POLNI HITROSTI Z AKTIVNIM ZAVIRANJEM

Sistem opozarjanja na čelno trčenje pri polni hitrosti z aktivnim zaviranjem uporablja radarska tipala. Z njimi zazna, ali se vaš Cherokee prehitro približuje vozilu pred vami. Voznika na to opozori z zvočnim signalom. Napredni sistem za pomoč pri zaviranju poveča zaviranje, kadar zazna, da voznik ne zavira dovolj močno.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA NENAMERNO SPREMEMBO VOZNEGA PASU LANESENSE®

Na voljo je sistem za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu LaneSense®, ki voznika z zvočnim in vizualnim obvestilom opozori na nenamerno spremembo pasu. Če se voznik ne odzove na opozorilo, sistem LaneSense pomaga popraviti smer vozila.

PREVERJANJE PROSTORA ZA VOZILOM

Sistem preverjanja prostora za vozilom vam pomaga pri vzvratnem speljevanju s parkirnega mesta, ko vam druga vozila zastirajo pogled. Kadar prestavite v vzvratno prestavo, tipala preverijo prostor za vozilom, ali se mu približujejo druga vozila ali predmeti, in sistem vas nanje opozori z lučko v zunanjem ogledalu.

PARKIRANJE SMO NAREDILI PREPROSTO

Parkiranje in speljevanje s parkirnega mesta je lahko zahtevno. Model Cherokee pa vam to skrb prihrani, saj je na voljo  s tremi sistemi, ki so zasnovani za to, da opravek naredijo brezskrben in varnejši.

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO PARKVIEW®

Preprosto zapeljite na parkirno mesto, pri tem vam pomaga serijsko vgrajena kamera za vzvratno vožnjo ParkView®. Sistem vam, kadar prestavite v vzvratno prestavo, prikaže natančen pogled dogajanja za vozilom. Kadar se za vami pojavi skrita ovira, vas sistem nanjo opozori z obvestilom na zaslonu in z zvočnim opozorilom.

SISTEM ZA POMOČ PRI ČELNEM IN VZVRATNEM PARKIRANJU PARKSENSE®

Na voljo je sistem za pomoč pri čelnem in vzvratnem parkiranju ParkSense®, ki za delovanje uporablja štiri tipala, nameščena v maski vozila spredaj in zadaj. Vgrajena tipala voznika opozorijo, če se preveč približa oviram pred vozilom ali za njim.

SISTEM ZA POMOČ PRI BOČNEM IN PRAVOKOTNEM PARKIRANJU

Na voljo je napredni sistem za pomoč pri bočnem in pravokotnem parkiranju, ki zazna prosto parkirno mesto. Sistem s pritiskom tipke začne samodejni manever parkiranja, vozniku pa daje navodila, kdaj mora prestaviti, zavirati in dodati ali odvzeti plin.