Znamka Jeep® na dogodku SEMA Show 2018

10 November 2018

  • Štiri vozila Jeep®, predelana s posebnimi dodatki Jeep Performance Parts znamke Mopar, so bila od 30. oktobra do 2. novembra na ogled na razstavnem prostoru znamke na dogodku SEMA Show v Las Vegasu.
  • Na ogled so bila tudi edinstvena konceptna vozila, zasnovana za zadnji dogodek velikonočnega safarija Jeep, ki se odvija letno, to so bili modeli Nacho Jeep, Jeep Jeepster, Jeep Sandstorm in Jeep Wagoneer Roadtrip.
  • Model Jeep Wrangler že devetič zapored prejemnik naslova SEMA »avtomobil 4×4/SUV leta«.
  • Legendarni Wrangler je edini avtomobil, ki je prejel ta naslov, odkar od leta 2010 podeljujejo nagrade SEMA.

 

Znamka Jeep® je predstavila štiri vozila Jeep, ki so bila predelana z dodatki Jeep Performance Parts, in sicer na razstavišču Mopar na salonu SEMA 2018 (Specialty Equipment Market Association). Gre za glavni svetovni dogodek, namenjen posebnim delom za avtomobile, v Las Vegasu pa se je odvijal od 30. oktobra do 2. novembra.

 

Na posebnem razstavnem prostoru znamke Mopar, velikem dobrih 1.400 kvadratnih metrov, je bilo razstavljenih nekaj najpomembnejših po meri razvitih konceptnih vozil, ki so bila predstavljena na 52. velikonočnem safariju Jeep marca lani – letnem dogodku za navdušence za terensko vožnjo, ki se odvija v tednu pred veliko nočjo v Moabu. Trojica od teh vozil – Jeep Jeepster, Nacho Jeep in Jeep Sandstorm – predstavlja enkratno, skrajno prilagoditev novega modela Wrangler in pomeni počastitev te ikone znamke Jeep, medtem ko je Wagoneer Roadtrip izpeljan iz legendarnega modela Jeep Wagoneer.

 

Konceptno vozilo Nacho Jeep se ponaša z osema »JPP Ultimate Dana 44TM AdvanTEK®«. Te nove osi so vzdržljive, zato čistokrvna vozila za brezpotja Jeep Wrangler lahko vozijo tam, kamor si drugi ne drznejo zapeljati. Med izjemno trpežne sodi tudi tehnologija menjalnika AdvanTEK, ki zmanjšuje ohišje menjalnika, to pa je močnejše in trpežnejše, kar omogoča tudi višjo oddaljenost vozila od tal (na voljo le na izbranih trgih regije EMEA).

 

Poleg tega je Jeep Wrangler že deveto leto zapored prejemnik prestižnega naslova »avtomobil 4×4/SUV leta«, to je sledilo razglasitvi prejemnikov nagrad za leto 2018 na dogodku SEMA Vehicle Reveal, ki je potekalo zunaj razstaviščnega prostora v Las Vegasu, in sicer v ponedeljek, 29. oktobra, zvečer.

 

Priznanje potrjuje, da Jeep Wrangler ostaja vodilni v svetu predelav skupaj z znamko Mopar, ki ima na voljo več kot 180 ekskluzivnih dodatkov, ki poudarjajo možnosti predelave popolnoma prenovljenega modela Jeep Wrangler, s čimer se dopolnjuje življenjski slog lastnikov teh avtomobilov.

 

Nagrade SEMA, ki so jih začeli podeljevati leta 2010, so ključne nagrade dogodka SEMA Show za originalno dodatno opremo in usmerjajo luč na najbolj vroča vozila, opremljena z dodatno opremo, ki je na voljo uporabnikom.
Model Jeep Wrangler ostaja edino vozilo, ki si je prislužilo to trofejo od začetka podeljevanja nagrad SEMA leta 2010, in je tako pridobilo naslov avtomobila, ki je v svojem razredu najprimernejši za predelavo z dodatki, kot so glasovali razstavljavci dogodka SEMA Show.