Predstavljamo novi Jeep® Avenger 4xe – možnost štirikolesnega pogona za še več zabave in svobode

29 May 2024

  • Jeep® predstavlja novo različico Avenger 4xe, ki združuje prepoznaven slog modela, kompaktnost in vsestranskost z zmogljivostjo pogona na vsa štiri kolesa.
  • Različica 4xe poveča užitek vožnje po neutrjenih poteh, izboljša vozne lastnosti v vseh vremenskih razmerah in stilsko prepoznavnost priljubljenega modela; Avenger 4xe je opremljen s hibridnim 48-voltnim pogonskim sklopom z Jeepovo tehnologijo pogona na vsa štiri kolesa, v kombinaciji s samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko.
  • Jeepov ekskluzivni sistem pogona na vsa kolesa omogoča, da je 4×4 na voljo vedno, ko je to potrebno, brez kompromisov pri izkoristku goriva. Poleg tega funkcija Selec-Terrain vozniku omogoča, da, glede na razmere, izbere ustrezen način vožnje.
  • Nova shema zadnjega vzmetenja Multilink zagotavlja večjo artikulacijo zadnje osi ter s tem večje udobje na neasfaltiranih cestah. Vozilo združuje bencinski motor s 100 kW (136 KM) in dva elektromotorja s po 21 kW (28 KM), ki lahko poganjata obe osi in zagotavljata 1.900 Nm razpoložljivega navora na zadnjih kolesih.
  • Dodatna moč za odlično zmogljivost hitrost do 194 km/h, pospešek od 0 do 100 km/h v 9,5 sekunde in dodatna zabava v športnem načinu vožnje zaradi funkcije e-boost.
  • Avenger 4xe je več kot le nova različica modela; njegova edinstvenost presega pogonski sklop, saj ponuja tudi posebno zunanjost in notranjost z večjo funkcionalnostjo ter dve novi izvedbi: Upland in Overland.

Kultna znamka Jeep® ob proslavljanju svoje bogate dediščine in prepoznavnega oblikovanja, predstavlja Jeep Avenger 4xe. Najnovejša različica, ki temelji na odmevnem uspehu Avengerja vse od njegove predstavitve, predstavlja vrhunec modelne ponudbe. Z neomajno predanostjo izboljševanju zmogljivosti in uvajanju elektrifikacije, Jeep predstavlja Avenger 4xe, ki pooseblja neprekosljivo zapuščino vodilnega na področju odličnosti SUV vozil ter svetu prinaša več zabave in več svobode.

Eric Laforge, vodja znamke Jeep za območje razširjene Evrope, je ob tem dejal: “Avenger je ena največjih zgodb o uspehu znamke Jeep v Evropi z več kot 90.000 naročili končnih kupcev; skoraj 30 % teh vozil je popolnoma električnih. Zaradi tega uspeha bo Avenger 4xe novo merilo v segmentu “B- SUV” vozil, saj prinaša ekskluzivno obliko, vrhunsko zmogljivost in predstavlja popoln izraz Jeepove dediščine na področju pogona na vsa kolesa.”

Pionirstvo na področju inovacij, usmerjenim k strankam

Novi Jeep Avenger 4xe pomeni več kot le razširitev ponudbe znamke – simbolizira strateški odziv na spreminjajoče se zahteve kupcev. Jeep, ki izhaja iz etosa, usmerjenega v stranke, daje prednost željam in  potrebam svojih strank. S pozornostjo do podrobnosti Avenger 4xe brezhibno združuje brezčasno oblikovanje in funkcionalne lastnosti vozil Jeep z najsodobnejšimi tehnološkimi dosežki, kar zagotavlja neprimerljivo vozno izkušnjo.

Jeep Avenger 4xe je bil oblikovan za različne posameznike; nagovarja tiste, ki se navdušujejo nad športi na prostem; lastnike vozil 4×4, ki se ne bi odrekli dodatnemu oprijemu in varnosti, ki ju zagotavlja pogon na vsa kolesa; mestne uporabnike, ki med delovnim tednom potrebujejo kompakten avtomobil, ob koncu tedna pa se radi odpravijo na izlet; in tudi tiste, ki se ne štejejo za pustolovce, vendar želijo izstopati iz množice.

