Jeep® Wrangler 4xe izbran za najboljše 4×4 vozilo leta 2022 po izboru žirije »Women’s World Car of the Year«

18 February 2022

  • Žirija Svetovnega avta leta po izboru žensk (WWCOTY – Women’s World Car of the Year), ki jo sestavlja 56 avtomobilističnih novinark iz 40 držav, je Jeep Wrangler 4xe izbrala za najboljše vozilo v kategoriji »4×4«
  • Wrangler 4xe je žirijo prepričal s svojo zavezanostjo k trajnostnemu razvoju
  • Jeep Wrangler 4xe je naravni razvoj skoraj 80-letnega vodilnega položaja znamke Jeep v smislu zmogljivosti 
  • Wrangler 4xe se ponaša z 280 kW (380 KM) in zagotavlja 50 kilometrov popolnoma električnega delovanja za vsakodnevne vožnje, brez skrbi glede dosega
  • Vozila Jeep 4xe prinašajo nove ravni učinkovitosti, okoljske odgovornosti, zmogljivosti, svobode in užitka v vožnji po cesti in brezpotjih

 

Inovativni priključni hibrid Jeep Wrangler 4xe je po mnenju žirije Svetovnega avta leta po izboru žensk (WWCOTY), skupine 56 avtomobilističnih novinark iz 40 držav s petih celin, najboljše vozilo s štirikolesnim pogonom.

Članice žirije WWCOTY ocenjujejo vozila, razvrščena v šest kategorij. Izbrana vozila predstavljajo odličnost v svojih segmentih, ki temelji na varnosti, vožnji, udobju, tehnologiji, dizajnu, učinkovitosti, vplivu na okolje in v razmerju med kakovostjo in ceno. Žirija WWCOTY, ki deluje že dvanajsto leto, je novi Wrangler 4xe nagradila za njegovo predanost trajnosti.

»Z modelom Wrangler 4xe je znamka Jeep naredila velik korak naprej v mnogih pogledih, najpomembnejša pa je njena zavezanost k bolj trajnostnemu razvoju,« je povedala Marta García, izvršna predsednica WWCOTY. »Izredno cenimo, da se je eden pravih športnih terencev, ki so na trgu, odločil za hibridizacijo. Zavezanost modela Jeep Wrangler 4xe okolju je odločilnega pomena za žirijo Svetovnega avtomobila leta po izboru žensk.«

Jeep Wrangler 4xe zagotavlja 50 kilometrov brezemisijskega, popolnoma električnega pogona, zaradi česar je zelo primeren za vsakodnevne vožnje, brez skrbi glede dosega. Je tudi najbolj zmogljivo in okolju prijazno terensko vozilo Jeep, ki zagotavlja skoraj popolnoma tiho terensko vožnjo, v kombinaciji z občutkom prostosti, ki ga ponuja samo Jeep Wrangler.
»Veseli nas, da je žirija WWCOTY prepoznala velike korake, ki jih znamka Jeep dela na področju elektrifikacije svojih vozil po vsem svetu, v prizadevanju uresničevanja svoje vizije svobode brez emisij,« je dejal Christian Meunier, izvršni direktor znamke Jeep. »Osvojeni naziv Svetovni avtomobil leta po izboru žensk je dodatna potrditev, da elektrifikacija krepi osnovne zmogljivosti naših vozil Jeep. Jeep Wrangler 4xe je jasen primer, da lahko dobite najboljše iz obeh svetov: legendarne zmogljivosti vozil Jeep in zabavno vožnjo v kombinaciji z elektrificiranim, okolju prijaznim pogonom, ki omogoča uživanje v naravi v skorajda popolni tišini.

Hibridni pogonski sklop modela Wrangler 4xe združuje visokotehnološki štirivaljni 2,0-litrski motor s turbopolnilnikom z dvema elektromotorjema, visokonapetostno baterijo in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom TorqueFlite. Navor z električnih motorjev v Wranglerju 4xe je na voljo takoj, na zahtevo voznika. Pogonski sklop zagotavlja tudi varčno, brezhibno delovanje motorja pri zagonu in ustavljanju.

Jeep Wrangler 4xe z 280 kW (380 KM) zagotavlja zmogljivost, neprimerljive terenske zmogljivosti in življenjski slog, ki ga ponujajo električna vozila.

Znamka Jeep
Znamka Jeep, ki temelji na 80-letni legendarni dediščini, je pristna znamka športnih terenskih vozil, ki ljudem, ki iščejo izjemna potovanja, prinaša zmogljivost, dovršenost in vsestranskost. Znamka Jeep pomeni odprto povabilo k polnemu življenju, saj ponuja širok nabor vozil, ki lastnikom še naprej zagotavljajo občutek varnosti, da se lahko samozavestno podajo na vsako potovanje. Modelno paleto Jeep sestavljajo Cherokee, Compass, Gladiator, Grand Cherokee, Grand Cherokee 4xe, Renegade ter Wrangler in Wrangler 4xe. Jeep Wave, program zvestobe in storitev za premium stranke, ki je na voljo za celotno linijo vozil Jeep 4×4, je poln ugodnosti in ekskluzivnih bonitet, ki lastnikom vozil znamke Jeep zagotavljajo največjo skrbnost in predano podporo 24 ur na dan. Legendarna terenska zmogljivost vozil znamke Jeep je okrepljena z globalno pobudo za elektrifikacijo, ki 4xe preoblikuje v nov 4×4 v zasledovanju vizije znamke o doseganju brezemisijske svobode. Vsi športni terenci znamke Jeep bodo do leta 2025 na voljo v elektrificirani različici.

Svetovni avtomobil leta po izboru žensk

Skupina, ki podeljuje nagrade Svetovnega avtomobila leta po izboru žensk, je edina na svetu, ki jo sestavljajo izključno avtomobilistične novinarke. Leta 2009 jo je ustvarila novozelandska avtomobilistična novinarka Sandy Myhre, ki je trenutno častna predsednica, medtem ko Marta García nastopa kot izvršna predsednica. Cilj izbora je poudariti vlogo žensk v svetu avtomobilov in izbrati najboljše avtomobile leta. Merila glasovanja temeljijo na enakih načelih, ki vodijo vsakega voznika pri izbiri avtomobila. Ne izbirajo »ženski avto«, saj takšna kategorija ne obstaja, ampak izbirajo najboljši avto z vidika žensk kot uporabnic, strokovnjakinj in potrošnic. Pri glasovanju upoštevajo vidike, kot so varnost, kakovost, cena, dizajn, enostavnost vožnje, prednosti in okoljski odtis.