Eric Laforge imenovan za direktorja znamke Jeep® v Evropi

03 February 2023

Eric Laforge je bil 1. februarja 2023 imenovan za direktorja znamke Jeep® za območje razširjene Evrope. Na položaju je nasledil Antonello Bruno, ki je prevzela mesto direktorice znamke Peugeot za razširjeno Evropo.

Eric Laforge bo neposredno odgovoren Christianu Meunierju, izvršnemu direktorju znamke Jeep®, ter Uweju Hochgeschurtzu, izvršnemu direktorju skupine Stellantis za razširjeno Evropo.

Eric Laforge, ki je diplomiral na École Supérieure de Gestion et Finance (ESGF) v Parizu, je kariero pri FCA začel leta 1990. Po več letih nabiranja izkušenj pri FCA v Franciji in Italiji je postal izvršni direktor švicarske podružnice FCA in kasneje še izvršni direktor nemške podružnice FCA. V obdobju med letoma 2015 in 2018 je bil direktor Mopar Parts & Services za manjše trge ter nato v letih 2019 in 2020 še direktor za centralno Evropo (CH/B/NL/AT) za oddelka osebnih in lahkih dostavnih vozil.  Po enem letu vodenja znamke Fiat Professional je bil leta 2021 imenovan za direktorja lahkih dostavnih vozil v razširjeni Evropi.

Christian Meunier je ob menjavi vodstva izjavil: »Rad bi se zahvalil Antonelli Bruno za njene dosežke pri vodenju znamke Jeep v Evropi v zadnjih treh letih in uspehu novega, povsem električnega SUV-ja Jeep Avenger, ki je osvojil naziv Evropski avto leta 2023. Prepričan sem, da ima Eric Laforge vse potrebne veščine, da prevzame vajeti znamke Jeep v Evropi v tem pomembnem trenutku za našo znamko, ko nadaljujemo s širitvijo ponudbe povsem električnih vozil v regiji. Njegove 30-letne izkušnje na številnih področjih naše panoge bodo ključ do uspeha v prihodnje.«