Več tehnologije in povezljivosti za novi Jeep® Compass, proizveden v Evropi

05 June 2020

  • Novi Jeep® Compass, proizveden v Italiji za evropski trg, prinaša še več dovršenih tehnoloških rešitev, povezljivosti in učinkovitosti.
  • Jeep® Compass je premierno opremljen z novim 1,3-litrskim turbobencinskim motorjem z močjo 96 kW (130 KM) ali 110 kW (150 KM), ki zmanjšuje porabo goriva in emisije CO2 ter zagotavlja izjemne zmogljivosti na cesti in terenu.
  • Model Compass prvič ponuja pogon na sprednji kolesi v kombinaciji s samodejnim menjalnikom z dvojno suho sklopko (DDCT) in z novim načinom vožnje »Sport«.
  • Jeep Compass vključuje tudi nove storitve Uconnect za napredne vgrajene in zunanje funkcije povezljivosti, ki so del serijske opreme od nivoja opreme Longitude naprej.
  • Šest novih platišč, pet novih barv karoserije, prenovljena oblika prtljažnega roloja ter številne druge izboljšave modelu Jeep Compass prinašajo osvežen videz in značaj.
  • Novi model Jeep Compass, izdelan v Melfiju, ponuja krajše dobavne roke in več možnosti izdelave po naročilu za evropske pooblaščene prodajalce in kupce, kar mu omogoča večjo poslovno prilagodljivost.

 

Z začetkom proizvodnje modela Jeep Compass v Italiji bo znamka Jeep zagotovila krajše dobavne roke – približno tri tedne –, obenem pa ponudila model, prilagojen potrebam evropskih kupcev in evropskih cest, poln naprednih, uporabniku prijaznih tehnologij, ki zagotavljajo bolj učinkovito, udobno in povezano vsakodnevno vozno izkušnjo.

Model Jeep Compass, ki ga izdelujejo v tovarni FCA v Melfiju, bo poganjal nov 1,3-litrski bencinski motor, ki razvije 96 kW (130 KM) ali 110 kW (150 KM) ter voznikom zagotavlja gladko in udobno vozno izkušnjo, ali posodobljena različica 1,6-litrskega dizelskega motorja MultiJet II z močjo 88 kW (120 KM) in sistemom selektivne katalitične redukcije (SCR). Nove funkcije vključujejo nove storitve Uconnect za izboljšano vgrajeno in zunanjo povezljivost, nove oblikovalske poteze, kot so šest različnih oblik platišč (ena posebna za vsak nivo opreme in ekskluzivna platišča R19 v sijajni črni barvi za različico Night Eagle), ter novo barvno paleto s petimi novimi barvami karoserije: troslojno Ivory, rdečo Colorado, modro Italia, modro Shade in kovinsko zeleno Techno – vse pa so na voljo v kombinaciji s črno streho. Pri vseh različicah je na voljo tudi nov prtljažni rolo.

Jeep Compass, izdelan v Melfiju, ponuja pet nivojev opreme – Sport, Longitude, Night Eagle, Limited in S (odvisno od trga) – vse pa poganjajo učinkoviti turbobencinski in dizelski motorji, s pogonom na prednji kolesi (različice s štirikolesnim pogonom bodo na voljo v drugi polovici letošnjega leta v kombinaciji s tehnologijo 4xe).

 

Nov 1,3-litrski turbobencinski motor

Nov štirivaljni 1,3-litrski turbobencinski motor, ki poganja Jeep Compass, izdelan v tovarni FCA v Melfiju,  v je del nove družine globalnih majhnih motorjev FCA Global Small Engine, ki je bila predstavljena sredi leta 2018 pri modelu Jeep Renegade.

Ta motor temelji na modularni strukturi in bo pri modelu Jeep Compass na voljo v štirivaljni konfiguraciji z močjo 96 kW (130 KM) v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in 110 kW (150 KM) v kombinaciji s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno suho sklopko (DDCT) ter pogonom na sprednji kolesi. Model Compass prvič ponuja samodejni menjalnik v kombinaciji s pogonom na sprednji kolesi, zaradi katerega bo dostopnejši novim kupcem v segmentu C-SUV (prodaja vozil s samodejnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesi trenutno predstavlja 28 % trga v Evropi). Nov 1,3-litrski bencinski motor je skladen s standardi Euro 6D Final in vsebuje filter GPF (filter trdnih delcev za bencinske motorje).

