Novi Jeep® Gladiator, inovativni pick-up, ki združuje tradicijo in prihodnost

17 January 2022

  • Prihod modela Gladiator ob 80. obletnici znamke Jeep® pomeni njeno vrnitev v segment pick-up vozil.
  • Premišljeno zasnovan in vsestransko uporaben pick-up, ki z neprekosljivimi terenskimi zmogljivostmi, vključno s štirikolesnim pogonom Selec-Trac in osmi tretje generacije Dana 44 – ter občutkom svobode pri vožnji z odprto streho, ohranja značaj modela Wrangler: to je edino vozilo v razredu, ki se ponaša z več konfiguracijami vetrobranskega stekla in strehe za brezskrbne pustolovščine na prostem.
  • Funkcije, ki predstavljajo merilo v razredu: po zaslugi konfiguracije z dvojno kabino in jeklenega dna kesona dolžine 153 cm z vgrajenimi kljukami za pritrditev tovora, brizgano oblogo kesona in pokrovi, ki zagotavljajo kar največjo prilagodljivost pri prevažanju tovora.
  • Nadgradnja 3,0-litrskega motorja MultiJet V-6, skladnega s standardom Euro 6D-Final, z močjo 194 kW (264 KM) in navorom 600 Nm, prinaša večjo moč in izboljšano zmogljivost.
  • Napredne varnostne in informacijsko-razvedrilne tehnologije vključujejo sprednjo kamero TrailCam za cestno in terensko vožnjo – ekskluzivna funkcija v Evropi v tem razredu.
  • Vrhunski zvočni sistem Alpine z nizkotonskim zvočnikom in prenosnim brezžičnim zvočnikom, ki ga lahko polnite med vožnjo in je popolnoma odporen proti vodi in prahu;  sistem Uconnect™ z Apple CarPlay™, Android Auto™ ter izbiro med 7,0- ali 8,4-palčnim zaslonom na dotik.
  • Gladiator ponuja vzvratno kamero ParkView z dinamično mrežo, sistem za prepoznavanje mrtvih kotov in sistem za prepoznavanje prečnega prometa pri vzvratni vožnji, sistem za opozarjanje na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem in prilagodljivi tempomat s funkcijo ustavitve vozila.
  • Vedno povezani – po zaslugi sistema Uconnect™ Box, ki ponuja napredno povezljivost s storitvami Uconnect™, zasnovanimi za zagotavljanje varnosti in udobja z uporabo aplikacije My Uconnect, lahko vozniki kadarkoli in kjerkoli nadzorujejo svoje vozilo.
  • Na voljo so ekskluzivni originalni dodatki in zmogljivi deli Jeep®, proizvajalca Mopar, s katerimi je mogoče najzmogljivejše pick-up vozilo Jeep vseh časov prilagoditi potrebam in življenjskemu slogu najrazličnejših uporabnikov.

Znamka Jeep® v letu, ko praznuje svojo 80. obletnico, v Evropi predstavlja novi model Gladiator, pick-up prepoznavnega, privlačnega videza, ki izraža življenjski slog, vsestransko uporabnost ter sposobnost izpolnjevanja potreb po mobilnosti in svobodi. Z novim edinstvenim terenskim pick-up vozilom bodo kupci izstopali iz povprečja in uživali v vožnji. Z modelom Jeep Gladiator ni težko premagovati ovir vseh vrst in se zabavati brez omejitev ali kompromisov. V tem se skriva njegova edinstvenost v razredu: lahko izpolnjuje praktične potrebe po prevozu tovora, obenem pa je zaradi  izjemne vsestranskosti popolnoma prilagojen prostočasnim in vsakodnevnim dejavnostim.

