Novi Jeep Gladiator predpremierno na ogled obiskovalcem Campa Jeep 2019

15 July 2019

Novi Jeep Gladiator je zvezda letošnjega Campa Jeep – vsakoletnega srečanja lastnikov in ljubiteljev vozil znamke Jeep, ki od 12. do 14. julija poteka v kraju San Martino di Castrozza v osrčju Dolomitov.

Obiskovalci si lahko prvič od blizu ogledajo dva modela Jeep Gladiator v terenski različici Rubicon. V oba je vgrajen 3,6-litrski bencinski motor, ponašata pa se s karoserijo bele oz. črne barve in z edinstvenimi prilagoditvami, ki so jih posebej za to priložnost razvili pri znamki Mopar.

Popolnoma novi Jeep Gladiator je edinstveno vozilo za vsakodnevne pustolovščine in zaznamuje povratek znamke v segment poltovornjakov. Prvi poltovornjak znamke Jeep sega v leto 1947, ko je ameriško avtomobilsko podjetje Willys Overland predstavilo enotonski tovornjak s pogonom na vsa štiri kolesa, ki je temeljil na platformi CJ-2A. Sledilo mu je kar nekaj poltovornjakov, vključno z modeli FC-150/170 (1957 – 1965), Jeep Gladiator/J Series (1963 – 1987), Jeep CJ-8 Scrambler (1981 – 1985) in Jeep Comanche (1986 – 1992).

Danes, po 27 letih, se znamka Jeep vrača v segment poltovornjakov z edinstvenim modelom – večnamenskim vozilom z odprto streho, ki ponuja užitek v vožnji in omogoča legendarno terenske zmogljivosti, kot tudi napredne tehnološke funkcije v kombinaciji s še večjo svobodo in prilagodljivostjo prevoza opreme in tovora, zahvaljujoč 152-centimetrski jekleni nakladalni površini.

Novi Gladiator temelji na bogati dediščini vzdržljivih, zanesljivih poltovornjakov znamke Jeep in ponuja neprekosljivo kombinacijo pristnega oblikovanja, svobode, funkcionalnosti in vsestranskosti, naprednih in varčnih pogonskih sklopov, vrhunske vozne dinamike na cesti ter najboljše terenske zmogljivosti in napredne tehnološke vsebine na področju varnosti in povezljivosti.

Novi Jeep Gladiator je zasnovan na osnovi kultne formule modela Wrangler, ter ponuja še večjo vsestranskost, svobodo in vrhunsko vozno dinamiko na cesti. Odlikuje ga neprekosljiva terenska zmogljivost, zahvaljujoč pogonskima sistemoma Command-Trac in Rock-Trac, premam Dana 44 tretje generacije, elektronskima zaporama diferenciala na sprednji in zadnji premi Tru-Lock, elektronskemu izklopu sprednjega stabilizatorja, ki je ekskluziven v segmentu, ter terenskim pnevmatikam R32.

Proizvajajo ga v Toledu, v ameriški zvezni državi Ohio. Na trgih regije EMEA bo na voljo prihodnje leto, v treh nivojih opreme: Sport, Overland in Rubicon.

Za evropske kupce novega modela Jeep Gladiator bo na voljo več kot 110 ekskluzivnih dodatkov iz programa Jeep Authentic Accessories powered by Mopar, ki bodo omogočili prilagoditev vozila različnim potrebam in življenjskemu slogu kupcev.