Znamka Jeep® na mednarodnem avtomobilskem salonu Ženeva 2018

07 March 2018

Znamka Jeep je s tremi odmevnimi predstavitvami vnovič poskrbela za odločen nastop na avtomobilskem salonu v Ženevi. V soju žarometov se območju EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) predstavljata nova modela Wrangler in Cherokee, model Grand Cherokee Trackhawk pa je prvič na ogled na avtomobilskem salonu v Evropi. V Ženevi predstavljene novosti zaznamujejo začetek novega poglavja v izjemni zgodovini ameriške znamke, ki že od leta 1941 predstavlja sopomenko za terensko vožnjo. Podrobnosti o novostih znamke Jeep so razkrili 6. marca na novinarski konferenci znamke Jeep.

Popolnoma novi Jeep Wrangler je glavna zvezda razstavnega prostora Jeep v Ženevi. Znameniti Jeep četrte generacije ohranja legendarne terenske zmogljivosti in genski zapis slavnega originala, temu pa dodaja nove, naprednejše motorje, več možnosti vožnje z odprto streho ter široko paleto naprednih tehnoloških funkcij za izboljšanje varnosti in povezljivosti. V podkrepitev legendarnega porekla se novi Wrangler predstavlja v družbi modela Willys-Overland MB iz leta 1941, vozila, ki je splošno sprejeto kot prvi Jeep in model, ki je začel legendo te ameriške znamke.

V Ženevi je regionalne predstavitve deležen tudi novi model Jeep Cherokee z novim, prvovrstnim oblikovanjem, s katerim ostaja zvest genskemu zapisu znamke Jeep, hkrati pa uvaja nove tehnološke pridobitve in napredne motorje. Model Jeep Grand Cherokee Trackhawk, prvič doslej na ogled v Evropi, je najmočnejši in najhitrejši SUV vseh časov, ki ga poganja 6,2-litrski motor V-8 s tlačnim polnilnikom ter z močjo 520 kW (700 KM) in 868 Nm navora.

Znamka Jeep v Ženevi predstavlja tudi model Jeep Compass Night Eagle. Nova posebna različica modela uvaja poudarke in končno obdelavo zunanjosti v sijajno črni barvi, ki daje prefinjeni obliki kompaktnega SUV vozila pridih agresivnosti in športnosti. Nova različica zaokroža paleto posebne serije Night Eagle, ki je bila v zadnjih treh letih v Evropi uspešno uvedena v modele Renegade, Cherokee, Grand Cherokee in Wrangler.

Predstavljen je tudi Renegade m. l. 2018, ki ima več možnosti povezovanja in funkcij kot prej: nadgrajen informacijsko-razvedrilni sistem z možnostjo izbire 5-, 7- ali 8,4-palčnega zaslona, nov navigacijski sistem, funkcije za razvedrilo in prostoročno komuniciranje z novo vsebino bodo poskrbeli za izboljšanje vozniške izkušnje in udobja potnikov. Vrhunski paket opreme Limited se ponaša z barvo zunanjosti Carbon Black in novo notranjostjo Polar Plunge, poganja pa ga 1,4-litrski motor MultiAir2 z močjo 132 kW (170 KM).

Novi model Grand Cherokee S – ekskluzivna posebna različica modela s športnim navdihom, ki SUV vozilu z največ lovorikami na svetu daje pridih športnosti – bo prav tako na ogled na razstavnem prostoru znamke Jeep v Ženevi. Odlikujeta ga 3,0-litrski dizelski motor MultiJet II z

močjo 186 kW (250 KM) in barva zunanjosti Bright White Clear Coat, ki ju dopolnjujeta notranjost iz črnega usnja in semiša.