Novi Gladiator prav tako pomeni povratek znamke v segment pick-up vozil po skoraj 30 letih od predstavitve zadnjega modela Jeep z lastnostmi tovornega vozila in kesonom: modela Comanche, ki je s proizvodnega traku prihajal med letoma 1986 in 1992. To zagotavlja, da se Gladiator popolnoma ujema z dediščino svojih predhodnikov, saj opozarja na tradicijo pomembne znamke, ki ima korenine v davnem letu 1947, ko je proizvajalec Willys Overland predstavil enotonsko tovorno vozilo s štirikolesnim pogonom, katerega osnova je bil model CJ-2A. Prvemu pick-up modelu so v skoraj pol stoletja sledili različni modeli – s skupnimi značilnostmi in izdelani tako, da zagotavljajo trpežnost, vsestranskost in zanesljivost. Ti modeli vključujejo FC-150/170 (1957–1965), Jeep Gladiator/serija J (1963–1987), CJ-8 Scrambler (1981–1985) in Jeep Comanche (1986–1992), zadnji pick-up znamke Jeep v preteklosti.

Dobro uveljavljeno tradicijo oživlja novi Gladiator, vsestransko uporaben pick-up, ki z neprekosljivo terensko zmogljivostjo in svobodo v vožnji pri odprti strehi ohranja značaj modela Jeep Wrangler. Hkrati je to model, ki je posebej oblikovan in zasnovan kot popoln pick-up z značilnostmi, ki utelešajo vodilo »pridem povsod, naredim vse« in dopolnjujejo številne napredne tehnološke rešitve, zmogljiv in učinkovit motor ter priročnost, uporabnost in prilagodljivost pri prevažanju tovora. Vse to zaokroža nezgrešljiva oblika, značilna za vozila Jeep, ter posebne funkcije, ki izpolnjujejo zahteve razreda pick-up vozil in kupcem zagotavljajo dodatno uporabnost za prostočasne in vsakodnevne dejavnosti.

Poleg tega novi Gladiator izpolnjuje potrebe najaktivnejših življenjskih slogov in ponuja več možnosti prilagoditve z dodatki znamke Mopar®, od številnih originalnih dodatkov Jeep® do delov Jeep® Performance Parts, ki so zasnovani posebej za ta model.

Gladiator je v Evropi na voljo z nivojema opreme Sport in Overland ter v omejeni izdaji Launch Edition ob predstavitvi modela.
Barvna paleta vključuje devet barv karoserije: črno, rdečo Firecracker, srebrno Billet (kovinska), Clear Coat, belo Bright, sivo Granite Crystal (kovinska), modro Hydro, sivo Sting, rdečo Snazzberry in zeleno Sarge, v kombinaciji z mehko streho ali trdo streho v črni barvi ali barvi karoserije. Nivo opreme Sport vključuje lita platišča R17, Gladiator z nivojem opreme Overland ali v različici Launch Edition pa sta opremljena z litimi platišči R18.

Pristno, v slogu vozil Jeep zasnovani zunanjost in notranjost, sta osredotočeni na tehnologijo in uporabnost, vključno z vodotesno kabino

Novi Gladiator se ponaša s čvrsto, značilno obliko, ki je takoj prepoznavna zaradi tradicionalnih oblikovalskih potez znamke Jeep. Skupina oblikovalcev je ohranila legendarno mrežo hladilnika s sedmimi režami, značilno za model Wrangler, in ji dodala manjše posodobitve, za boljšo aerodinamiko pa jo nagnila nazaj. Žarometi, zadnje pozicijske luči in meglenke LED s hladno belo svetlobo, ki so del serijske opreme pri vseh nivojih opreme, poskrbijo za nezgrešljiv videz modela.

Pri oblikovanju trdnega 153-centimetrskega dna kesona modela Gladiator sta bili v središču uporabnost in vsestranskost. Osvetlitev dna kesona z LED lučkami, zunanji vir napajanja (230 V), odporen proti vremenskim vplivom (dodatna oprema), in močne vgrajene kljuke za pritrditev tovora zagotavljajo trpežnost in vsestranskost.

