Jeep Grand Cherokee ponovno prejel nagrado »MotorWeek Drivers’ Choice«

23 February 2024

  • Grand Cherokee je drugo leto zapored zmagal v kategoriji »najboljši srednje velik SUV«, zahvaljujoč svojim voznim in terenskih zmogljivostim ter obsežni modelni ponudbi, ki vključuje priključni hibrid Grand Cherokee 4xe model Grand Cherokee L s tremi vrstami sedežev (na voljo le na izbranih trgih v Evraziji).
  • Grand Cherokee 4xe je tehnološko najnaprednejši Jeep Grand Cherokee s štirikolesnim pogonom, ki zagotavlja 280 kW (380 KM) moči, 637 Nm navora, ter do 51 km dosega na električni pogon pri mestni vožnji.
  • Vse različice modela Grand Cherokee zagotavljajo izvrstno vozno dinamiko ter neprekosljivo zmogljivost s pomočjo treh sistemov 4×4 – Quadra-Trac I, Quadra-Trac II in Quadra-Drive II.

Jeep Grand Cherokee je na podelitvi nagrad »MotorWeek Drivers’ Choice Awards 2024« že drugo leto zapored  zmagal v kategoriji »najboljši srednje velik SUV«.

“Jeep Grand Cherokee je ponovni zmagovalec izbora za najboljši srednje velik SUV leta,” je dejal John Davis, avtor in voditelj oddaje MotorWeek. “Prepričani smo, da je ponudba različic modela Grand Cherokee kos skoraj vsemu, kar od vozila pričakujejo sodobne, pustolovščin željne družine. Po desetletjih proizvodnje modela, peta generacija Grand Cherokee popolnoma preseneča, ter v ponudbo prinaša podaljšano različico L s tremi vrstami sedežev (na voljo na izbranih evrazijskih trgih) in različico priključnega hibrida 4xe. Grand Cherokee PHEV se je izkazal za zelo priljubljenega, poleg tega pa dodaja pečat vse bolj pomembni okoljski drži znamke Jeep. Za znamko, ki temelji na dolgi zgodovini, je Grand Cherokee sodoben v vseh pogledih”.

MotorWeek v svoji 43. sezoni kot TV in digitalni medij, ki izvira iz avtomobilske revije, organizira vsakoletno  tekmovanje Drivers’ Choice, v katerem vozniki ocenjujejo vozila na podlagi njihovih voznih zmogljivosti, tehnologije, praktičnosti, porabe goriva in vrednosti.

“To, da je MotorWeek že drugo leto zapored Jeep Grand Cherokee proglasil za najboljši srednje velik SUV na podelitvi prestižnih nagrad »MotorWeek 2024 Drivers’ Choice Awards«, je še posebej dragoceno, saj pomeni nepristransko potrditev, da strankam ponujamo najboljši, najzmogljivejši in največkrat nagrajen športni SUV doslej,” je dejal William Peffer, vodja znamke Jeep za Severno Ameriko.

Tehnologija priključno hibridnega električnega vozila 4xe v vozilu Jeep Grand Cherokee omogoča zabavno, svobodno in pustolovsko vožnjo, po čemer slovijo vozila znamke Jeep, hkrati pa zagotavlja izjemno zmogljivost, varčnost z gorivom in prijaznost do okolja.

  • Trije izbirni načini vožnje: električni, hibridni in e-Save
  • Do 51 km povsem električnega dosega pri mestni vožnji
  • 280 kW (380 KM) največje moči in 637 Nm navora
  • Sistem Quadra Trac II 4×4 z dvostopenjskim razdelilnim gonilom in s prestavnim razmerjem 2,72:1 pri nizkem razponu
  • Razmerje pri plazenju 47,4:1
  • Grand Cherokee 4xe z oznako Trail Rated ima do 275 mm oddaljenost od tal in lahko prečka vodo do globine 610 mm (z dodatnim tesnjenjem baterijskega sklopa).

MotorWeek

MotorWeek je najdlje trajajoča in zelo gledana televizijska avtomobilistična serija. MotorWeek, ki se je začel leta 1981, je uvedel nov televizijski žanr in postal prva tedenska oddaja, ki je gledalcem ponudila  popoln pregled nad ponudbo avtomobilov in tovornjakov, nasvete za nego avtomobila in najnovejše novice iz avtomobilske industrije. Nagrajena serija, ki jo producira javna televizija Maryland (MPT), poteka že 41. sezono. MotorWeek, dobitnik številnih nagrad za avtomobilsko novinarstvo, je zanesljiv in zaupanja vreden vir avtomobilskih novic na televiziji in spletu.

MotorWeek, ki ga distribuira MPT po vsej državi in v tujini, se predvaja na 92 % televizijskih postaj PBS, na kabelski/satelitski televiziji MAVTV pa ga je možno spremljati tudi v živo. Programi MotorWeek so dostopni prek kanala PBS Living na Prime videu, ki je del Amazonove naročniške pretočne storitve. Odlomki oddaj so gledalcem na voljo na spletni strani programa MotorWeek.org in na kanalu YouTube. Gledalci lahko program MotorWeek všečkajo na Facebooku in sledijo seriji na Instagramu in Twitterju.