Jeep® Avenger osvojil naziv “Električni avtomobil leta 2023” na podelitvi nagrad TopGear.com

05 April 2023

  • Novi, popolnoma električni Jeep® Avenger je bil proglašen za “Električni avtomobil leta” in “Najboljši električni mestni avtomobil” na podelitvi nagrad com Electric Awards 2023.
  • Strokovno žirijo sta prepričali njegova zasnova in dostopnost.
  • Nagrade com Electric Awards podeljujejo najboljšim električnim avtomobilom v panogi.
  • Najnovejši nagradi bogatita seznam mednarodnih priznanj, ki jih je že osvojil Avenger, vključno z nazivom “Evropski avto leta 2023”.
  • Kompaktni SUV Jeep® Avenger, ki je bil zasnovan in izdelan v Evropi, je prvo električno vozilo (BEV) znamke Jeep®.

Novi, popolnoma električni Jeep® Avenger je prejel novo priznanje mednarodnih medijev – na podelitvi nagrad TopGear.com Electric Awards 2023, kjer ocenjujejo najboljša električna vozila v panogi, je bil imenovan za “Električni avtomobil leta” in “Najboljši električni mestni avtomobil”.

Jack Rix, urednik revije Top Gear, je ob imenovanju Avengerja  za “Električni avto leta” dejal: “Avenger je eden tistih avtomobilov, ki se jim vidi, da so jih zasnovali ljudje, ki so uživali v svojem delu. Ni prezapleten, je ravno prav privlačen, in ni predimenzioniran. Oblike, teksture, barve in grafika so sodobne in lepo usklajene. V osnovi gre za znano tehnologijo, ki je skrbno izboljšana in dobro izbrana, po primerni ceni. Je dostopna in ne ekskluzivna. To je za današnje čase zelo dobro.”

TopGear.com je prvo električno vozilo znamke Jeep nagradil tudi z nazivom “Najboljši električni mestni avtomobil” z obrazložitvijo: “Avenger je majhen – krajši od večine malih crossoverjev -, zaradi njegove oblike ga je mogoče zapeljati tudi v ozke ulice, črna plastična zaščita pa vas bo obvarovala pred morebitnimi praskami. Ker je pripravljen za vožnjo po blago zahtevnih terenih, se zaradi kratkih previsov in dolgega hoda vzmetenja brez težav spopade z grbinami in luknjami na cesti. S svojo višino omogoča udoben prevoz odraslih oseb tudi na zadnjih sedežih, kjer jim nudi dovolj prostora. Če seštejemo vse našteto, dobimo najboljši električni mestni avtomobil, ki je trenutno na voljo.”

Jules Tilstone, generalni direktor znamke Jeep za Združeno kraljestvo, pa je povedal: “Rad bi se zahvalil žiriji Top Gear, ki je Avengerja ocenila za najboljšo izbiro v ponudbi električnih vozil. Razveseljivo je, da smo z najnovejšo dvojno nagrado, prejeto na podelitvi Top Gear Electric Awards 2023, nadgradili precejšnjo medijsko prepoznavnost modela Avenger. Avenger je vodilni v naši ponudbi vozil ravno pravšnje velikosti na evropskem trgu in predstavlja pomemben korak naprej k naslednji generaciji elektrificiranih vozil Jeep.”

Najnovejši nagradi TopGear.com dopolnjujeta nedavno osvojena naziva, ki ju je prejel Jeep Avenger:  izbran je bil za ”Evropski avto leta 2023” (prvič v zgodovini znamke), in za najboljši družinski SUV po izboru članic žirije WWCOTY.

Novi Avenger je kompaktni SUV, ki je z dolžino štirih metrov umeščen v hitro rastoči B-SUV segment, drugi najhitreje rastoči segment vozil v Evropi po obsegu prodaje. Namenjen je aktivnim ljudem, ki iščejo SUV kompaktnih mer z veliko prostora in možnostmi za shranjevanje predmetov. Avenger je bil že od začetka zasnovan in izdelan kot vozilo znamke Jeep, ter pooseblja njen značaj v obliki kompaktnega SUV-ja z edinstveno kombinacijo zmogljivosti, sloga, funkcionalnosti in tehnologije.

Električni doseg do 400 km po ciklu WLTP in več kot 550 km po mestu. Novi električni pogonski sklop združuje edinstven 400-voltni elektromotor s 115 kilovati moči in najvišjim navorom 260 Nm ter novo baterijo s kapaciteto 54 kWh.

Predstavitev modela Jeep Avenger v Evropi označuje začetek naslednje faze elektrifikacije znamke Jeep – val BEV – s štirimi povsem električnimi vozili, ki bodo prišla na trg do leta 2025. Do konca leta 2030 bodo vsa vozila znamke Jeep, ki bodo prodana v Evropi, 100-odstotno električna.

O znamki Jeep

Jeep je legendarna znamka vozil z več kot 80-letno zgodovino, ki prinaša zmogljivosti, izdelavo in vsestranskost, ki jo ljubitelji SUV vozil cenijo na svojih potovanjih. Znamka Jeep vabi, da živite življenje s polnimi pljuči, saj ponuja široko ponudbo vozil, ki lastnikom zagotavljajo občutek varnosti za samozavestno premagovanje vseh poti.

Modelno paleto Jeep sestavljajo Avenger, Renegade, Renegade 4xe, Renegade e-Hybrid, Compass, Compass 4xe, Compass e-Hybrid; seznam pa zaokrožujejo Wrangler (zunaj EU), Wrangler 4xe in Gladiator. Legendarne terenske zmogljivosti vozil znamke Jeep so z uporabo elektrifikacije še izboljšane – v skladu z vizijo znamke o doseganju svobode brez emisij spreminjajo 4xe v novodobni 4×4.

*ocenjeni električni doseg po ciklu WLTP