Še malo do začetka Campa Jeep 2019 z evropsko predpremiero novega modela Jeep Gladiator

08 July 2019

  • Camp Jeep 2019 bo potekal med 12. in 14. julijem v znamenitem italijanskem kraju San Martino di Castrozza.

  • Celoten program in registracija sta na voljo na spletnih straneh Jeep.

  • Vsakoletno srečanje je največji dogodek v koledarju Skupine lastnikov in ljubiteljev vozil znamke Jeep.

  • Letošnji dogodek bo najbolj trajnostni Camp Jeep doslej: ves les, ki so ga uporabili za postavitev, izhaja iz gozda, ki obdaja prizorišče.

  • Obiskovalci Campa Jeep bodo imeli ekskluzivno priložnost, da si čisto od blizu ogledajo novi Jeep Gladiator.

  • Jeep Gladiator, najzmogljivejši poltovornjak srednje velikosti vseh časov, zaznamuje povratek znamke Jeep v segment poltovornjakov po 27 letih.

  • V središču pozornosti bosta tudi novi Wrangler 1941 designed by Mopar in celotna paleta SUV Jeep.

  • Na prizorišču bo več terenskih poligonov različnih težavnostnih stopenj, kjer bo mogoče preizkusiti legendarne 4×4 zmogljivosti vozil Jeep in spretnostne vožnje po brezpotjih skupaj s strokovnimi inštruktorji Akademije Jeep v okviru tehnične etape.

  • Posebna tematska področja bodo obiskovalce vodila skozi vznemirljivo 360-stopinjsko popotovanje v čarobni svet Jeep: muzejski kotiček bo obudil posamezna obdobja dolge, slavne zgodovine znamke in dediščino vzdržljivih, izjemno zanesljivih poltovornjakov Jeep; kotiček Mopar bo na ogled postavil dve različici modela Jeep Wrangler 1941 in celoten katalog originalnih delov Jeep Authentic Accessories powered by Mopar; uradni prodajni kotiček Jeep pa bo predstavil ekskluzivne dodatke in oblačila iz kolekcije Jeep Lifestyle.

  • Pester program vključuje razne predstave, športe na prostem, žar, dejavnosti za otroke, koncerte v živo in sklepno slovesnost s parado vozil Jeep, ki bo ključno dejanje letošnje tridnevne prireditve.

Camp Jeep 2019 – največji letni dogodek v koledarju Skupine lastnikov in ljubiteljev vozil znamke Jeep, ki bo potekal od 12. do 14. julija, ponuja vznemirljivo doživetje znamke v najbolj pristnem slogu.

Prireditev, ki bo potekala v osrčju Dolomitov, v znamenitem kraju San Martino di Castrozza, bo privabila več kot 1200 navdušencev znamke Jeep in gostila več kot 700 vozil.

Povezava do registracije in celotnega programa prireditve Camp Jeep 2019 je na voljo na spletni strani Jeep in uradnih kanalih družbenih medijev Jeep.

Tridnevni program, ki je praznovanje svobode, strasti in pustolovščine, ponuja priložnost, da doživite izjemno terensko sposobnost kultnega modela Jeep Wrangler in preizkusite celotno paleto vozil Jeep na terenu zahtevnih gorskih poti veličastnih Dolomitov. Skupaj bo obiskovalcem na voljo več kot 40 km poti za preizkušanje modelov Jeep in preizkus lastnih terenskih spretnosti skupaj s strokovnimi inštruktorji Akademije Jeep v okviru tehnične etape, kjer bo prikazanih nekaj ekstremnih veščin.

Letošnje srečanje bo posvečeno tudi lokalni trajnosti, saj ves les, uporabljen za postavitev in izgradnjo ovir na neutrjenih poteh, prihaja iz gozdov, ki obdajajo prizorišče Campa Jeep. Gre za tako imenovana “schianti”, podrta drevesa v času lanskih oktobrskih neviht v regiji Trentino Alto Adige. Morali so jih odstraniti, da so lahko ponovno pogozdili posekane površine.

Ljubitelji znamke in člani Skupine lastnikov vozil Jeep iz vse Evrope bodo imeli tudi prvo priložnost, da si čisto od blizu ogledajo novi Jeep Gladiator, najzmogljivejši poltovornjak srednje velikosti v zgodovini, ki bo imel tudi edinstvene prilagoditve opreme, za kar so poskrbeli pri Mopar, blagovni znamki skupine FCA, ustanovljeni za razvoj poprodajnih izdelkov in nudenje storitev za vsa vozila iz skupine. Novi Jeep Gladiator, ki je bil svetovni javnosti prvič na ogled na avtomobilskem salonu v Los Angelesu v drugi polovici leta 2018, zaznamuje vrnitev blagovne znamke v segment poltovornjakov po 27 letih. Kot najboljša izbira za vsako pustolovščino na prostem, novi poltovornjak Jeep prihaja v prodajne salone regije EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) prihodnje leto.

