Znamka Jeep® pri projektu »WSL Founders’ Cup of Surfing Wave« sodeluje v vlogi ekskluzivnega avtomobilskega partnerja

11 May 2018

Deskar z najboljšim rezultatom med posamezniki bo ob koncu dvodnevnega dogodka osvojil popolnoma novo vozilo Jeep Wrangler 2018

Znamka Jeep je kot del večletne globalne pogodbe ekskluzivni avtomobilski partner svetovne deskarske lige World Surf League pri prihajajočem dogodku »Founders’ Cup of Surfing«, ki ga predstavlja znamka Michelob ULTRA PURE Gold – zgodovinski dogodek za ekipe iz različnih držav z najboljšimi deskarji na svetu. Dogodek bo potekal 5. in 6. maja 2018 na objektu WSL Surf Ranch v Lemooru v Kaliforniji.

Objekt WSL Surf Ranch se ponaša z najboljšim bazenom z umetnimi valovi na svetu – je 640-metrov dolg, izjemno zmogljiv, z dvosmernim valom z lomljenjem valov in odseki za različno manevriranje. Objekt v Lemooru je sprva obstajal kot preskusni objekt, zadnji dve leti pa so pod vodstvom 11-kratnega svetovnega prvaka lige WSL Kellyja Slaterja (ZDA) in povratnih informacij drugih deskarjev lige WSL zagnano izboljševali tehnologijo, ki je zbudila zanimanje globalne skupnosti deskarjev na vodi. Prvenstvo Founders‘ Cup bo prvi javni dogodek svetovne deskarske lige WSL v tem objektu – v edinstvenem skupinskem nastopu bodo prikazali valove in najboljše deskarje na svetu.

»Podporniki znamk Surf in Jeep delijo navdušenje, ki jih vodi v iskanje novih pustolovščin,« je povedal Mike Manley, vodja znamke Jeep v skupini FCA. »Prvenstvo Founders‘ Cup in objekt Surf Ranch sta nastala iz strasti celotne skupnosti, ki je sanjala o njunem nastanku. To so isti sanjači in ustvarjalci, ki podpirajo tudi kulturo naše znamke Jeep. Poleg tega, da delimo iste vrednote kot svetovna deskarska liga WSL, zagotavljamo tudi globalni doseg, ki je edinstveno združljiv in potreben za širitev na deskarskih dogodkih po svetu.«

Znamka Jeep bo imela na dogodku aktivacijsko mesto, ki bo vključevalo nedavno najavljeni projekt »Zasedanja znamke Jeep: deskarska izkušnja v 360-stopinjski navidezni resničnosti«, kjer bodo oboževalci lahko izkusili navidezno resničnost z ambasadorjema znamke Jeep Jordyjem Smithom in Malio Manuel. Poleg tega bo na družabnem in digitalnem kanalu družbe Jeep predstavljenih pet videoposnetkov z naslovom »Noro strastni«, ki prikazujejo skupni DNK, ki združuje znamko Jeep ter srce in dušo deskanja oziroma življenjskega sloga deskarjev.

Dodatni elementi sodelovanja pri projektu Founders‘ Cup vključujejo:

  • »Jeepova najboljša vožnja« – Športniki bodo ocenjeni za vsak nastop. Najboljši nastop v okviru tekmovanja bo označen za »Jeepovo najboljšo vožnjo«. Gledalci prenosa bodo ob imenu trenutno vodilnega z nazivom »Jeepova najboljša vožnja« videli poseben znak, ko bo tekmovalec oziroma tekmovalka v vodi. Ob koncu tekmovanja bo športnik z najvišjim rezultatom za nagrado prejel novo vozilo 2018 Jeep Wrangler.
  • Podpisovanje športnikov znamke Jeep – 5. maj (z Jordyjem Smithom) in 6. maj (s Tylerjem Wrightom)
  • Na prizorišču bosta tudi popolnoma novi vozili – 2018 Jeep Wrangler in 2019 Jeep Cherokee
  • Vozila znamke Jeep bodo opravljala prevoze VIP

Pet ekip – iz ZDA, Brazilije, Avstralije, Evrope in sveta –, sestavljenih iz treh deskarjev in dveh deskark iz elitnega svetovnega prvenstva WSL, bo sodelovalo na dvodnevnem dogodku. Tekmovanje bo potekalo vzporedno s festivalom, kjer bodo počastili kulturo deskanja – s hrano, glasbo, pijačo, umetnostjo in posebnimi gosti, ki bodo poskrbeli za zabavo. Vstopnice za dogodek so na voljo na naslovu WSLFoundersCup.com.

Kot ekskluzivni avtomobilski partner svetovne deskarske lige bo znamka Jeep še naprej podpirala najbolj želene značilnosti tekmovanj v deskanju – lestvico vodilnih tekmovalcev Jeep Leaderboard in legendarno rumeno majico vodilnega Jeep Leader Jersey.

Znamka Jeep je bila na letnem zasedanju The Gathering (združenja kultnih znamk) nedavno nagrajena z nazivom »Kultna znamka«. Znamka Jeep je prva in edina avtomobilska znamka, ki jo je to združenje nagradilo. Osem znamk in njihovi vodilni so bili nagrajeni za svoj izjemen pogum in nekonvencionalne pristope pri doseganju zavidljivega položaja vpletenosti znamke in izkoriščanju prednosti statusa kultne znamke.

 

O svetovni deskarski ligi WSL

Svetovna deskarska liga WSL se posveča obeleževanju najboljšega deskanja na svetu na najboljših valovih sveta – s številnimi predstavami, ki so najboljše v razredu. Liga, ki ima sedež v Santa Monici, je globalni šport s podružnicami v Avstraliji in Oceaniji, Afriki, Severni Ameriki, na Havajih, Japonskem in v Evropi.

WSL se z najboljšim deskanjem na svetu ukvarja od leta 1976 in letno organizira več kot 180 globalnih dogodkov, kot so moško in žensko svetovno prvenstvo, projekti The Big Wave Tour, kvalifikacije, prvenstva Junior in Longboard ter nagrade WSL Big Wave Awards. Liga globoko spoštuje bogato dediščino tega športa ter spodbuja napredek, inovacije in zmogljivost na najvišji ravni. S tem na prvenstvu razglasijo nesporne svetovne prvake med moškimi in ženskami v vseh panogah.
Če želite več informacij, obiščite spletno stran WorldSurfLeague.com

O znamki Jeep

Jeep temelji na 75-letni legendarni zapuščini znamke ter predstavlja pristno športno terensko vozilo z najvišjo zmogljivostjo, najkakovostnejšo izdelavo in največjo vsestranskostjo v razredu, namenjeno ljudem, ki iščejo neverjetna popotovanja. Znamka Jeep voznike nagovarja, naj živijo polno življenje, saj ponuja celovito ponudbo vozil, ki jim dajejo občutek varnosti, da bodo samozavestno obvladali vsako pot.

Ponudbo vozil Jeep na območju EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) predstavljajo modeli Cherokee, Compass, Grand Cherokee, Renegade in Wrangler. Da bi zadostili povpraševanju potrošnikov na tem območju, so vsi modeli Jeep, ki se prodajajo zunaj Severne Amerike, na voljo v različicah z volanom na levi in desni strani ter z bencinskimi in dizelskimi motorji.