Znamka Jeep v Pragi praznovala 115. obletnico Harley-Davidsona

11 July 2018

 

  • Blagovni znamki, ki si delita zanos, svobodo in pripadnost, sta od 5. do 8. julija skupaj sodelovali na najpomembnejšem mednarodnem dogodku leta znamke Harley-Davidson v Pragi.
  • Na ogled je bil postavljen novi Jeep Cherokee – naslednja generacija SUV vozila s prenovljeno podobo, napredno povezljivostjo ter premijsko varnostjo in tehnologijo.
  • Popolnoma prenovljeni Jeep Wrangler je bil na voljo za preizkusne vožnje – nepremagljivi šampion brezpotij, ki se prav tako dobro znajde tudi na mestnih ulicah, je bil zastavonoša parade, osrednjega dogodka praznovanja.
  • Obiskovalci so lahko preizkusili tudi novi Jeep Renegade 2019 s prenovljenimi bencinskimi turbomotorji, ki zagotavljajo manjšo porabo goriva ter boljše zmogljivosti na cesti in tudi po brezpotjih. Eno od vozil je bilo opremljeno z vrsto dodatkov iz bogatega kataloga originalne dodatne opreme Mopar.
  • Pristna vozna izkušnja na testni stezi Jeep/Touring Zone z ovirami in po brezpotju.
  • Na ogled so bili trije modeli Wrangler, zmagovalci tekmovanj H.O.G. in J.O.G. CUSTOM COUSINS.

 

Znamka vozil Jeep je bila minuli konec tedna (od 5. do 8. julija) glavna zvezda na veliki 115. obletnici Harley-Davidsona v Pragi, saj sta ti blagovni znamki skupaj podoživljali skupne vrednote – svobodo, pustolovski duh in ameriško dediščino.

Množični dogodek, ki je združil več kot 60.000 lastnikov in ljubiteljev motociklov Harley-Davidson z vsega sveta, je povezal štiri dneve druženja z motorji, glasbo in zabavo ter neponovljivega vzdušja.

Znamka Jeep je s svojo prisotnostjo začinila razgibani dogodek v Jeep/Touring Zone, med drugim so bile na voljo vznemirljive preizkusne vožnje najnovejših modelov na posebej zasnovanem poligonu z ovirami ter po brezpotjih.

Obiskovalce dogodka je na glavnem vhodu pozdravil novi Jeep Wrangler, ki je bil postavljen na dih jemajočo strmo strukturo.

Poleg njega so bili na ogled še novi Jeep Cherokee – naslednja generacija najzmogljivejšega SUV-ja te blagovne znamke, novi Renegade 2019, Compass in Grand Cherokee Trailhawk.

A to še ni vse, na dogodku so bili razstavljeni tudi trije po meri predelani modeli Wrangler – zmagovalci tekmovanja CUSTOM COUSINS, ki so jih prek družbenih omrežij izbrali lastniki motorjev Harley (Harley Owners Group) in vozil Jeep (Jeep Owners Group), kar predstavlja priznanje ugleda lastnikov motorjev in avtomobilov teh blagovnih znamk kot mojstrov predelave po meri.

To je bil prvi veliki dogodek, odkar sta ti blagovni znamki pred petimi leti obnovili in okrepili partnerstvo v Evropi. Skladno z dogovorom, Jeep ostaja ključni partner in uradni pokrovitelj glavnih dogodkov in zborov Harley-Davidson v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki.

Novi Jeep Cherokee

Zvezda Jeep/Touring Zone je bil novi Jeep Cherokee – najnovejša izvedba srednje velikega SUV vozila Jeep, ki, zahvaljujoč trem sistemom 4×4, ponuja najboljše zmogljivosti po brezpotjih v svojem razredu.

Osvežena podoba modela Cherokee kaže premijsko osebnost znamke, hkrati pa ostaja zvesta legendarni in prepoznavni obliki vozil Jeep. Prenovljena je sprednja maska z lučmi LED, značilni pokrov motorja, ki posnema slap, ima novo lahko zasnovo iz aluminija, prenovljena so tudi vrata prtljažnega prostora s sodobnim in značilnim videzom.

V notranjosti je na voljo vrsta uporabniku prijaznih tehnologij za večje udobje, boljšo povezljivost in varnost potnikov; vse je izdelano iz vrhunskih prvovrstno obdelanih materialov z občutkom za podrobnosti.

 

Popolnoma novi Jeep Wrangler

Popolnoma novi Jeep Wrangler je bil spektakularno postavljen na glavni vhod dogodka in ponovno zavzel  položaj nespornega zmagovalca brezpotij, ki se brez sramu poda tudi na mestne ulice ter pokaže svoje udobje in najnovejšo tehnologijo.

Zahvaljujoč naprednima sistemoma štirikolesnega pogona (Command-Trac in Rock-Trac), diferencialom z omejenim zdrsom Tru-Lock in elektronskim izklopom sprednjega stabilizatorja Trac-Lok, je to najzmogljivejši Wrangler za brezpotja, kar so jih izdelali doslej.

 

Novi Jeep Renegade 2019

Novi Jeep Renegade 2019, prvi v Italiji izdelan model znamke Jeep, je bil zvezda poligona za testne vožnje. Novi model je na voljo s prenovljenimi, zmogljivejšimi in varčnejšimi motorji, ki se izkažejo na vseh poteh.

Njegova pristna in brezkompromisna oblika vključuje najprepoznavnejše značilnosti znamke v sodobni preobleki za izrazit prikaz mestnega načina življenja.

Obenem ohranja vse lastnosti, ki so prvotnemu modelu omogočile spremeniti pravila na trgu, preplavljenem s križanci, in znamko popeljati do rekordne prodaje v Evropi.

 

Jeep Renegade 2019 by Mopar

Mopar je zasnoval več kot 130 izvirnih dodatkov za model Jeep Renegade 2019 by Mopar. Mopar, znamka skupine FCA, posvečena poprodajnim izdelkom in storitvam, zagotavlja neprekosljive možnosti prilagoditev ter lastnikom omogoča izraziti strast in pustolovski duh.

Mopar je zasnoval široko paleto dodatkov za model, da ta lahko še bolje izrazi svojo dvojno osebnost – urbano in terensko. Na ogled je bil model Jeep Renegade 2019 z belo zunanjostjo Alpine White in posebno predelavo s temi izbranimi dodatki.

Videz obogatijo vpadljiva lita platišča R19 s pokrovčki kolesnih ventilov z logotipom Jeep, nalepka na pokrovu motorja s posnetkom maskirne grafike, satenasto siva prednja maska in pokrovi ogledal. Dodatki Subshine Gray poudarjajo najvišjo skrb za podrobnosti ter vključujejo prtljažno odbojno letev, sprednji spojler in notranje obloge.

Značaj terenskih lastnosti vozila potrjuje značka Jeep Performance Parts. Najvišjo stopnjo zaščite in zmogljivosti zagotavljajo stranske letve, zaščitne plošče pogona, zaščitni drogovi, zavesici za zadnji kolesi in posebne terenske stopalke.

Na voljo je tudi vrsta drugih uporabnih dodatkov, kot so na primer priročni predal za prtljago ter talne preproge za vse vremenske razmere, kar zagotavlja udobje in zaščito. Odstranljive strešne nosilce je mogoče uporabiti za namestitev nosilcev za jadralno desko in tako rekvizite za priljubljene športe odpeljati kamor koli.

 

115 obletnica
cherokee
harley davdison
jeep
praga