Jeep® na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2019

05 March 2019

  • Na 89. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi bodo predstavljene najnovejše dopolnitve razširjene palete vozil Jeep®.
  • V središču pozornosti so modeli posebne serije Jeep®, vključno z novo “S” serijo, ustvarjeno za poudarjanje športnosti znamke.
  • Prvenec neustavljivega modela Cherokee Trailhawk dopolnjuje osveženo paleto specializiranih terenskih različic Traihawk.
  • V Ženevi bo razkrita drzna in izrazita osebnost modela Compass Night Eagle.
  • Jeep® Grand Cherokee, ki je ustvaril kategorijo premijskih SUV-ov, krepi svoj referenčni položaj z novim S Limited in prenovljeno notranjostjo.

 

Blagovna znamka Jeep® bo na 89. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila zbirko pomembnih novosti.

Leto 2018 je bilo za znamko Jeep® v Evropi najuspešnejše doslej. Z rekordno prodajo na številnih trgih po vsej celini je bila znamka Jeep® najhitreje rastoča blagovna znamka v regiji, prodaja pa se je v primerjavi z letom 2017 povečala za 56 odstotkov. To je bilo peto leto neprekinjene rasti v Evropi in tretje, v katerem je obseg prodaje presegel 100.000 avtomobilov. Jeep Compass je bil najbolje prodajan model v ponudbi, sledil pa mu je Jeep Renegade, ki bo tudi v prihodnje eden izmed najbolj prodajanih vozil v svojem segmentu. Na tretjem mestu je nova generacija modela Wrangler, ki je zabeležil svoje najboljše leto doslej v Evropi in 86-odstotno rast prodaje v primerjavi z letom 2017. Na podlagi teh izjemnih rezultatov bo blagovna znamka Jeep na sejmu predstavila nekaj novih modelov posebne serije, ki bodo odgovorili na nenehno in rastoče povpraševanje Jeepovih navdušencev.

  • Nova serija “S” – posebna izdaja “S” za modele Renegade, Compass, Cherokee in Grand Cherokee bo doživela evropski prvenec na avtomobilskem salonu v Ženevi.
  • Novi Cherokee Trailhawk dopolnjuje družino Trailhawk in s tem zaključuje krog Jeep terenskih vozil, ki se ponašajo s prestižnim nazivom “Trail Rated”, simbolom, ki omogoča uspešno spopadanje tudi z najzahtevnejšimi terenskimi izzivi.

 

Nova serija “S”

Predstavljena bo novo serijo Jeep modelov; serija “S”. Izdelana za modele Renegade, Compass, Cherokee in Grand Cherokee, nova serija “S” močno krepi športno in mestno privlačnost vozil Jeep, medtem ko ponovno potrjuje svoje legendarne terenske sposobnosti. Predstavlja vrednote svobode, pristnosti, pustolovščine in strasti, ki pripadajo blagovni znamki Jeep v urbanem okolju vsakodnevnih voženj, kot tudi drugod.

 

Novi Jeep Renegade “S”

Novi Jeep Renegade “S” je izdelan na osnovi najzmogljivejše različice Limited in se ponaša s še bolj športnim videzom,  črno streho in poudarki v barvi Granite Crystal, tako na legendarni maski hladilnika s sedmimi režami, kot na več značkah (“4×4”, “Jeep”, “Renegade” in “S”). Posebne strešne letve in ekskluzivna 19-palčna aluminijasta platišča dopolnjujejo zunanji videz modela posebne izdaje. Športna privlačnost nove posebne serije “S” se nadaljuje v notranjosti, kjer premijski sedeži in usnjen volan še dodatno krepi voznikovo okolje. Na voljo pa je tudi vrsta uporabniku prijaznih tehnologij, vključno z inovativnim 8,4-palčnim navigacijskim sistemom UconnectTM, ki združuje Apple CarPlay in Android AutoTM. Nadaljnje ekskluzivne funkcije za udobje in varnost vključujejo prilagodljivi tempomat (ACC), sistem opozarjanja na čelno trčenje, dvopodročno samodejno klimatsko napravo, prednje in zadnje parkirne senzorje ter Full Pack LED, ki vključuje dnevne luči, prednje žaromete, meglenke in zadnje luči v LED tehnologiji. Pod motornim pokrovom modela je na voljo nov 1,3-litrski turbobencinski motor T4 s 180 KM, v kombinaciji z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom. Ponudba motorjev vključuje tudi 1,3-litrski turbobencinski motor T4 s 150 KM, 1,6-litrski turbodizelski motor Multijet II, opremljen s šeststopenjskim ročnim ali šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko (DDCT), in 2,0-litrski turbodizelski motor Multijet II 4×4, kombiniran z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom. Legendarna Jeepova terenska sposobnost je zagotovljena zahvaljujoč naprednemu sistemu štirikolesnega pogona, zapori zadnje preme, nadzoru oprijema Selec-Terrain in sistemu za pomoč pri speljevanju v klanec.

