Jeep® Avenger: odslej možnost prednaročil prek spletnega obrazca

12 January 2023

  • Ekskluzivno različico Opening Edition novega modela Jeep Avenger, prvega električnega SUV-ja znamke Jeep, je v Sloveniji odslej mogoče prednaročiti prek spletnega obrazca.
  • Novi Jeep Avenger je kompakten in vsestranski SUV, ki pooseblja stebra znamke: tehnologijo in zmogljivost.
  • Prve dobave novega električnega modela Jeep Avenger so predvidene v drugem četrtletju 2023.

Slovenski kupci lahko odslej prek spletnega obrazca oddajo prednaročilo za novi Jeep Avenger, prvi popolnoma električni SUV znamke Jeep, ki je premiero doživel na pariškem avtomobilskem salonu 2022. Novo vozilo je na nekaterih evropskih trgih rezerviralo že 10.000 potencialnih kupcev, z željo, da bi med prvimi naročili in odpeljali ekskluzivno različico Opening Edition modela Avenger. Prve dobave so predvidene za drugo četrtletje letošnjega leta.

Jeep Avenger  je eno izmed sedmih vozil v ožjem izboru za prestižni naziv »Car of the Year 2023«. Zmagovalec bo razglašen 13. januarja na avtomobilskem salonu v Bruslju. Tokrat je Jeep prvič med finalisti evropskega tekmovanja, ki nagrajuje vrhunske evropske avtomobile.

Novi Jeep Avenger bo na voljo s štirimi nivoji opreme – Avenger, Longitude, Altitude in Summit (Opening Edition). Že vstopni nivo opreme ponuja obilo zmogljivosti, tehnologije in povezljivosti ter ima doseg do 400 km po ciklu WLTP in več kot 550 km po mestu. Enostaven in hiter način polnjenja zagotavlja 30 km dosega v le treh minutah polnjenja.

Znamka Jeep je osredotočena na doseganje novih mejnikov. Med prednostmi električnega modela Avenger velja izpostaviti izjemen doseg in hitro polnjenje, zaradi česar je ta SUV popoln za vožnjo kamorkoli, bodisi po mestu ali podeželju, ter zagotavlja varno, zabavno, udobno in dinamično vozno izkušnjo.

Pristen, 100-odstotno električni Jeep

Jeep Avenger je prvo popolnoma brezemisijsko vozilo in nova vstopna točka v ponudbi znamke Jeep. Novi SUV, ki je zabaven in razburljiv, je namenjen aktivnim ljudem, ki iščejo vozilo kompaktnih dimenzij z najsodobnejšimi tehnološkimi funkcijami. Model je zasnovan za potrebe evropskih strank, saj ga odlikujejo naslednje lastnosti:

  • Funkcionalna zasnova: zasnovan je tako, da nudi 360-stopinjsko zaščito in popolno svobodo gibanja. Da bi zmanjšali poškodbe, ki nastanejo pri trkih pri nizkih hitrostih, je Avenger opremljen z zaščitenimi žarometi, ploščami za zaščito podvozja spredaj in zadaj ter plastičnimi oblogami okrog celotne karoserije, ki se dvigajo na mestih, kjer je možnost poškodb največja. Nove zaščitne plošče na sprednjem in zadnjem odbijaču so narejene iz barvnega polimera; če se opraskajo, ne izgubijo barve in poškodbe niso vidne. Avenger je posebej zasnovan kot idealni sopotnik na potovanjih po urbanih poteh in brezpotjih.
  • Kompaktne mere: čeprav je obdržal značilno kakovost in lastnosti SUV vozil znamke Jeep, je z dolžino 4,08 metra najkompaktnejši Jeep, v njem pa se lahko udobno prevaža pet oseb.
  • Prostorna in vsestranska notranjost z veliko prostora za najrazličnejše predmete: v notranjosti ponuja 34 litrov odlagalnih površin in prostora za shranjevanje. Prtljažni prostor je s 355 litri prostornine pri električni različici prav tako prostoren in vsestranski, zadnja odprtina pa meri več kot meter v širino.
  • Trajnostni pogon in hitro polnjenje: zahvaljujoč električnemu dosegu do 400 km po ciklu WLTP in več kot 550 km po mestu ter preprostemu in hitremu načinu polnjenja je to popolno vozilo za sodobne uporabnike, ki želijo vozno izkušnjo brez stresa. S 100-kW kablom Mode 4 tri minute polnjenja – toliko potrebujemo za kratko kavo – pri enosmernem toku in priklopu na hitro javno polnilno postajo zadostujejo za 30 km vožnje, kar je povprečna dnevna razdalja, ki jo prevozi voznik v Evropi.
  • Najsodobnejše tehnologije: celotna serija naprednih sistemov za pomoč voznikom ADAS, ki v električni različici vozila omogočajo avtonomno vožnjo druge stopnje, ter popolnoma digitalna in povezana izkušnja s skupno diagonalo vseh zaslonov 20,5 palca, sestavljenih iz zaslona radia Uconnect z diagonalo 10,25 palca in digitalne instrumentne plošče z diagonalo 10,25 palca.
  • Popolnoma povezani: zahvaljujoč storitvam Uconnect™ Services in mobilni aplikaciji Jeep® lahko stranke ostanejo v stiku z Avengerjem kjerkoli in kadarkoli. Nastavitev urnika polnjenja in temperature v notranjosti je povsem preprosta in hitra, v aplikaciji prek funkcije E-Control: uporabnik lahko izbere čas za polnjenje in upravlja pripravo vozila. Lahko tudi preveri preostalo raven napolnjenosti baterije, poišče najbližjo javno polnilnico in preveri njeno razpoložljivost, ob tem pa ima pod nadzorom zgodovino polnjenj ter še veliko več.

Avenger, ki pooseblja koncept »elektrificirana svoboda«, ponuja značilno zmogljivost znamke Jeep v kompaktnih merah in zagotavlja brezskrbnost v vseh vremenskih razmerah. Jeep Avenger je okreten, odziven in nudi užitek v vožnji; zahvaljujoč takojšnjemu navoru pa nudi dinamično zmogljivost in zaradi tihega delovanja izstopa iz množice.

jeep
jeep avenger