Jeep Renegade proglašen za “SUV Urbain de l’Année”

18 March 2019

  • Bralci francoske revije SUV Crossover so izglasovali Jeep Renegade za “urbani SUV leta 2019”
  •  

    Po besedah glavnega urednika revije Juliena Renavanda, “je Jeep Renegade po večletni prisotnosti v segmentu mestnih SUV vozil, in po estetski ter tehnični prenovi, pripravljen, da ponovno zavzame mesto na vrhu svoje kategorije. Povratek so bralci toplo pozdravili in so navdušeni nad obliko in lastnostmi prenovljenega SUV-ja.”

    Ponudba motorjev in različic, ki so na voljo za Jeep Renegade, se je še posebej dobro odrezala pri francoskih kupcih, saj je bil Renegade najbolje prodajan model Jeep v Franciji od svojega prihoda na trg leta 2014.

    Uvedba novih, učinkovitih turbobencinskih motorjev – 1,0-litrskega trivaljnega motorja z 89 kW (120 KM) in 1,3-litrskega štirivaljnega motorja s 112 kW (150 KM) ali 134 kW (180 KM) – kaže, da ima Renegade prepričljivo ponudbo tako v smislu tehnologije kot novih funkcij.

    Priključno hibridno električno vozilo Jeep Renegade, ki je bilo predstavljeno kot svetovna premiera na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi, uteleša ne tako oddaljeno prihodnost tega SUV vozila. Najavljene funkcije bodo povečale njegovo zmogljivost in hkrati zadovoljile nove zahteve glede mobilnosti, ki, predvsem v mestnih središčih, kličejo po rešitvah, usmerjenih k spoštovanju okolja.