Več zabave

Neprekosljiva zapuščina Jeepovih legendarnih zmogljivosti je z uvedbo novega pogonskega sklopa v modelu Jeep Avenger 4xe, ki postavlja nove standarde zabavne in lahke zasnove, naredila velik korak naprej.

Ta inovativni pogonski sklop brezhibno združuje prednosti hibridnega sistema z najsodobnejšo tehnologijo 4xe. Njegovo jedro je dinamičen 48-voltni hibridni sistem z zmogljivim 1,2-litrskim turbo motorjem s 100 kW (136 KM), ki ga dopolnjujeta dva 21-kilovatna elektromotorja, nameščena spredaj in zadaj. Ta konfiguracija, združena s samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko, ki zaradi vgrajenega elektromotorja pri nizkih hitrostih vozi v popolnoma električnem načinu, ne le okrepi zabavnih zmogljivosti, po katerih hrepenijo ljubitelji vozil Jeep, temveč s funkcijo e-boost v športnem načinu uvede tudi višjo raven vznemirjenja.

Dodatna zmogljivost pod motornim pokrovom omogoča modelu 4xe odlične zmogljivosti: doseže največjo moč 100 kW (136 KM) in hitrost do 194 km/h (+10 km/h v primerjavi z e-hibridnim modelom), s pospeškom od 0 do 100 km/h v le 9,5 sekunde. Pogonski sklop 4xe postavlja novo merilo v hibridni liniji modela Avenger, saj ponuja največjo moč in navor: 27 kW (36 KM) in 25 Nm več kot različica e-Hybrid s pogonom na sprednji kolesi. To omogoča hitrejše pospeševanje in višjo hitrost, obenem pa ohranja minimalno povečanje emisij CO2. Visoka zmogljivost brez težav združuje moč z ekološko ozaveščenostjo, zaradi povezave pogona na vsa kolesa s hibridno tehnologijo pa omogoča zmanjšanje porabe in emisij.

Značilnosti pogonskega sklopa dvigujejo zmogljivosti modela Avenger 4xe na novo raven. Kljub temu, da je bil model s pogonom na sprednji kolesi že tako brez konkurence v svojem razredu, izboljšave različice 4xe vključujejo izboljšane terenske kote, za 10 mm povečano oddaljenost od tal in zmožnost prečkanja vode do globine 400 mm. V bistvu Jeep Avenger 4xe pooseblja harmonično zlitje moči, okretnosti in učinkovitosti ter znamko katapultira v novo obdobje avtomobilske odličnosti in užitka.

Več svobode

Avenger 4xe je utelešenje Jeepove temeljne vrednote svobode in predstavlja vrhunec neomajne zavezanosti znamke, da kupcem omogoči svobodo izbire. Z raznoliko ponudbo jim omogoča, da se lahko samozavestno podajo na vsako pot. Ker Avenger 4xe – tako kot vsi Jeepi – daje svobodo, da se odpravite na kraje, ki jih drugi ne morejo doseči.

Izjemen pogonski sklop v kombinaciji z reduktorjem 22,7 : 1, nameščenim na zadnji osi, zagotavlja izjemen navor 1.900 Nm na zadnja kolesa, kar zagotavlja izvrsten oprijem. Ta zmogljivost omogoča premagovanje naklonov do 40 % na zahtevnih terenih.

Jeep Avenger 4xe je opremljen s pametnim sistemom pogona na vsa kolesa, ki zagotavlja, da je zmogljivost 4×4 po potrebi  vedno na voljo. Pri nizkih hitrostih (do 30 km/h) je oprijem na vsa štiri kolesa stalen, pri čemer je razdeljen v razmerju 50 : 50. Pri srednjih hitrostih (od 30 do 90 km/h) se pogon na zadnji osi aktivira le po potrebi. Omeniti velja, da tudi pri 0 Nm navora zadnji e-motor ostane povezan z zadnjimi kolesi za nenadne potrebe. Ko je vključen pogon na vsa kolesa, porazdelitev navora temelji na dejanskih potrebah, pri čemer je možna porazdelitev do 50 : 50. Pri visokih hitrostih (nad 90 km/h) pogon spredaj postane stalen, zadnji e-motor pa se odklopi od osi, da se zmanjša poraba goriva.

