#ROCKFUELED: zelo izviren spletni glasbeni projekt znamke Jeep®

28 May 2018

  • V okviru edinstveno zasnovanega glasbenega projekta #ROCKFUELED se bo pomerilo šest obetavnih rokovskih skupin.
  • Projekt, zasnovan v duhu znamke Jeep in njene vključenosti v svet rocka, poteka vzporedno s sponzorstvom turneje skupine Rolling Stones STONES – NO FILTER 2018.
  • Vsaka skupina bo z eno svojih skladb nastopila v vozilu Jeep Compass, nastop pa bo objavljen na družbenih omrežjih, na katerih je znamka prisotna.
  • Ena izmed skupin bo nastopila tudi na glavnem odru dogodka Camp Jeep 2018, ki bo potekal od 13. do 15. julija na avstrijskem dirkališču Red Bull Ring.
  • Skupine prihajajo iz držav, v katerih poteka razprodana turneja STONES – NO FILTER: Slydigs (Velika Britanija), Free Money (Velika Britanija), Odd Couple (Nemčija), The Midnight Revolution (Francija), Manon Meurt (Češka) in L.Stadt (Poljska).
  • Kliknite tukaj in si oglejte prvi nastop na dogodku #ROCKFUELED.

Znamka Jeep predstavlja svoj najzanimivejši glasbeni projekt doslej. Gre za edinstven in nevsakdanji dogodek, na katerem bo z nastopom v modelu Jeep Compass Limited sodelovalo nekaj najobetavnejših evropskih mladih skupin.

Izvirni projekt #ROCKFUELED bo predvajan na družbenih omrežjih, na katerih je prisotna znamka, člani Skupine lastnikov vozil Jeep (Jeep Owners Group) pa bodo izglasovali najljubšo skupino. Kliknite tukaj in si oglejte prvi nastop.

Ena izmed skupin bo tudi v živo nastopila pred ljubitelji vozil znamke Jeep na zelo obiskanem dogodku Camp Jeep 2018 – največjem dogodku Skupine lastnikov vozil Jeep, ki se bo od 13. do 15. julija odvijal na avstrijskem dirkališču Red Bull Ring.

Pri projektu #ROCKFUELED bo sodelovalo šest obetajočih mladih skupin iz držav, v katerih bo potekala razprodana turneja skupine Rolling Stones, to so Velika Britanija, Nemčija, Francija, Poljska in Češka.

Vsaka skupina bo s svojo skladbo nastopila v SUV vozilu znamke Jeep, ki bo vozil po ulicah Londona, kjer je bila ustanovljena skupina Rolling Stones. Vsak teden bo na družbenih omrežjih znamke Jeep predstavljena ena skupina.

V sodelovanju z glasbeno založbo Noisey televizijske mreže Vice je edinstveni projekt #ROCKFUELED zasnovan skladno s pustolovskim, brezčasnim in predvsem mednarodnim pridihom znamke Jeep ter njeno vključitvijo v svet rocka. Seveda so v ospredju tudi uporabniku prijazna povezljivost, napredne varnostne tehnološke rešitve in prepoznavna, sodobna oblikovna zasnova modela Compass.

Prva bo nastopila britanska skupina Slydigs, ki izhaja iz tega, da te iz obupa lahko reši samo ljubezen do glasbe. Še deset let nazaj, preden so prijeli za kitare in začeli nastopati, so bratje  med seboj merili moči, se skupaj smejali in jokali. Njihove bratske vezi je mogoče videti, občutiti in slišati v vsaki noti. Lačni so življenja in to je čutiti v vsakem akordu, ki ga odigrajo in odpojejo. Njihove pesmi so aktualne, ne glede na to, od kod prihajate in ne glede na to, kateremu družbenemu razredu pripadate.

Naslednja skupina pri projektu #ROCKFUELED bo britanska indierokovska skupina Free Money. Čeprav so od ustanovitve leta 2016 imeli samo nekaj nastopov, že dvigujejo prah in navdušujejo s suverenim nastopom. Njihova prva skladba se imenuje Headful. Živijo, ljubijo in dihajo kot eno v vzhodnem Londonu. Njihove uporniške, udarniške privlačnosti ni mogoče preslišati ali spregledati.

Tretja na vrsti bo garažna rokovska skupina Odd Couple iz Nemčije s člani, ki zanosno nažigajo in navdušujejo. Skupina, ki je izdala tri albume, je uveljavljena v Nemčiji in Veliki Britaniji, kjer je ravnokar nastopila na festivalu Great Escape v Brightonu.

Midnight Revolution je obetavna francoska skupina, ki igra preplet sanjskega in psihedeličnega rocka, ter bo kot četrta sedla v model Jeep Compass. Svojo glasbo primerjajo s potovanjem v časovnem stroju in iz nje veje močna nostalgija. Glas pevke Lys bi z lahkoto umestili v hipijevsko komuno iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Toda njihova glasba ni tako etno, kot bi pričakovali. Izhaja iz tišine sanjskega popa devetdesetih let, začinjenega s ščepcem psihedeličnosti. Skupina je pred kratkim posnela nastop v živo za ugledno ameriško radijsko/YouTubovo postajo KEXP. Odziv je bil dober.

Peta se bo pri projektu #ROCKFUELED zvrstila češka skupina Manon Meurt, ki igra shoegaze – alternativni rock. Njene strukture so precej zračnejše in prepustnejše, kot veleva tradicija zvrsti shoegaze. O tem priča istoimenski EP, ki ga je skupina uradno izdala letos. Čeprav so šele na začetku, so se že podali na turnejo po vsej Evropi in prijateljujejo z ameriško pankovsko legendo Garrettom Klahnom, pevcem skupine Texas Is The Reason, s katerim so nastopili kot spremljevalna skupina.

Kot zadnja bo nastopila poljska skupina L.Stadt, ki igra rock, country in psihedelični rock. Skupina je bila ustanovljena leta 2003 v Lodžu ter je izdala dva studijska albuma L.Stadt (2008) in EL.P (2010) ter EP You Gotta Move (2013). Kritiki so bili navdušeni in glavni poljski mediji so skupino proglasili za up poljske alternativne glasbene scene. Nastopili so že na velikih festivalih na Poljskem in v tujini, med drugim na festivalih Open‘er na Poljskem, PKO BD London Live v areni Wembley in SXSW v Združenih državah Amerike.