Jeep Gladiator je edinstveno vozilo, ki omogoča več konfiguracij za brezskrbne pustolovščine na prostem zaradi različnih kombinacij vetrobranskega stekla in strehe: tridelna trda streha, mehka streha ali brez strehe. Vsaka izmed možnosti omogoča občutek svobode v vožnji po mestu, utrjenih ali neutrjenih poteh in v  vseh letnih časih. Oprema za zaščito tovora vključuje praktičen predal s ključavnico in ročajem, nameščenim pod sedež, ki ga je mogoče preprosto odstraniti (kot kovček). Zagotavlja dodatne možnosti shranjevanja, organiziranja in pritrditve tovora na dno kesona s sistemom vodil, kar še poveča vsestransko uporabnost modela Gladiator. Zaščitna brizgana obloga in pokrov kesona (mehak z navijanjem, mehak ali trd tridelen), ki sta del dodatne opreme, prinašata še več izbire za dodatno prilagajanje prtljažnega prostora, hkrati pa držita tovor na mestu. Prtljažna vrata z blažilnikoma za ustavljanje v treh položajih pa povečajo uporabnost vozila.

Notranjost modela Jeep Gladiator združuje pristno oblikovanje, udobje in vsestranskost. Vključuje veliko odlagalnih prostorov, kot so predal s ključavnico pod zadnjimi sedeži, zaprti predali za naslonjali zadnjih sedežev in mrežasti žepi po celotni dolžini vrat. Dodatna, ekskluzivna posebnost v tem razredu je popolnoma pralna notranjost.

Sredinsko konzolo, oblikovano po navdihu dediščine znamke, odlikujejo čiste linije, ki dopolnjujejo vzdolžno obliko armaturne plošče, ter končna obdelava, ki je različna glede na nivo opreme. Natančneje, v notranjosti so tekstilni sedeži v črni ali rumeno rjavi barvi Heritage Tan, v dodatni opremi pa so na voljo usnjeni sedeži v črni ali rjavi Dark Saddle s poudarjenimi šivi in ledveno oporo. Za večje udobje v notranjosti je ob doplačilu na voljo ogrevanje sprednjih sedežev in volanskega obroča. Zadnje sedeže je mogoče popolnoma zložiti za dostop do tovornega prostora v zadnjem delu kabine in zagotavljanje nakladalnega dna za večje predmete.
V odlagalnem predalu pod zadnjimi sedeži je tudi uporaben organizator, zasnovan za shranjevanje vijakov in matic, ki jih odvijete pri odstranjevanju strehe, vrat in zložljivega vetrobranskega stekla za vožnjo z odprto streho, kar še poudarja to, da je vse na modelu Gladiator zasnovano z mislijo na preprosto in praktično uporabo.

V kabini modela Gladiator sta sistem Uconnect™ četrte generacije s 7- ali 8,4-palčnim zaslonom na dotik in instrumentna plošča s 7-palčnim zaslonom TFT, na katerem lahko voznik na več kot 100 načinov konfigurira informacije za lažji dostop med vožnjo.

Jeep Gladiator izstopa zaradi svoje vsestranske uporabnosti in uporabniku prijaznih funkcij. Sprednja kamera TrailCam vozniku omogoča, da vidi ovire pred seboj –  tako pri vožnji po brezpotjih kot pri vsakodnevni vožnji po mestu. Kamera je nameščena za srednjo režo mreže hladilnika in jo je mogoče upravljati na zaslonu Uconnect™. Sprednja kamera, ki je prvič nameščena na katerikoli model Jeep, zagotavlja še večjo uporabnost in varnost modela Gladiator, ne le pri terenskih, ampak tudi vsakodnevnih vožnjah. Vključuje tudi funkcijo samočiščenja.