Funkcija Selec-Terrain vozniku omogoča, da izbere ustrezen način za vsako situacijo: Auto, ki pogon na vsa kolesa ponuja le po potrebi in je idealen za vsakodnevno vožnjo z minimalnimi emisijami CO2; Snow, ki zagotavlja izboljšan nadzor stabilnosti in pametni pogon na vsa kolesa za varno vožnjo v zimskih razmerah; Sand&Mud, prilagojena za neravne terene; ter Sport, ki povečuje moč in navor sistema 4xe, dodatno okrepljen s funkcijo e-boost na zadnjih kolesih.

Ekskluzivna značilnost modela Avenger 4xe je inovativna shema zadnjega vzmetenja Multilink. Ta funkcija izboljša gibljivost zadnje osi, kar pomeni večje udobje na neurejenih cestah.

Avenger 4xe

Jeep Avenger 4xe je pravo utelešenje ikoničnega duha znamke in združuje brezčasno tradicijo z inovativnostjo, ki prežema vse vidike vozila. Avenger 4xe je dokaz vztrajnega prizadevanja k odličnosti, od prepoznavne zunanjosti do skrbno izdelane notranjosti, in ponuja edinstveno vožnjo. Funkcionalno oblikovano zunanjost  dviguje na višjo raven – izdelana je tako, da ne le izstopa, temveč tudi bolje izpolnjuje terenske zahteve. Vključuje elemente, kot so zadnja kljuka za vleko vozila, serijski strešni nosilci za povečanje nosilnosti za prevoz opreme (npr. kajaki in oprema za rafting), ter sedeži iz trpežnega vodoodpornega materiala.

Pri zasnovi modela Avenger 4xe so posebno pozornost posvetili zaščiti vozila. Osveženi zunanji elementi že na prvi pogled pritegnejo pozornost. Preoblikovane meglenke, ki so postavljene nekoliko višje in navzven, izboljšajo vidljivost. Tudi strešni nosilci in zadnja kljuka za vleko vozila so skrbno prilagojeni, da dopolnjujejo privlačno podobo vozila.

Sprednji in zadnji odbijač sta izdelana iz materiala, odpornega proti praskam, sprednji odbijač pa je dodatno  ojačan in zagotavlja varnost in trdnost na skalnatem terenu, ter ima višjo in izrazitejšo oblogo, ki ščiti registrsko tablico pred udarci. Poleg tega so pomembni deli, kot sta sprednja spodnja rešetka in radar, zaščiteni z trpežnimi odbijači, ki zagotavljajo vzdržljivost in dolgo življenjsko dobo v zahtevnih okoljih. Jeep Avenger 4xe je lahko opremljen tudi z nalepko na pokrovu motorja, ki je izdelana iz mat materiala, da med vožnjo preprečuje neprijetne odbleske sonca.

Notranjost Avengerja 4xe navdušuje s številnimi inovativnimi funkcijami, namenjenimi izboljšanju udobja in priročnosti. Novi sedeži, izdelani iz nekonvencionalnih, popolnoma pralnih in vzdržljivih materialov, ki so bolj odporni od običajnih, so kot nalašč za avanturiste, ki radi uživajo v naravi. Serijske pnevmatike M+S omogočajo zanesljiv oprijem v različnih vremenskih razmerah, opcijske pnevmatike All Terrain 3PMSF pa zagotavljajo boljši oprijem na zahtevnih terenih. Platišča so črne barve, da bi ohranila estetsko kakovost ne glede na teren in vozne okoliščine, v katerih se vozilo uporablja.

Z omenjenimi inovativnimi izboljšavami Avenger 4xe ni le atraktiven, temveč tudi povečuje svoje že tako impresivne zmogljivosti. Avenger 4xe z izboljšanimi terenskimi koti, ki se ponašajo z 22° kotom približevanja, 21° kotom preloma in 35° kotom odmikanja, ter z večjo oddaljenostjo od tal (210 mm), na novo opredeljuje meje pustolovščin. Poleg tega z zmogljivostjo prečkanja vode, povečano na 400 mm, Avenger 4xe voznikom omogoča, da samozavestno premagujejo tudi najzahtevnejše terene.