Jeep Wrangler je prejel posebno priznanje na podelitvi nagrad vozilom s štirikolesnim pogonom »4×4 of the Year«

18 January 2019

Legendarni model Jeep Wrangler s prejemom posebnega priznanja za najboljše terensko vozilo leta »4×4 of the Year«, ki ga podeljuje britanska revija 4×4 Magazine, še naprej izkazuje svoje zmagovalne atribute.

 

Novi Jeep Wrangler četrte generacije tega kultnega modela, je prepričal strokovno žirijo specializirane revije za terensko vožnjo, in se uvrstil pred nekatere izjemno zmogljive tekmece v njegovem razredu.

 

Posebna kategorija priznanja za najboljše terensko vozilo se osredotoča izključno na terensko zmogljivost vozila, in prav to je pri modelu Jeep Wrangler prepričalo strokovno žirijo.

 

Novi Jeep Wrangler, ki je bil v Evropi predstavljen septembra lani, se počuti doma tako na mestnih ulicah kot na neutrjenih poteh. Avtomobil združuje legendarne terenske zmogljivosti znamke Jeep in vrhunsko udobje na cesti, pristni slog ter najnovejšo tehnologijo.

 

Tako je po zaslugi neprekosljivih tehničnih rešitev nastal najzmogljivejši model Wrangler vseh časov. Glede na nivo opreme pa vključuje dva napredna sistema aktivnega stalnega štirikolesnega pogona na zahtevo – Command-Trac in Rock-Trac, elektronsko zaporo prednje in zadnje osi Tru-Lok, diferencial z omejenim zdrsom Trac-Lok in elektronski izklop sprednjega stabilizatorja.

 

S predstavitvijo 2,2-litrskega turbodizelskega motorja, ki razvije 149 kW (200 KM), in 2,0-litrskega bencinskega motorja, ki razvije 202 kW (272 KM), so pri novem modelu Wrangler prenovili tudi ponudbo motorjev. Oba nova motorja sta kot novost pri tem modelu na voljo v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

 

Skupina strokovnjakov britanske revije 4×4 Magazine – ene najbolj priznanih strokovnih revij za vozila s štirikolesnim pogonom – vsako leto preizkusi veliko število vozil s štirikolesnim pogonom svetovnih proizvajalcev. Sodniki poleg ocenjevanja voznih lastnosti na cesti vozila zapeljejo tudi po zahtevni terenski testni stezi in šele nato oddajo svoje ocene za vozila iz posameznih razredov, ki vključujejo male, srednje in velike SUV-je, zmogljive SUV-je in najboljše terensko vozilo. Posebne nagrade vključujejo nagrado za najboljšo vrednost (Best Value), nagrado za najboljše terensko vozilo (Off-Road Award) in nagrado za proizvajalca leta (4×4 Manufacturer of the Year).