Na voljo je tudi vrhunski zvočni sistem Alpine z 9 zvočniki, ki vključuje zadnji nizkotonski zvočnik in 552-vatni, 12-kanalni ojačevalnik z odstranljivim brezžičnim zvočnikom Bluetooth, ki je na voljo ob doplačilu. Odstranljiv brezžični zvočnik je mogoče polniti za zadnjimi sedeži med vožnjo, njegova zunanjost pa je odporna proti prahu. Je tudi vodotesen do 30 minut do globine 90 cm. Mogoče ga je povezati z zvočnikom v drugem vozilu Jeep Gladiator, lahko pa tudi polni druge naprave, ko je priključen v vhod USB. Odstranljiv brezžični zvočnik – edinstven v razredu – kupcem omogoča, da glasbo vzamejo s seboj, ko prispejo na cilj, ne glede na to, ali se potovanje konča na plaži ali v mestu ali pa se nadaljuje po ekstremnih terenskih stezah.

Napredni dizelski motor Euro 6D-Final – najzmogljivejši v svojem razredu v Evropi

Zmogljivi 3,0-litrski motor MultiJet V-6, ki poganja modele Gladiator v Evropi, razvije moč 194 kW (264 KM) pri 3.600 vrt./min in navor 600 Nm pri 1.400–2.800 vrt./min ter je opremljen s tehnologijo Engine Stop-Start (ESS). Dovršen dizelski motor uporablja napredno tehnologijo turbopolnilnika z ležajem z nizkim trenjem, ki je zasnovan za zmogljivost pri nizkih vrtljajih in pospeševanju. Kombiniran je z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki vozilu omogoča kar najboljši izkoristek motorja pri terenski vožnji in učinkovito dovaja moč pri umirjeni vožnji po avtocestah. Skladen je s standardi Euro 6D-Final.

Tretja generacija 3,0-litrskega motorja MultiJet V-6 zagotavlja višji navor in večjo moč, z izjemno nizko porabo goriva ter minimalnimi ravnmi hrupa, tresljajev in grobega delovanja pa izpolnjuje potrebe kupcev modela Gladiator.

Spremembe, ki prispevajo k izboljšani dinamiki in zmanjšanju porabe goriva:

  • Vodno hlajen turbopolnilnik nove generacije s turbino s spremenljivo geometrijo (VGT) in ležajem z nizkim trenjem poveča izkoristek in odzivnost motorja v prehodnih razmerah.
  • Preoblikovane odprtine za zajem zraka na glavi valja z večjo zmogljivostjo pretoka izboljšajo vrtinčenje in pretok zraka, kar povzroči večjo zmogljivost in nižjo porabo goriva.
  • Oblika sistema ponovnega kroženja izpušnih plinov (EGR) je bila posodobljena v sistem z dvojno zanko (nizek in visok tlak). Dodatni nizkotlačni sistem kroženja sesa pline po filtru trdnih delcev in tako zmanjšuje energijske izgube turbopolnilnika, kar pomeni nižjo porabo goriva.
  • Kompresijsko razmerje 16,5 : 1 je optimizirano na 16,0 : 1 za zagotavljanje nižje porabe goriva in zmanjšanje hrupa motorja.
  • Visokotlačne (2.000 bar) vbrizgalne šobe za neposredno vbrizgavanje goriva so bile preoblikovane tako, da ustrezajo na novo oblikovani in optimizirani zgorevalni komori, kar omogoča nižjo porabo goriva.
  • Lahki bati iz aluminijeve zlitine so bili popolnoma preoblikovani. Zdaj vključujejo tanjše obročke in oblogo sornika iz diamantu podobnega ogljika z nizkim trenjem ter kompresijski batni obroček za zmanjšanje parazitskih izgub.
  • Ravni hrupa, tresljajev in grobega delovanja so bile zmanjšane z odmikom batnega sornika 0,3 milimetre od središčnice.
  • Spodnji del dvodelnega karterja motorja je izdelan iz lahkega stisnjenega polimera/kovine, kar dodatno zmanjšuje ravni hrupa, tresljajev in grobega delovanja.