Jeep Renegade “S” bo predstavljen na izbranih evropskih trgih predvidoma v drugem četrtletju letošnjega leta.

 

Novi Jeep Compass “S”

Novi Compass “S” ponuja prefinjeno obliko in napredno opremo, ustvarjeno za stranke, ki želijo izstopati. Poleg najsodobnejše tehnologije za terensko vožnjo, ponuja tudi izjemno dinamiko mestne vožnje in je opremljen z več kot 70 pasivnimi in aktivnimi varnostnimi sistemi. Jeep Compass “S” ima dvobarvno zunanjost Pearl White s črno streho in nova posebna 19-palčna aluminijasta platišča. Enako edinstveno končno obdelavo je mogoče najti tudi na značkah (“4×4”, “Jeep” in “S”), sprednji maski hladilnika, zunanjih okvirjih meglenk, spodnji maski v odbijaču in značilnih obrobah na oknih. Notranjost se ponaša z oblazinjenem iz črnega usnja s kontrastnim volframovim šivom, sredinsko konzolo v barvi Gun Metal

 

eloksirane površine in najboljšo povezljivost, katero omogoča 8,4-palčni navigacijski sistem UconnectTM. Druge značilnosti te posebne izdaje so Bi-ksenon žarometi, samodejno uravnavanje dolgih luči, električna vrata prtljažnika, prilagodljivi tempomat (ACC), zvočni sistem Beats in električni sedeži z osemsmerno nastavitvijo. Poganja ga 2,0-litrski turbodizelski motor Multijet s 170 KM, v kombinaciji z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Ponudba motorjev, ki je na voljo v novem “S”, vključuje tudi 1,4-litrski turbobencinski motor s 140 ali 170 KM (v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim ali devetstopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom), 1,6-litrski turbodizelski motor Multijet II, ki razvije 120 KM z ročnim menjalnikom, in 2,0-litrski turbodizelski motor s 140 ali 170 KM, ki je kombiniran z devetostopenjskim samodejnim menjalnikom.

Novi Jeep Compass “S” bo predstavljen v prodajnih salonih Jeep v Evropi predvidoma v drugem četrtletju letos.

 

Novi Jeep Cherokee “S”

Novi model posebne izdaje Cherokee “S” prinaša drzno, športno konotacijo evoluciji najbolj sposobnega srednje velikega SUV-a, ki mu niso tuje niti zahteve sodobnega mestnega življenja, niti pustolovščine izven utrjenih poti. Novi model posebne izdaje “S” se ponaša s športno privlačnostjo, ki jo posredujejo značilne oblikovne iztočnice, združene s specifično notranjo vsebino, ki jo navdihujeta udobje in razkošje. Z vzpostavitvijo ravno pravega ravnovesja tradicije, napredne tehnologije, izdelave in oblikovanja, je bil zunanji slog nove posebne izdaje navdihnjen z bolj razkošno, premijsko naravo družine Jeep in izražen v dobro uravnoteženem, sodobnem paketu z zunanjostjo v barvi Pearl White. Zunanjost novega modela Cherokee “S” še dodatno poudarijo posebna 19-palčna aluminijasta platišča, sprednja maska in odbijač in oznaka “S”  v barvi karoserije ter poudarki satenastega sijaja na značkah “Jeep” in “4×4”.

