Grand Cherokee


Grand Cherokee SRT® ponuja več vsega, kar pričakujete od kralja
športnih terencev. Ne sprašuje za dovoljenje. Ne opravičuje se.
Prinaša izjemne rezultate. Moč, razkošje, uporabnost in slog. Preverjeno.
DRZNA IN UPORABNA ZUNANJOST
MIŠIČASTI VIDEZ
Atletski značaj Izrazito drzni in športni videz Grand Cherokeeja SRT® izstopa iz množice podnevi in ponoči. Zatemnjeni prilagodljivi bi-ksenonski žarometi delujejo zastrašujoče podnevi, značilne LED dnevne luči pa opozarjajo na različico SRT ponoči. Zadnje luči videzu dajejo končno noto s »plavajočimi« črnimi obrobami in LED tehnologijo. Prtljažna vrata, ki se odpirajo z enim dotikom, so priročna, preprosta za uporabo in omogočajo boljšo vidljivost pri vzvratni vožnji. Petkraka lita platišča Goliath R20 zagotavljajo še močnejši in širši odtis pnevmatik.
MOGOČNI POGONSKI SISTEM
DRUGAČNA MATEMATIKA
Seštevek 344 kW (468 KM) in osmih prestav pomeni veliko zabave. Novost pri Grand Cherokeeju SRT® je osemstopenjski menjalnik, ki prenaša moč 6,4-litrskega motorja HEMI® na vozišče v popolnoma elektronskem samodejnem načinu ali z na novo oblikovanimi obvolanskimi prestavnimi ročicami za ročno pretikanje. Novi paket prinaša izboljšano pospeševanje od 0 do 100 km/h s hitrejšim pretikanjem prestav, ki je še za stopnjo hitrejše na razdalji od 0 do 400 m zaradi bližje zasnovanih prestavnih razmerij in zmožnosti, da dalj časa ohranja delovanje osemvaljnega motorja HEMI® v območju števila vrtljajev z ugodnim navorom. Način Eco in tehnologija za varčevanje z gorivom dopolnjujeta enačbo z zmogljivostjo in učinkovitostjo.
Izračunajte sami.
IZJEMNE VOZNE LASTNOSTI, VODLJIVOST IN ZMOGLJIVOST
NAJBOLJŠI VSEH ČASOV
Lahko imate vse. Z Grand Cherokeejem SRT® boste začeli voziti najbolj vodljivo vozilo Jeep® vseh časov, ki na preskuševališču zdrsa pri vožnji v krogu zmore doseči rezultat 0,90 g. Toda to je šele začetek. Sistem Selec-Track® ponuja pet dinamičnih nastavitev, od samodejnega do športnega oziroma dirkalnega načina, kjer se 70 odstotkov navora motorja HEMI® prenaša na zadnji kolesi, kar poudarja doživetje vožnje po dirkališču. Če se na poti domov vreme poslabša, način za sneg zagotavlja uravnoteženost v razmerju 50 : 50. Novi osemstopenjski menjalnik pomaga zvišati vlečno zmogljivost za 44 odstotkov na 3265 kg. Če k temu dodate še serijski sistem hitrega speljevanja z mesta (Launch Control), lahko imate resnično vse.
NOVA MERILA ZAVIRANJA
NAJZMOGLJIVEJŠI ŠPORTNI TERENEC
Ni pomembno, kako jo merite vi. Zmogljivost se meri na različne načine. Pomembno merilo je, kako nadzorujete moč, ki jo proizvede vozilo. Grand Cherokee SRT® vključuje nove zračno hlajene zavorne čeljusti Brembo® s sedmimi bati, ki grabijo 15-palčna prezračevana zavorna koluta spredaj in 13,8-palčna zavorna koluta zadaj, zato lahko to močno zver pri 96 km/h zaustavite v približno 35 metrih. To je izjemno po vseh merilih. Celoletne pnevmatike Pirelli P Zero™ P295/45/ZR20 pa zagotavljajo najboljši oprijem. Na to se lahko zanesete.