3,0-litrski motor V-6 uporablja dvojne odmične gredi (DOHC) s štirimi ventili na valj in 60-stopinjskim kotom med valji. Blok motorja je ulit iz litine z vermikularnim grafitom, ki zagotavlja trdnost za blaženje tresljajev in ima manjšo maso od sive litine. Temeljna plošča iz litine z vermikularnim grafitom zagotavlja togost bloka.

Motor V-6 uporablja ročično gred in ojnice iz kovanega jekla, kar zagotavlja trdnost in trpežnost. Bati iz aluminijeve zlitine so na spodnji strani hlajeni z oljnimi šobami. Glave valjev iz toplotno obdelanega aluminija uporabljajo posamezne pokrove ležajev za znižanje trenja ter zmanjšanje ravni hrupa, tresljajev in grobega delovanja. Odmična gred deluje na vzvode z valjčki.
Hladilnik polnilnega zraka (CAC) turbopolnilnika dizelskega motorja je nameščen na dnu mreže hladilnika pred hladilnikom, da čim bolj izkoristi nizke temperature.

Najzmogljivejši pick-up znamke Jeep vseh časov se ponaša s certifikatom Trail Rated pri vseh nivojih opreme

Jeep Gladiator zagotavlja legendarne terenske zmogljivosti znamke po zaslugi dovršenega stalnega štirikolesnega pogona Selec-Trac, ki vključuje dvostopenjski razdelilnik pogona s kratkim prestavnim razmerjem 2,72 : 1 ter vzdržljivi sprednjo in zadnjo os Dana 44 tretje generacije s prestavnim razmerjem zadnje osi 3,73.

Sistem Selec-Trac deluje v štirih načinih vožnje (ter v prostem teku):

  • 2H (dvokolesni pogon z visokimi prestavnimi razmerji);
  • 4H AUTO (stalni aktivni štirikolesni pogon v visokem območju na zahtevo);
  • 4H Part-Time (nestalni štirikolesni pogon v visokem območju);
  • N (prosti tek);
  • 4L (štirikolesni pogon z reduktorjem).

Novi Gladiator ima tehnologijo menjave načina pogona med vožnjo; med dvokolesnim in štirikolesnim pogonom v visokem območju lahko preklapljate pri hitrosti do 72 km/h. V normalnih voznih razmerah sistem Command-Trac deluje v načinu dvokolesnega pogona in prenaša 100 odstotkov navora motorja na zadnjo os.
S premikom ročice v položaj za štirikolesni pogon v visokem območju lahko voznik kar med vožnjo preklopi na štirikolesni pogon, kadar so tla na primer spolzka zaradi peska, blata, snega ali ledu. Način 4H je lahko v novem načinu AUTO, ki je idealen za suvereno in udobno vožnjo v vseh voznih razmerah, zahvaljujoč stalnemu spremljanju in prilagajanju navora ter samodejnemu vklapljanju in izklapljanju štirikolesnega pogona glede na potrebe za ohranjanje oprijema, lahko pa je v načinu 4H Part-Time, ki poskrbi, da je navor med sprednjo in zadnjo osjo vedno enakomerno razporejen. Štirikolesni pogon 4L je idealen za vožnjo v izredno težkih in zahtevnih terenskih razmerah, saj omogoča kratko prestavno razmerje, ki znaša 2,72 : 1 in pomnoži navor motorja.

Diferencial z omejenim zdrsom zadnje osi Trac-Lok, ki je del serijske opreme, zagotavlja dodaten navor in oprijemljivost na spolzkih podlagah s slabim oprijemom, na primer pri vožnji po pesku, gramozu, snegu ali ledu.
Poleg zadnjega diferenciala z omejenim zdrsom se vsi nivoji opreme v ponudbi modela Gladiator – Sport, Overland in Launch Edition – ponašajo z izjemnimi prehodnimi, izstopnimi in vstopnimi koti ter ponujajo terensko zmogljivost Trail Rated.

