Jeep® Avenger dosegel 100.000 naročil – uspeh, ki premika Jeep na novo raven

21 June 2024

  • Jeep® Avenger, ki je bil leta 2023 proglašen za Evropski avto leta, je dosegel izjemno prepoznavnost in priljubljenost; s 100.000 naročili strank potrjuje svoj uspeh na trgu.
  • Jeep Avenger, ki postavlja nove standarde v segmentu B-SUV vozil, še naprej združuje napredno tehnologijo z ikonično zasnovo Jeep, kar zagotavlja neprimerljivo vozno izkušnjo.
  • Z uvedbo novega e-Hybrida in prihajajočega modela 4xe, Jeep Avenger še naprej ostaja priljubljen pri kupcih, saj s svojim etosom »svobode izbire« ponuja široko paleto treh motorjev, dveh menjalnikov in kmalu možnost pogona na vsa štiri kolesa.

 

Jeep® Avenger še naprej na novo opredeljuje standarde v močno konkurenčnem segmentu B-SUV vozil na evropskem trgu. Ta edinstven model, ki je bil proglašen za Evropski avto leta 2023, je od lansiranja konec leta 2022 prejel impresivnih 100.000 naročil. S tem mejnikom Jeep Avenger, ki ga proizvajajo in tržijo v Evropi, še naprej utrjuje svoj status pionirja v B-SUV segmentu, ter poudarja DNK znamke Jeep: svobodo, avanturo, strast in zabavno vožnjo.

Eric Laforge – vodja znamke Jeep za območje razširjene Evrope, je dejal: ”Ko praznujemo izjemen uspeh modela Jeep® Avenger, ne gre le za številke ali nagrade; gre za odločno prizadevnost strankam ponuditi svobodo izbire za zadovoljitev njihovih potreb po mobilnosti in zagotavljanje neprimerljive vozne izkušnje. Z osupljivimi 100.000 prejetimi naročili je Avenger dokaz naše neomajne predanosti inovacijam in kakovosti, redefiniranju standardov, postavljanju novih in puščanju neizbrisnega pečata v segmentu B-SUV in širše.”

Svoboda izbire

Doseganje tega mejnika lahko pripišemo utelešenju Avengerja kot enega najučinkovitejših izrazov tipične svobode, povezane z znamko Jeep. Ta etos “svobode izbire” poudarja osrednjo vlogo kupcev in njihovih potreb ter ponuja možnost izbire med tremi motorji, dvema menjalnikoma in kmalu tudi možnostjo štirikolesnega pogona. Po predstavitvi prvega popolnoma električnega vozila z ikonično značko Jeep, ki označuje pomemben premik k trajnosti, je znamka razširila modelno ponudbo s predstavitvijo novega modela Avenger e-Hybrid. Ta razširitev omogoča voznikom prilagodljivo izbiro, ki ustreza njihovim željam in zahtevam. Jeep pripravlja še predstavitev težko pričakovanega modela Avenger 4xe, s čimer poudarja svojo stalno predanost inovacijam na področju avtomobilizma. Uspeh modela Avenger še povečuje izjemno zmogljiva različica BEV, ki predstavlja 25 % celotne prodaje, kar nakazuje pomemben premik k rešitvam trajnostne mobilnosti.

e-Hybrid tehnologija

Jeep Avenger e-Hybrid je zasnovan tako, da strankam omogoča brezhiben prehod v 100-odstotno električni svet. Opremljen z naprednim 48-voltnim hibridnim sistemom, Avenger e-Hybrid zagotavlja izkušnjo, podobno kot polno hibridno vozilo. Pogonski sklop vključuje motor z notranjim zgorevanjem s 74 kW (100 KM), ki je povezan z električnim motorjem z 21 kW, integriranim v 6-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko. Ta nastavitev vključuje 48-voltni zaganjalnik z jermenskim pogonom, ki zagotavlja gladek prehod na električni pogon in dodatno zmanjšuje emisije CO2.

Litij-ionska baterija e-Hybrida z zmogljivostjo 0,9 kWh, nameščena pod voznikovim sedežem, ohranja prostor v kabini enak kot pri bencinski različici. Vozilo inteligentno preklaplja med tipi pogona na podlagi pogojev vožnje v realnem času, ravni napolnjenosti baterije in drugih nadzorovanih parametrov, kar zagotavlja izjemno zmogljivost v različnih voznih pogojih. Ta inteligentni sistem se tekoče prilagaja zahtevam na cesti, ne glede na to, ali deluje v tihem, popolnoma električnem načinu med zagonom, v učinkovitem hibridnem načinu pri potovalni hitrosti ali izkorišča moč motorja z notranjim izgorevanjem med pospeševanjem.

4xe – zmogljivost štirikolesnega pogona za še več zabave in svobode

Predstavitev modela Jeep Avenger 4xe, ki ga bo mogoče naročiti konec leta 2024, je pomemben mejnik za znamko, saj predstavlja velik napredek tako z vidika tehnologije kot oblikovanja. Avenger 4xe se ponaša z inovativnim pogonskim sklopom, ki združuje prednosti hibridnega sistema z najsodobnejšo tehnologijo štirikolesnega pogona. Osrednji del te nastavitve je zmogljiv hibridni sistem 48 V, ki vključuje 1,2-litrski turbo motor s 101 kW (136 KM), ki ga dopolnjujeta dva elektromotorja z 21 kW spredaj in zadaj. Sistem, povezan s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko, omogoča popolnoma električno vožnjo pri nizkih hitrostih prek vgrajenega elektromotorja. Vozilo ima tudi funkcijo E-Boost, ki v športnem načinu vožnje še izboljša zmogljivosti. Pogonski sklop 4xe prav tako zagotavlja izjemno zmogljivost, saj doseže največjo moč 101 kW (136 KM) in najvišjo hitrost 194 km/h.

Ker se Jeep Avenger še naprej razvija in navdušuje, njegova pot še zdaleč ni končana. S prihajajočo izdajo modela Jeep Avenger 4xe in nenehnim napredkom v hibridni tehnologiji, Jeep ne le izpolnjuje zahteve današnjih voznikov, ampak tudi oblikuje prihodnost znamke Jeep v Evropi.

Znamka Jeep®

Jeep® je legendarna znamka vozil z več kot 80-letno zgodovino, ki prinaša visoke zmogljivosti, prefinjeno izdelavo, visoko tehnologijo in vsestranskost, kar ljubitelji SUV vozil cenijo na svojih potovanjih. Znamka Jeep vabi, da živite življenje s polnimi pljuči, saj ponuja široko ponudbo vozil, ki lastnikom zagotavljajo občutek varnosti za samozavestno premagovanje vseh poti.

Legendarne terenske zmogljivosti vozil znamke Jeep so z uporabo elektrifikacije še izboljšane – v skladu z vizijo znamke o doseganju svobode brez emisij spreminjajo 4xe v novodobni 4×4. Vsa vozila znamke Jeep bodo do leta 2025 na voljo v elektrificirani različici.