Italijanski karabinjerji prevzeli vozila Jeep® Wrangler v posebnih barvah

06 July 2018

  • Prevzem vozil še dodatno krepi močno vez med karabinjerji, italijansko državno policijo, in skupino FCA.
  • To je poseben odnos, ki se osredotoča na varnost.
  • Najbolj legendarni model znamke Jeep bo noč in dan patruljiral po plažah med mestoma Cattolica in Bellaria.
  • Ta varnostni ukrep, ki je bil prvič sprejet v Italiji, bodo omogočale neprekosljive terenske zmogljivosti modela Jeep® Wrangler.
  • Legendarni SUV lahko premaga vse terene ter tako zagotavlja stalni nadzor in hitro posredovanje za preprečevanje kriminala ter zaščito prebivalcev in turistov.
  • Vsestranskost in funkcionalnost Jeepovega SUV-ja omogočata neskončne možnosti vožnje z največjo mero varnosti.

Italijanski karabinjerji so prevzeli posebna vozila Jeep®Wrangler, s katerimi bodo to poletje za zaščito prebivalcev in turistov patruljirali po plažah Romanje.

Vozilo v vpadljivi barvi policije je bilo danes popoldne predstavljeno v Rimu na slovesnosti v prostorih visokega poveljstva karabinjerjev, kjer so bili prisotni vrhovni poveljnik Giovanni Nistri, podpoveljnik Riccardo Amato, generalni direktor skupine FCA Sergio Marchionne ter operativni direktor za območje Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike Alfredo Altavilla.

Policija bo model Wrangler uporabljala za nadzor riviere v Romanji oziroma natančneje 30-kilometrske plaže med mestoma Cattolica in Bellaria, kar vključuje priljubljeni letovišči Rimini in Riccione.
Takšna operacija, ki je zasnovana za zagotavljanje še večje zaščite in varnosti med glavno poletno sezono, bo v Italiji izvedena prvič.

Model Wrangler je sinonim za terensko odličnost, karabinjerji pa bodo prejeli različico z 2,8-litrskim turbodizelskim motorjem CRD s samodejnim menjalnikom. Njegove edinstvene lastnosti dodatno izboljšuje visokozmogljivi paket prilagoditev Mopar® One Pack, s katerim lahko vozilo popolnoma varno premaguje tudi najbolj skrajne terenske razmere. Paket vključuje komplet dvignjenega vzmetenja za 50,8 milimetra proizvajalca Fox Performance, sprednji stabilizator, črna lita platišča R17 x R8,5 Performance Gladiator, velike pnevmatike R32 za terensko vožnjo, oblikovane kolesne zavesice spredaj in zadaj ter stranske podaljške blatnikov.

Poleg tega je legendarni Jeepov SUV opremljen z vrsto posebnih funkcij za karabinjerje, vključno s policijskimi lučmi, sireno s teleskopskim stojalom, nosilcem za mitraljez, dvema nosilcema za policijski lopar in prenosnim radiem.

Neustavljivo vozilo s štirikolesnim pogonom bo s polno opremo karabinjerjem zagotavljajo 24-urno prisotnost in omogočalo hitro odzivanje patrulje na morebitne incidente ob obali, saj se napredni sistem štirikolesnega pogona lahko brez težav prilagodi vsem terenom, vključno s cestišči in peščenimi plažami. Karabinjerji zagotavljajo, da so ljudje povsod varni, Jeep Wrangler pa jim omogoča, da pridejo tja, kjer jih potrebujejo.

Znamka Jeep izvira iz vojske: Jeep Wrangler je pravi naslednik terenskega vozila Willys-Overland MA/MB iz leta 1941, iz katerega je nastala Jeepova legenda. V spominu je ostalo ne le kot simbol svobode, temveč tudi kot reševalno vozilo, ki se je med drugo svetovno vojno izkazalo kot neprecenljiv transporter, izvidniško vozilo in rešilni avtomobil.
Z razvojem modela so nastali klasični oblikovni elementi, ki še danes vsakemu Jeepu dajejo značilen slog. Model 1945 CJ-2A je že vključeval mrežo hladilnika s sedmimi režami, sčasoma pa je ta oblikovalski prijem postal eden najpristnejših in najbolj legendarnih simbolov znamke. Od takrat znamka ostaja zvesta svojim koreninam, hkrati pa se odločno ozira v prihodnost. Druge oblikovne značilnosti vključujejo okrogle žaromete, trapezaste blatnike in skoraj navpično vetrobransko steklo.

Poleg modela Jeep Wrangler je bilo na uradni slovesnosti predstavljenih tudi veliko drugih modelov iz ponudbe skupine FCA, ki so v policijskih barvah odražali zgodovinsko partnerstvo med skupino in karabinjerji. Ta povezava se je začela po drugi svetovni vojni, ko so vsi patruljni avtomobili policije na mreži hladilnika razkazovali znamko Alfa Romeo, od modela Giulietta do njegovega neposrednega naslednika, modela Giulia. Zlasti slednji je bil avtomobil, ki je v 70. letih prejšnjega stoletja uvedel najsodobnejše koncepte ter vrhunsko hitrost in okretnost združeval z izjemno zanesljivostjo. Ko so se potrebe sčasoma spremenile in razvile, je skupina policiji dobavljala avtomobile z različnimi lastnostmi, da bi zadostili vsem zahtevam. Tako je bil danes na primer razstavljen vrhunski model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, ki se je uporabljal na posebnih misijah, kot so prevoz organov in krvi, in za spremstvo na uradnih slovesnostih. Predstavljeni so bili tudi model Alfa Romeo Giulietta in različni avtomobili Fiat: Tipo 5 Porte in Panda 4×4, okretni mestni avtomobil s terenskim značajem. Na ogled so bili postavljeni tudi dva modela Fiat Professional – Doblò in Ducato –, ki so jih uporabljali vodniki službenih psov in osebje za deaktiviranje bomb, ter Fiat Campagnola, prvo terensko vozilo, ki so ga v 50. letih prejšnjega stoletja uporabljali karabinjerji.

Danes se je model Wrangler pridružil modelu Renegade, ki ga policija že uporablja in je bil razstavljen na slovesnosti, da bi poudaril edinstveno vez z znamko Jeep, in tako dodatno razširil paleto vozil karabinjerjev, da bi uresničil trditev »Pridem povsod, naredim vse«, ki velja za vozila z izjemnimi lastnostmi za posebne misije na vseh terenih.