Naslednji pomembni vrhunec Campa Jeep bo novi Jeep Wrangler 1941 designed by Mopar. Camp Jeep bo zaznamoval začetek prodaje tega modela tri mesece po njegovi svetovni premieri na ženevskem avtomobilskem salonu. Vozilo, ki bo na ogled v kotičku Mopar, je model 4WD s 100-odstotno homologirano opravo za uporabo na cesti. Hkrati je opremljen z originalnimi deli Jeep Performance Parts, ki še izboljšujejo njegovo legendarno terensko zmogljivost. Komplet za dvopalčni dvig vzmetenja, izbirna cev za zrak, zaščita bočnih pragov, črni ščitniki vrat, črn pokrov rezervoarja za gorivo in posebni tepihi so le nekateri izmed delov posebne konfiguracije tega modela.

Prilagoditev čudovito zaokrožuje nalepka “1941” na pokrovu motorja, ki obeležuje pomembno leto za znamko Jeep: prvo predstavitev Willysa, ki je zastopan tudi na drugih delih vozila, kot so kolesa, glava prestavne ročice in zložljiva miza na vratih prtljažnika. Vozilo pa je opremljeno še z drugimi originalnimi dodatki, izbranimi med več kot 200 možnostmi opreme za Jeep Wrangler, ki vključujejo masko hladilnika s sedmimi režami, blatnike, terenske luči in črna pokrova zunanjih ogledal matiranega videza. Od letošnjega poletja bo konfiguracija na voljo na vseh 2,2-litrskih dizelskih modelih Wrangler in vseh nivojih opreme, vključno s Sport, Sahara in Rubicon.

Kotiček Mopar bo gostil predstavitev dveh različnih modelov Jeep Wrangler 1941 – eden temelji na specializirani terenski različici Rubicon s konfiguracijo dvoje vrat, ki je opremljen z 2,2-litrskim dizelskim motorjem s 149 kW (200 KM) v rumeni barvi Hella Yella s črno mrežasto sončno streho, drugi pa je zasnovan na bolj imenitni 4-vratni izvedbi Sahara v kovinsko modri barvi karoserije Ocean Blue in trdo streho – za tiste, ki želijo s svojim unikatnim slogom izstopati v mestu. Slednjega prav tako poganja 2,2-litrski dizelski motor s 149 kW (200 KM).

Nadalje bo na tem prostoru predstavljen tudi širok nabor dodatkov Authentic Accessories powered by Mopar za novi Wrangler 1941, kakor tudi nova linija izdelkov iz programa Mopar Merchandising, ki bodo naprodaj za vse tiste, ki se želijo domov vrniti s kakšnim spominkom.

Prav tako bo mogoče odkriti Mopar Connect, uradni nabor funkcij povezanih storitev, ki so namenjene varnosti in upravljanju vozila na daljavo.

Blagovna znamka Jeep se še naprej razvija, da bi izpopolnila tehnične zmogljivosti svojih terenskih vozil in se razširila na nova področja, hkrati pa okrepila položaj največkrat nagrajenih vozil vseh časov, obenem pa ostaja zvesta svoji tradiciji in edinstvenosti. Ljubitelji znamke bodo v muzejskem kotičku lahko podoživeli različna obdobja dolge, slavne zgodovine, vključno z nekaterimi primerki izjemno vzdržljivih in zanesljivih poltovornjakov Jeep, ki so bili predhodniki Gladiatorja.

Razstavljenih bo sedem zgodovinskih modelov: Jeep Cherokee Chief “Levis” iz leta 1978, posebna različica modela Cherokee, ki je plod nepozabnega sodelovanja z Levi Straussom med letoma 1975 in 1978; Jeep CJ5 “Renegade I” iz leta 1970, posebna izvedba opreme na modelih CJ5 in CJ7 do leta 1986, ki označuje prvo pojavljanje imena “Renegade” v zgodovini Jeep; Jeep CJ7 “Golden Eagle” iz leta 1978, razkošni model CJ7, ki je prišel na trg istega leta kot originalni Renegade; Jeep J300 “Gladiator Thriftside” iz leta 1963 in Jeep J3000 “Gladiator Thriftside” iz leta 1967, ki sta predstavljala prvo uvedbo imenske ploščice Gladiator ter vključevala konvencionalno karoserijo na okvirju poltovornjaka, ki je izvirala iz karavanskega modela Jeep Wagoneer s štirikolesnim pogonom, in samodejni menjalnik, ki je bil prvič kombiniran s štirikolesno gnanim poltovornjakom; Jeep Super Wagoneer iz leta 1967, prvo vozilo s štirikolesnim pogonom s samodejnim menjalnikom in predhodnik današnjih luksuznih terenskih vozil; in Jeep CJ5 “Super Jeep” iz leta 1973, poseben model CJ-5, ki je bil izdelan v omejenem številu in je zelo iskan med zbiratelji znamke.

Program Campa Jeep bo vključeval tudi predstave, žar, športe na prostem, dejavnosti za otroke, panoramske razglede z velikega kolesa, živo glasbo, v nedeljo opoldne pa še slovesno parado, ki bo sklenila tridnevni program, posvečen terenski vožnji, in bo predstavljala vrhunec letošnje prireditve.