1,3-litrski turbobencinski motor s 96 kW (130 KM) in ročnim menjalnikom bo na voljo pri nivojih opreme Longitude, Night Eagle in Limited, različica s 110 kW (150 KM) in samodejnim menjalnikom DDCT pa bo na voljo tudi pri nivoju opreme S. Največji navor pri obeh različicah je 270 Nm (do 40 Nm več kot pri prejšnjem 1,4-litrskem bencinskem motorju). Oba motorja sta na voljo s pogonom na sprednji kolesi.   Ponudbo motorjev za model Compass zaokroža 1,6-litrski dizelski motor MultiJet II z 88 kW (120 KM), 320 Nm navora, ročnim menjalnikom in s sistemom selektivne katalitične redukcije (SCR), ki je na voljo v kombinaciji s pogonom na sprednji kolesi.

 

Nove storitve UconnectTM za napredne vgrajene in zunanje funkcije povezljivosti

Model Jeep Compass, izdelan v Melfiju, bo ponujal najsodobnejšo povezljivost, da bi izpolnil potrebe zahtevnih kupcev. Nove storitve Uconnect vključujejo številne funkcije, do katerih je mogoče dostopati prek mobilne aplikacije My Uconnect, pametne ure, spletnega mesta, tipk na stropni luči in avtoradia. Nove storitve Uconnect, ki so pri modelu Compass na voljo od predstavitve na trgu, bodo kot del serijske opreme pri sistemih s 7- in 8,4-palčnim zaslonom ter pri vseh nivojih opreme od Longitude navzgor ponujale napredne vgrajene in zunanje funkcije povezljivosti ter uporabne storitve za izboljšano varnost in večje udobje.

Storitve Uconnect so razdeljene v več paketov. Osnovna storitev My Assistant je tovarniško aktivirana in ponuja storitve nujne pomoči ob nesreči in storitve pomoči na cesti, vključno s prevzemom vozila in poročili o stanju vozila. Paketi My Car, My Remote in My Navigation (samo pri navigacijskem sistemu Uconnect z 8,4-palčnim zaslonom) so vključeni v serijsko opremo in jih mora kupec aktivirati.

My Car vozniku omogoča nadzor nad stanjem in parametri vozila. My Remote omogoča zaklepanje/odklepanje vrat, utripanje z žarometi, iskanje vozila, upravljanje nekaterih parametrov, kot sta hitrost in območje, ter prejemanje obvestila, če ti parametri niso upoštevani. My Navigation (na voljo samo pri navigacijskem sistemu Uconnect z 8,4-palčnim zaslonom) vključuje storitev Send & Go, ki kupcu omogoča, da cilj pošlje v navigacijski sistem neposredno iz pametnega telefona ali spletnega portala, ter prikazuje sprotna opozorila o prometu, vremenu in prometnih kamerah ter ponuja možnost iskanja interesnih točk.

Ponudbo storitev Uconnect dopolnjujejo dodatne storitve, ki jih je mogoče kupiti na spletnem mestu za povezljivost. Te storitve vključujejo pakete My Wi-Fi, My Theft Assistance in My Fleet Manager.

 

Napredni varnostni sistemi

Varnost voznika in potnikov je bila v ospredju pozornosti pri razvoju modela Jeep Compass, ki ponuja celo vrsto aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov za vsakodnevne vožnje, vključno s sistemoma za opozarjanje pred trkom (Forward Collision Warning) in opozorjanjem ob nenamerni spremembi voznega pasu (LaneSense Departure Warning), ki sta del standardne opreme v celotni ponudbi, poleg elektronskega nadzora stabilnosti (ESC) z elektronskim sistemom proti prevračanju vozila (ERM), ter sprednjimi, stranskimi in okenskimi varnostnimi blazinami. Razpoložljivi varnostni sistemi vključujejo sistem za zaznavanje mrtvih kotov in zaznavanje prečnega prometa za vozilom, prilagodljiv tempomat, vzvratno kamero ParkView z dinamičnimi mrežnimi črtami ter pomoč pri stranskem in vzvratnem parkiranju.