Potniška kabina je opremljena z inovativno tehnologijo in nudi veliko prostora v prefinjenem okolju, ki ga zaznamujejo dovršene oblike in materiali najboljše kakovosti. Izjemna pozornost do podrobnosti je izražena z oblazinjenjem v usnju napa črne barve s kontrastnim volframovim šivom na sedežih, naslonih za roke in sredinski konzoli ter z izbranimi funkcijami, ki zagotavljajo najvišjo raven udobja. Dodatna oprema vključuje 8,4-palčni navigacijski sistem UconnectTM z integracijo Apple CarPlay in združljivost z Android AutoTM, prilagodljivi tempomat s sistemom Stop & Go, aktivni omejevalnik hitrosti, sistem opozarjanja na čelno trčenje (različica Plus) s prepoznavanjem pešcev, napredno pomoč pri zaviranju, opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu (različica Plus), sistem za spremljanje mrtvih kotov, opozorilo na prečni promet za vozilom, funkcijo Keyless Enter-N-GoTM, sprednje in zadnje parkirne senzorje ter pomoč za vzporedno in pravokotno parkiranje. Vse te funkcije zagotavljajo udobje, varnost in moč – slednja je na voljo z zmogljivim 2,0-litrskim turbobencinskim motorjem z 270 KM, kombiniranim z devetostopenjskim avtomatskim menjalnikom in štirikolesnim pogonom, ki dopolnjuje paleto motorjev za novega Cherokeeja.

V Evropi je komercialno lansiranje novega Cherokeeja “S” predvideno za drugo četrtletje leta.

 

Jeep Grand Cherokee “S” Limited

Jeep Grand Cherokee je ustvaril kategorijo premijskih SUV-ov že pred 26-imi leti. Z več kot šest milijonov prodanih avtomobilov od prve predstavitve še naprej predstavlja merilo v svoji kategoriji in letos to nadaljuje z novim “S”  Limited. Na osnovi nivoja opreme Limited, novi “S” Limited izstopa s svojim edinstvenim, drznim in športnim slogom. Zunanjost se odlikuje po značilnih oblikovnih iztočnicah modela Grand Cherokee SRT – SUV-a, ki združuje dirkaško zmogljivost z Jeepovo terensko sposobnostjo. Sprednji in zadnji odbijači se ponašajo s posebnim oblikovanjem v barvi Granite Crystal. Novi model posebne izdaje je opremljen s pokrovom motorja v slogu zmogljivega SRT, medtem ko stranska pragova in nepogrešljive Jeepove razširitve blatnikov, ki prikličejo v spomin moč in eleganco, delujejo izjemno privlačno. Zunanjost je dopolnjena s poliranimi zaključki izpušnih cevi in 20-palčnimi aluminijastimi platišči v barvi Granite Crystal, vključno s kromiranimi kolesnimi maticami.

Športna privlačnost se odraža tudi v potniški kabini, kjer se nadaljuje tema “zatemnitve” zunanjosti vozila, skupaj z vgrajeno novo sredinsko konzolo v barvi Piano Black. Notranjost ponuja tudi posebna perforirana prednja sedeža s funkcijo zračenja, ki sta oblečena v usnje in imata ogrevani sedeži blazini ter naslonjali. Novi visokotehnološki paket informativno-razvedrilnih vsebin krepi privlačnost, medtem ko novi “S” Limited ponuja tudi premijski zvočni sistem Alpine z digitalnim ojačevalnikom, funkcijo Active Noise Cancellation, devetimi zvočniki in globokotoncem ter najnovejšo generacijo 8,4-palčnega navigacijskega sistema Uconnect™ z zaslonom na dotik, Apple CarPlay in Android AutoTM.

 

Novi Jeep Cherokee Trailhawk

Različica Trailhawk srednje velikega SUV-a – Cherokee – je namenjena strankam, ki si želijo najboljše v smislu terenske zmogljivosti. Modeli Trailhawk ne utelešajo le brezkompromisnega pristopa, ki označuje vsako posamezno vozilo z nezamenljivo masko s sedmimi režami, ampak tudi njihovo legendarno terensko sposobnost, katera predstavlja neposredno in nezamenljivo povezavo s koreninami blagovne znamke. Ponujajo najboljše v smislu mojstrstva štirikolesnega pogona v vsakem segmentu, kjer je prisotna blagovna znamka Jeep. Prvi model Trailhawk je bil predstavljen na sedanji generaciji Cherokee, lansirani leta 2014, sledili pa so ji modeli Renegade, Grand Cherokee in Compass. Družina Trailhawk s ponosom nosi znamenito značko “Trail Rated”, ki se podeli šele, ko vozilo uspešno prestane številna naporna testiranja na najtežjih terenih na svetu.

