Znamka Jeep® na mednarodnem avtomobilskem salonu Dubaj 2017

21 November 2017

  Znamka Jeep® je na mednarodnem avtomobilskem salonu Dubaj 2017 predstavila tri novosti in dve posebni različici vozil.

V središču pozornosti je bil največkrat nagrajen športni terenec vseh časov Jeep Grand Cherokee, prav tako pa sta bila prvič predstavljena dva modela za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko: najzmogljivejši in najhitrejši športni terenec vseh časov Grand Cherokee Trackhawk, ki ga poganja 6,2-litrski motor V-8 s tlačnim polnilnikom in močjo 520 kW (707 KM) (glede na metodologijo testiranja SAE), ter omejena serija modela Jeep Grand Cherokee, izdelana v počastitev 25. obletnice modela, ki že od predstavitve leta 1992 oblikuje trg prestižnih športnih terenskih vozil.

Popolnoma novi Jeep Compass – najzmogljivejši SUV – je na avtomobilskem salonu na Bližnjem vzhodu prvič predstavil najbolje opremljeni različici Trailhawk v oranžni barvi Spitfire in Limited v trislojni beli barvi Pearl. Obe poganja 2,4-litrski motor Tigershark s 127 kW (172 KM) in 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Nova posebna različica modela Grand Cherokee obeležuje 25 let terenske vožnje

Omejena serija modela Jeep Grand Cherokee, ki obeležuje 25. obletnico, je na mednarodnem avtomobilskem salonu v Dubaju doživela premierno regionalno predstavitev.  Ta ekskluzivna omejena serija modela obeležuje 25 let vodilnega položaja med vozili s štirikolesnim pogonom in poudarja, kako model Grand Cherokee že od predstavitve leta 1992 oblikuje trg prestižnih športnih terenskih vozil ter hkrati razkriva pionirski duh in prizadevanja za tehnične inovacije znamke Jeep.

Model Grand Cherokee ob 25. obletnici je na voljo s 3,6-litrskim bencinskim motorjem V-6 z 210 kW (286 KM) ali 5,7-litrskim bencinskim motorjem HEMI V-8 z 259 kW (352 KM), oba v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Novi omejeni seriji kultnega modela Jeep Wrangler

V Dubaju so javnosti predstavili tudi omejeni seriji legendarnega modela Jeep Wrangler: Jeep Wrangler Unlimited Freedom Edition in Jeep Wrangler Rubicon Recon. Obe sta opremljeni s 3,6-litrskim bencinskim motorjem z 209 kW (284 KM) in 5-stopenjskim menjalnikom.

Različico Jeep Wrangler Unlimited Freedom Edition odlikujejo edinstvene oblikovalske poteze, ki spominjajo na vojaško dediščino znamke. Dodatno jo poudarita nalepki O (Oscar) in M (Mike), ki v vojaški fonetični abecedi pomenita, da je izvidniška enota »na misiji« (On Mission), najdemo pa ju na pokrovu motorja, odbijačih in zadnjem blatniku.