NOTRANJOST PO NAVDIHU DIRKALNIKA
VSTOPITE V SVET UDOBJA IN TEHNOLOGIJE
Prihodnost se začne tukaj. Notranjost Grand Cherokeeja SRT® je čudovita mešanica vrhunskega usnja in semiša, ki zagotavlja slog in uporabnost, ki vzbujata samozavest v vsem, kar storite. Izjemen paket usnja Laguna v Sepia rjavi barvi dviguje merila, stropna obloga v Alcantari pa dodaja resnično prefinjenost. Popolnoma novi ogrevani volanski obroč vključuje prestavni ročici in kontrolnike za sistem Uconnect® Access z glasovno aktivacijo. Ostanite povezani z aplikacijami za pametne telefone, pošiljajte govorna sporočila in preprosto sledite navodilom za potovanje v oddaljene kraje na novem 8,4-palčnem zaslonu na dotik, ki je priročno nameščen za preprosto uporabo. Sedempalčna digitalna instrumentna plošča z zaslonom v visoki ločljivosti voznikom prikazuje številne informacije. Inovativni sistem ANC primerja in odstranjuje hrup motorja iz notranjosti vozila ter tako izboljša vozno izkušnjo in zagotavlja popolnoma tiho vožnjo. Sistem za opozarjanje na čelno trčenje, sistem za spremljanje mrtvih kotov in elektronski sistem proti prevračanju vozila so le nekatere tehnologije, ki vas bodo navdušile. V vsem tem lahko uživate v luksuznem kraljevskem udobju. Vstopite, prihodnost se začne tukaj.
GRAND CHEROKEE SRT RED VAPOR
ZMOGLJIVOST, SKRITA ZA ATLETSKIM VIDEZOM
Red Vapor Posebna serija visokozmogljive različice Jeepa® Grand Cherokee SRT® ter najhitrejši in najzmogljivejši Jeepov® model vseh časov. Paket posebne serije Red Vapor predstavlja edinstvene oblikovalske poteze zunanjosti in notranjosti, ki poudarjajo izrazit videz nagrajenega športnega terenskega vozila, ki je zasnovan za zagotavljanje zmogljivosti.

Na voljo je v treh barvah zunanjosti:
• Redline
• Brilliant Black
• Bright White
Zunanjost Grand Cherokeeja SRT® Red Vapor se ponaša z drznim videzom zaradi ekskluzivnih R20 petkrakih litih platišč Goliath, črnimi kromanimi zaključki in svetlečimi kromanimi okrasnimi pokrovčki. Zgornje in spodnje obrobe mreže hladilnika v sijajno črni barvi, značilna oznaka Grand Cherokee v sijajno črni barvi in rdeče ali svetleče kromane podrobnosti poudarjajo odločnost te posebne serije.
Te ekskluzivne podrobnosti so še privlačnejše v notranjosti. Volanski obroč, zasnovan za zagotavljanje visoke zmogljivosti, ima logotip SRT z osvetljenim ozadjem, okvir volanskega obroča pa ima anodizirane srebrne zaključke. Svetlo črne obrobe so uporabljene namesto serijskih svetlečih kromanih obrob, zaključki v radar rdeči barvi v celotnem potniškem prostoru pa poudarjajo robustno notranjost. Sedeži iz ekskluzivnega črnega usnja Laguna, vložki iz semiša v rdeči barvi in poudarjeni šivi v rdeči barvi dopolnjujejo to posebno notranjost.
Da bi izpopolnil Grand Cherookeja SRT® in obenem ohranil njegovo visoko zmogljivost, je SRT® Red Vapor opremljen s sistemom za aktivno dušenje hrupa (ANC). Z avdio sistemom Harman Kardon® in štirimi strateško nameščenimi mikrofoni sistem samodejno zaduši vse neprijetne nizkofrekvenčne zvoke in zagotovi popolnoma tiho vožnjo.