Certifikat zmogljivosti Trail Rated je rezultat niza zahtevnih preskusov na teh področjih: oprijem, prečkanje vode, vodljivost, gib koles in oddaljenost od tal.

Znak Trail Rated na novem modelu Jeep Gladiator označuje naslednje lastnosti:

  • štirikolesni pogon Selec-Trac z razmerjem za plazenje 2,72 : 1, ki je del serijske opreme pri vseh nivojih opreme;
  • zaščito podvozja in zadnjo kljuko za vleko;
  • vstopni kot 41 stopinj, prehodni kot 18,4 stopinje, izstopni kot 25 stopinj in oddaljenost od tal 25,3 centimetra;
  • pnevmatike za terensko vožnjo na litih platiščih R17 ali R18, ki so del serijske opreme;
  • prečkanje vode do globine 76 centimetrov;
  • vlečno zmogljivost do 2.721 kg in nosilnost štirikolesnega pogona 565 kg.

Čvrsta karoserija na šasiji je temelj uporabnosti in trpežnosti legendarnega tovornega vozila Jeep

Jeep Gladiator ima karoserijo na šasiji in vključuje vrhunsko zasnovano pettočkovno vzmetenje, ki izboljša zmogljivost ter zagotavlja umirjeno vozno dinamiko in varnost potnikov.

Karoserija na šasiji uporablja napredne materiale in inženiring, tako da je lahka in hkrati toga in trpežna, ter vključuje popolnoma novo lahko ogrodje iz jekla z visoko trdnostjo. V primerjavi s štirivratno različico modela Jeep Wrangler je ogrodje daljše za 78,7 centimetra, medosna razdalja pa je daljša za 49,2 centimetra. Daljša medosna razdalja in sredinska točka kesona, nameščena za zadnjo osjo, omogočata boljšo porazdelitev teže ter udobnejšo in mirnejšo vožnjo med prevažanjem tovora.

Model Gladiator uporablja preizkušeno pettočkovno konfiguracijo obes. Vzmeti so bile prilagojene za najboljše ravnovesje med vodljivostjo na cesti, kjer zagotavljajo udobno vožnjo po mestu s tovorom v kesonu ali brez njega, in legendarno terensko zmogljivostjo. Vozno udobje, nadzor nagiba karoserije, vodljivost, nosilnost in vlečna zmogljivost so bistveno izboljšani zaradi nastavitve blažilnikov, pritrdilnih točk in strategije pritrditve na karoserijo.

Vrsta naprednih varnostnih in zaščitnih sistemov

Pri razvoju novega modela Jeep Gladiator sta bili glavni vodili varnost in zaščita, zato je v vozilo vgrajena vrsta sistemov za aktivno in pasivno varnost ter zaščitnih funkcij. Prva so žarometi, zadnje pozicijske luči in meglenke s tehnologijo Full LED. Na voljo so tudi vzvratna kamera ParkView z dinamično mrežo, parkirni senzorji spredaj in zadaj ter elektronski nadzor stabilnosti (ESC) z elektronskim sistemom proti prevračanju vozila, sistem za prepoznavanje mrtvih kotov in sistem za prepoznavanje prečnega prometa pri vzvratni vožnji, ekskluzivna sprednja kamera TrailCam, sistem za opozarjanje na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem, prilagodljivi tempomat s funkcijo ustavitve vozila in samodejni vklop in izklop dolgih luči.