 

Z agresivnim videzom in držo ponazarja “pripravljenost premagovanja terena” kot najbolj sposoben srednje velik SUV v svoji kategoriji. Trailhawk je opremljen z Jeepovo terensko opremo, 17-palčnimi terenskimi pnevmatikami, agresivnim vstopnim in izstopnim kotom, edinstveno masko ter ščitniki podvozja, vključno z dodatnim 2-centimetrskim tovarniškim odmikom od tal. Njegova neprekosljiva sposobnost 4×4 je izboljšana s sistemom Jeep Active Drive Lock in zaporo zadnjega diferenciala, ki povečuje oprijem na ekstremnih terenih, ter Selec-Terrain s petimi načini, vključno z Rock, ki je ekskluziven za opremo Trailhawk.

 

Jeep Cherokee Trailhawk se ponaša z vstopnim kotom 29,9 stopinje, izstopnim kotom 32,2 stopinje in prehodnim kotom 22,9 stopinje. Oddaljenost vozila od tal je enaka 22 cm.

 

Jeep Cherokee Trailhawk sledi Jeepovi tradiciji “Trail Rated”. Značka “Trail Rated” potrjuje, da je bil zasnovan s poslanstvom, da deluje v številnih zahtevnih terenskih pogojih, ki jih opredeljuje pet ključnih kategorij zmogljivosti: oprijem, oddaljenost od tal, okretnost, artikulacija koles in vožnja čez vodo. Vozilo, ki ga poganja novi 2,0-litrski turbobencinski motor z močjo 270 KM in 400 Nm navora v kombinaciji z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom, je opremljeno s prednjimi in zadnjimi parkirnimi senzorji, prilagodljivim tempomatom, 8,4-palčnim navigacijskim sistemom UconnectTM s podporo za Apple CarPlay in Android AutoTM, nastavljivim 7-palčnim TFT barvnim zaslonom in premijskim zvočnim sistemom z devetimi zvočniki in globokotoncem. Celoten nabor varnostne opreme obsega aktivni omejevalnik hitrosti, sistem opozarjanja na čelno trčenje (različica Plus) s prepoznavanjem pešcev, napredno pomoč pri zaviranju, opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu (različica Plus), sistem za spremljanje mrtvih kotov, opozorilo na prečni promet za vozilom, funkcijo Keyless Enter-N-Go™ ter pomoč za vzporedno in pravokotno parkiranje.

 

Novi 2,0-litrski bencinski motor bo svoj evropski prvenec doživel v modelu Cherokee Trailhawk in se bo tako pridružil 2,2-litrskemu turbodizelskemu motorju, ki je na voljo v modelu Cherokee vse od njegovega prihoda na trg. Ta motor je na voljo v vseh različicah 4×4 (razen za različico Sport). Novi 2,0-litrski bencinski motor bo edina možnost motorizacije za Cherokee Trailhawk.

 

Jeep Compass Night Eagle

Posebna izdaja Night Eagle daje obliki Compassa dodatno ekskluzivnost in tako prinaša Jeepovemu kompaktnemu križancu segmenta SUV C bolj drzen, športen videz. Zunanjost je obdelana s črnimi poudarki, medtem ko je vozilo opremljeno z bogatim seznamom standardne opreme. Temen videz, ki je ena od posebnosti posebne izdaje Night Eagle in ki je pred kratkim zaznamoval tudi druge modele Jeep, odlično dopolnjuje nepogrešljiv slog Compassa. Maska hladilnika in okvirji meglenk ter halogenskih žarometov so črne barve visokega sijaja, kar daje agresiven videz sprednjemu delu vozila. Značilne obrobe na oknih so črne barve, znački “Jeep” in “4×4” pa povzemata temno temo, ki jo je mogoče občudovati prek celotne zunanjosti tega posebnega modela. Compass Night Eagle je opremljen z 19-palčnimi pnevmatikami, nameščenimi na črnih aluminijastih platiščih visokega sijaja s končno obdelavo diamantnega reza, ki še nadalje poudarijo njegovo agresivno držo. Posebna značka Night Eagle dopolnjuje videz novega modela posebne izdaje.

 

Z zunanjostjo v barvi Laser Blue s črno streho in notranjostjo v kombinaciji tkanine in tehničnega usnja, je Compass Night Eagle na voljo z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s 140 KM in ročnim menjalnikom. Model je opremljen z 8,4-palčnim radijskim in navigacijskim sistemom UconnectTM z zaslonom na dotik, kamero za vzvratno vožnjo ParkView z dinamično mrežo in pomočjo pri parkiranju zadaj.