Napredni sistem Uconnect™ četrte generacije z novimi storitvami Uconnect™ za napredne vgrajene in zunanje funkcije povezljivosti

Jeep Gladiator ponuja sistem Uconnect™ četrte generacije s 7- ali 8,4-palčnim zaslonom z navigacijo, ki omogoča komunikacijske, razvedrilne in navigacijske funkcije. Sistem Uconnect™ NAV z 8,4-palčnim zaslonom vključuje funkcije, ki so preproste za uporabo, zmogljivejšo obdelavo podatkov, hitrejši zagon, visokoločljivostni zaslon na dotik ter možnost povezave z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto™ za prostoročno telefoniranje, navigacijo ter pošiljanje govornih sporočil. Novi Gladiator je po zaslugi novih storitev Uconnect™ opremljen tudi z najsodobnejšo povezljivostjo za izpolnjevanje vedno zahtevnejših potreb strank. Do teh storitev je mogoče dostopati prek mobilne aplikacije My Uconnect, pametnega telefona, pametne ure, spletnega mesta, tipk na stropni luči in avtoradia. Storitve Uconnect™, ki so na voljo pri vseh nivojih opreme od Sport navzgor, v kombinaciji z 8,4-palčnim informacijsko-razvedrilnim sistemom ponujajo napredno vgrajeno in zunanjo povezljivost ter vrsto storitev za zagotavljanje varnosti in udobja.
Kupci lahko aplikacijo My Uconnect namestijo za preverjanje nivoja goriva, odpiranje in zapiranje vrat, vklop luči, pregled nad lokacijo vozila in še mnogo več. Ob okvari se lahko voznik neposredno poveže z operaterjem za pomoč na cesti ali s službo za pomoč strankam za morebitno podporo.
Poleg storitev, ki so vključene v ceno vozila, je na voljo več paketov dodatne opreme, vključno s storitvama My Alert in My Fleet Manager, ki jih je mogoče preprosto kupiti v e-trgovini, namenjeni storitvam z dodano vrednostjo.
Z inovativnim in celovitim paketom My Fleet Manager lahko upravljavci voznega parka upravljajo in ohranjajo popoln nadzor nad povezanimi vozili. Nekaj novih storitev Uconnect™ je na voljo ob predstavitvi, druge pa bodo vgrajene pozneje, da bodo v celoti izkoristile tehnične zmogljivosti sistema Uconnect Box.

* Razpoložljivost in delovanje storitev povezljivosti Uconnect™ je odvisno od trga.

Ekskluzivni originalni dodatki Jeep® in deli Jeep® Performance Parts, ki jih proizvaja Mopar® za novi model Gladiator

Mopar® ponuja več kot 90 originalnih dodatkov in zmogljivih delov Jeep®, ki so zasnovani posebej za novi model Gladiator – nekateri so popolnoma novi, drugi pa so bili prenovljeni in prilagojeni novemu pick-up vozilu Jeep. Vse je mogoče kupiti ob naročilu vozila, nekatere pa lahko v vozilo vgradijo v tovarni.
Za izpopolnitev Gladiatorjeve zelo funkcionalne narave in nagnjenja k prilagajanju so pri Moparju razvili različne »tipe« dodatkov, ki izpolnjujejo zahteve kupcev, tudi tistih z najaktivnejšimi življenjskimi slogi:

Slogovni dodatki: izdelani za izboljšanje sloga zunanjosti ob upoštevanju uporabnosti in vsestranskosti, ki sta značilni za novi model Gladiator. Ti dodatki vključujejo elemente za prilagajanje videza vozila, kot so grafike na straneh karoserije, črni zapahi pokrova motorja in mreža hladilnika v satenasto črni barvi; na voljo so tudi različni pokrovi kesona (mehak z navijanjem, mehak in trd tridelen). Za kupce, ki si želijo izkusiti svobodo vožnje z Gladiatorjem pri odprti strehi, je na voljo več možnosti strehe, vključno s trdo streho v črni barvi ali barvi karoserije, dvema rešitvama mehke strehe (s standardnim in vrhunskim materialom) in mrežasto ali trdno mrežasto streho za zaščito pred soncem.
Dodatki za udobje v notranjosti: obogatijo estetske značilnosti kabine in udobje v vozilu ter vključujejo jeklene ali črne plastične letvice za pragove z logotipom Gladiator, komplet jeklenih stopalk, sprednja in zadnja držala za roke, tepihe za vse vremenske razmere ali vrhunske tepihe ter sedeže v usnju Katzkin.
Dodatki za zmogljivost: povečajo zmogljivost modela Gladiator in hkrati ščitijo vozilo med terensko vožnjo ter vključujejo zaščitne drogove, zaščito podvozja in znak »Jeep Performance Parts«.
Dodatki za prevoz tovora in nosilni sistemi: ti dodatki skladno s terensko zmogljivostjo modela Gladiator kupcu omogočajo, da »pride povsod, naredi vse«, ter vključujejo nosilce, ki jih je mogoče pritrditi na streho ali keson, za prevoz športne opreme, kot so smuči, kajaki, jadralne deske in kolesa, strešne kovčke in strešne košare z mrežo za pritrditev tovora.
Dodatki za varnost in nego: ti dodatki izboljšajo zaščito novega poltovornjaka in vključujejo pokrivalo za vozilo (notranjost) in kabino, pokrivalo za sprednji del in pokrov motorja, pokrovček odprtine za točenje goriva s ključem, varnostne vijake za kolesa in rezervna kolesa ter zaščito zaslona zvočnega sistema. 

Bogata dediščina nepopustljivih in zanesljivih vozil za prevoz tovora Jeep

Novi Gladiator je najnovejša pridobitev v dolgi vrsti tovornih vozil Jeep, ki ima korenine v davnem letu 1947, ko je proizvajalec Willys Overland predstavil enotonsko tovorno vozilo s štirikolesnim pogonom, katerega osnova je bil model CJ-2A. Novi Gladiator je najnovejši model v dolgi vrsti tovornih vozil Jeep, ki vključuje:

  • Pick-up Jeep: 1947–1965
    Poltovornjak s 118-palčno (300 cm) medosno razdaljo, ki se ni veliko spreminjal. To je bil prvi poskus podjetja Willys-Overland, da bi se znamka Jeep razlikovala od znamke CJ.
  • Pick-up Jeep FC-150/170: 1957–1965
    Ta Jeepova serija vozil Forward-Control je vključevala delovna tovorna vozila – z 81-palčno (206 cm) medosno razdaljo pri modelu FC-150 in 103,5-palčno (263 cm) medosno razdaljo pri modelu FC-170. V celotnem življenjskem ciklu se je le malo spreminjal; nekaj modelov iz let 1959 in 1960 je bilo opremljenih s plavajočo sprednjo in zadnjo osjo, nekaj modelov FC-170 pa je vključevalo dvojna zadnja kolesa in 4-stopenjski ročni menjalnik.
  • Pick-up Jeep Gladiator/serija J 1963–1987
    Model Gladiator, ki je bil podoben modelu Wagoneer, je bil prvič predstavljen leta 1963 v različicah s 120-palčno (305 cm) (J-200) ali 126-palčno (320 cm) (J-300) medosno razdaljo in je bil opremljen z razdelilnikom pogona Dana 20 ter sprednjo in zadnjo osjo Dana 44. Ime Gladiator je bilo opuščeno leta 1972.
  • Jeep CJ-8 Scrambler: 1981–1985
    Model Scrambler, ki je bil predstavljen leta 1981, je bil podoben modelu CJ-7, vendar z daljšo medosno razdaljo. Mednarodno je bil poznan kot CJ-8 in je bil na voljo v različicah s trdo ali mehko streho. Izdelanih je bilo manj kot 30.000 modelov Scrambler, zato so danes med zbiratelji izjemno iskani.
  • Jeep Comanche (MJ): 1986–1992
    Ta pick-up, ki je temeljil na platformi modela Cherokee in je bil podobno opremljen, je v letu 1987 dobil keson dolžine 183 centimetrov. Poznejši modeli so ponujali štirikolesni pogon Selec-Trac® ali Command-Trac.

jeep
jeep gladiator